Een bestand of map delen

Je kunt bestanden of mappen in je Dropbox op twee manieren delen met anderen. Als je echter bestanden van anderen wilt verzamelen, kun je de functie Bestandsaanvragen gebruiken.

Een link naar bestanden en mappen delen

Maak een link naar bestanden of mappen in je Dropbox en deel snel je foto's, documenten, presentaties en video's met vrienden en collega's, zelfs als ze geen Dropbox hebben. Vrienden en familie kunnen via de link een voorbeeld van de bestanden en mappen in hun browser bekijken.

Gebruikers van Dropbox Plus: je kunt bepalen wie en hoelang iemand toegang heeft tot je gedeelde links door wachtwoorden en vervaldatums in te stellen.

Gebruikers van Dropbox Business of teams: je kunt groepen maken om gegevens te delen met specifieke teamleden. Gebruikers van Dropbox Business kunnen ook bepalen wie en hoelang iemand toegang heeft tot gedeelde links door wachtwoorden en vervaldatums in te stellen.

Hoe maak ik een link naar een bestand of map?

Gedeelde mappen

Deel een map in je Dropbox met anderen zodat je samen aan hetzelfde bestand of in dezelfde mappen kunt werken. Wijzigingen in de inhoud van een gedeelde map worden vrijwel meteen met andere leden gesynchroniseerd. Het is een geweldige oplossing om samen aan grote projecten te werken, belangrijke familiefoto's of documenten te delen of op een andere manier samen te werken.

Gebruikers van Dropbox Plus en Dropbox Business: je kunt instellen dat anderen geen bestanden mogen toevoegen, bewerken of verwijderen in je gedeelde map door alleen-lezen machtigingen in te stellen.

Hoe maak ik een gedeelde map?

Hoe je gedeelde mappen kunt herkennen in jouw besturingssysteem

Windows

Gedeelde map in Windows

Mac

Gedeelde map op Mac

Linux

Gedeelde map in Linux

Ondersteuning via Twitter

Contact support