{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Kan ik een secundair e-mailadres toevoegen aan mijn Dropbox-account?

Je e‑mailadres is de gebruikersnaam voor je Dropbox-account. Je kunt ook een secundair e‑mailadres toevoegen aan je Dropbox-account. Als je een secundair e‑mailadres toevoegt, kun je materiaal dat wordt gedeeld met je primaire of secundaire e‑mailadres naar één Dropbox-account leiden. Secundaire e‑mailadressen zijn beschikbaar voor klanten met een Dropbox Professional-, Plus- of Business-abonnement.
Opmerking: Dropbox Professional- en Plus-gebruikers die lid zijn van een gratis team kunnen geen alias toevoegen. Als je een alias wilt gebruiken, moet je het gratis team verlaten.

Een secundair e-mailadres toevoegen

Zo voeg je een secundair e‑mailadres toe aan je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag naar Secundair e‑mailadres in het gedeelte Algemeen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Klik op Een secundair e-mailadres toevoegen.
  7. Typ het secundaire e‑mailadres dat je wilt toevoegen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Sluiten.
  10. Open het e-mailaccount dat je voor je secundaire e-mailadres gebruikt. Je zou een verificatie-e-mail moeten zien.
  11. Klik op Je e-mailadres verifiëren in de verificatie-e-mail.
  12. Je wordt omgeleid naar je Dropbox-account waar je een bevestigingsbericht ziet.
  13. Klik op Gereed.

Nu heb je een primair en secundair e‑mailadres voor je account. Je primaire e‑mailadres is het belangrijkste e-mailadres dat aan je account is gekoppeld.

Opmerkingen:

• Als mensen uitnodigingen voor gedeelde bestanden, mappen of Paper-documenten naar je secundaire e‑mailadres sturen, kun je die ontvangen en accepteren met je primaire e‑mailadres.
  • Je kunt meerdere secundaire e‑mailadressen toevoegen.

Een secundair e‑mailadres verwijderen

Zo verwijder je het secundaire e-mailadres van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scrol omlaag naar Secundair e‑mailadres in het gedeelte Algemeen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Klik op Verwijderen naast het secundaire e-mailadres dat je wilt verwijderen.
  7. Klik opJa.
  8. Klik op Gereed.

Secundaire e‑mailadressen voor je team uitschakelen

De instelling voor secundaire e‑mailadressen is standaard uitgeschakeld voor je Dropbox Business-team. Wanneer de instelling voor secundaire e‑mailadressen is ingeschakeld, kunnen teamleden een secundair e‑mailadres toevoegen aan hun account.

Zo schakel je de instelling voor secundaire e‑mailadressen uit voor je Dropbox Business-team:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Secundair e‑mailadres in het gedeelte Leden.
  5. Zet de schakelaar op Uit.

Wanneer je secundaire e‑mailadressen uitschakelt, worden alle secundaire e‑mailadressen verwijderd die je teamleden eerder hebben toegevoegd.

Opmerking: Secundaire e‑mailadressen kunnen niet centraal worden beheerd. Als een teamlid een secundair e‑mailadres wil gebruiken, moet die gebruiker het adres zelf toevoegen.

Ik herken het primaire e‑mailadres niet dat is gekoppeld aan mijn secundaire e‑mailadres

Als je e‑mailadres als secundair e‑mailadres is geregistreerd voor een primair e‑mailadres dat je niet herkent, betekent dit dat je e‑mailadres op een bepaald moment is toegevoegd aan een bestaand Dropbox-account. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het e‑mailadres opnieuw wordt gebruikt of is toegewezen aan een nieuwe eigenaar. Omdat je e‑mailadres is gekoppeld aan dat primaire Dropbox-account, worden materialen die zijn gedeeld met je e‑mailadres, naar dat account geleid.

Als je een Dropbox Professional- of Plus-abonnement hebt, kun je je e‑mailadres ontkoppelen als secundair e‑mailadres van een ander Dropbox-account. Dat doe je als volgt:

1. Maak een Dropbox-account met een ander e‑mailadres dan het adres dat als alias is gekoppeld aan het andere Dropbox-account.
  2. Voeg je e‑mailadres toe als secundair e‑mailadres voor het nieuwe Dropbox-account dat je zojuist hebt gemaakt.
  3. Wissel de primaire en secundaire e‑mailadressen van je account om. Dit kun je doen in het gedeelte Secundair e‑mailadres van de instellingen van je account.

Opmerkingen:

• Houd er rekening mee dat een doorgestuurde uitnodiging geldig is. Dit betekent dat de persoon die jouw e‑mailadres als secundair e‑mailadres gebruikt, toegang heeft tot de inhoud van het gedeelde bestand, de gedeelde map of het gedeelde Paper-document. Als je wilt voorkomen dat diegene het gedeelde item opent, neem je onmiddellijk contact op met de persoon die het bestand, de map of het Paper-document met jou heeft gedeeld. Het e‑mailadres van die persoon vind je in de uitnodiging die je per e‑mail hebt ontvangen. Vraag om je e‑mailadres te verwijderen uit het gedeelde bestand, de gedeelde map of het gedeelde Paper-document.
  • Vraag de eigenaar van de map, het bestand of het Paper-document het item opnieuw te delen met jou, nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd om een nieuw account in te stellen.

Heb je nog steeds problemen met een secundair e‑mailadres en kun je wel wat hulp gebruiken, neem dan gerust contact op met Support.