{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hoe deel ik bestanden en mappen in Dropbox?

Je kunt bestanden en mappen in je Dropbox-account op verschillende manieren delen. Bedenk van tevoren of mensen je bestand mogen bewerken, alleen mogen weergeven, of dat je nog bestanden van iemand moet verzamelen.

Je kunt ook Dropbox Paper gebruiken om met anderen samen te werken en ideeën in realtime te delen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Secties in dit artikel:

Hoe nodig ik anderen uit om mijn bestanden te bewerken?

Als je wilt dat anderen je bestanden kunnen bewerken, kun je een map met hen delen. Wijzigingen in de inhoud van een gedeelde map worden vrijwel meteen met de leden van die map gesynchroniseerd. Dit is erg handig om samen aan grote projecten te werken, belangrijke familiefoto's of -documenten te delen, of andere gezamenlijke activiteiten uit te voeren.

Meer informatie over het delen van een map

Hoe nodig ik anderen uit om mijn bestanden weer te geven?

Als iemand een bestand moet kunnen zien, maar het niet mag bewerken, kun je deze persoon een link naar dat bestand sturen of weergaverechten geven.

Een link naar een bestand of map delen

Wanneer je een link met iemand deelt, kan deze persoon het bestand of de map bekijken op dropbox.com. Je kunt een link verzenden via e-mail, Facebook, Twitter, chatbericht, sociale netwerken of hoe je maar wilt. Links kun je met iedereen delen, ook met mensen die geen Dropbox-account hebben.

De link opent als voorbeeldweergave op dropbox.com. Ontvangers kunnen opmerkingen toevoegen aan het bestand.

Meer informatie over het delen van een link naar een bestand of map

Weergaverechten voor een bestand of map geven

Wanneer je iemand weergaverechten voor een bestand of map geeft, wordt deze persoon uitgenodigd voor dat bestand of die map. De ontvanger heeft dan via het eigen Dropbox-account toegang tot het bestand of de map.

Lees hoe je iemand weergaverechten geeft voor een bestand of map.

Hoe verzamel ik bestanden van anderen?

Je kunt bestanden van andere mensen verzamelen door een bestandsaanvraag te maken. Je geeft de aanvraag een naam en stuurt de link naar de mensen van wie je bestanden wilt verzamelen. De mensen die de bestanden verzenden, hebben geen Dropbox-account nodig.

Meer informatie over het maken van een bestandsaanvraag

Hoe weet ik hoe ik een bestand of map heb gedeeld?

Je kunt als volgt controleren hoe je een bestand of map hebt gedeeld:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Ga naar het gedeelde bestand of de gedeelde map.
  4. Wijs het bestand of de map aan en klik op Delen.
    • Als je een lijst met leden ziet, heb je leden toegevoegd aan je bestand of map.
    • Als je een linkpictogram in een grijze cirkel ziet, heb je een link gedeeld.
    • Als je beide ziet, heb je zowel leden toegevoegd aan je bestand of map, als een link gedeeld.

Je kunt de machtigingen wijzigen voor bestanden of mappen die je via een gedeelde link hebt gedeeld. Meer informatie over het wijzigen van machtigingen