Problemen met gedeelde links oplossen

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers, tenzij anders aangegeven.

Als een gedeelde link niet werkt of er een 404-fout wordt weergegeven, raden we je aan de volgende redenen hiervoor te controleren:

Stappen voor probleemoplossing

Heb je het bestand of de map verwijderd?

Een gedeelde link werkt niet meer als het bestand of de map is verwijderd. Maar als je het verwijderde bestand of de map herstelt, werkt de gedeelde link ook weer.

Heb je de link verwijderd?

Als de link niet in de lijst staat, heb je deze mogelijk verwijderd. Je kunt altijd een nieuwe link maken voor bestanden of mappen die je wilt delen.

Is de link vervallen?

Als je Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus of Enterprise gebruikt en je een vervaldatum voor je gedeelde link hebt ingesteld, is deze mogelijk verlopen. In dat geval moet je een nieuwe link maken voor het bestand of de map.

Staat het bestand in een gedeelde map?

Als je een Dropbox-teamaccount hebt en het bestand dat je probeert te delen zich in een gedeelde map bevindt, heeft de eigenaar van de map mogelijk de instellingen gewijzigd zodat die link alleen met andere teamleden kan worden gedeeld. De teambeheerder kan ook de mogelijkheid uitschakelen om links te delen met mensen buiten het team.

Ben je verwijderd van een Dropbox-teamaccount?

Wanneer je wordt verwijderd uit een Dropbox-teamaccount, verlies je de toegang tot alle teambestanden en Paper-documenten. Gedeelde links die je maakt, kunnen ook worden verwijderd, afhankelijk van de machtigingsinstellingen:

• Elke gedeelde link die je maakt met toegang voor alleen-lezen wordt verwijderd, tenzij het een webgebaseerd bestand is, zoals Paper of Google-documenten.
  • Elke gedeelde link die je maakt met bewerkingsrechten blijft actief.

Heeft de maker van de link de map verlaten?

Een gedeelde link is gekoppeld aan de persoon die de link oorspronkelijk heeft gemaakt. Dit geldt voor alle gedeelde mappen, ongeacht of ze zich in een teamaccount of individueel Dropbox-account bevinden. Als de maker van de link de gedeelde map verlaat, werkt de link niet meer. Om de gedeelde link weer te laten werken, moet de persoon die de gedeelde link heeft gemaakt, weer worden toegevoegd aan de gedeelde map.

Opmerking: Dropbox gaat over op een nieuwe gedeelde linkarchitectuur, waarin links zijn gebaseerd op inhoud in plaats van op gebruikers. Dit heeft invloed op de manier waarop links worden gemaakt en gedeeld. De nieuwe links zijn te herkennen aan de parameter 'rlkey' in de URL. Voor deze links heeft het bovenstaande gedrag een andere werking:

• Links worden niet verbroken wanneer de maker van de link een gedeelde map verlaat.

Is de link geblokkeerd?

Dropbox blokkeert gedeelde link wanneer ze verantwoordelijk zijn voor ongewoon grote hoeveelheden verkeer, of wanneer ze het Beleid voor acceptabel gebruik schenden (bijvoorbeeld door spam of malware te hosten). Meer informatie over geblokkeerde links.

Heb je je Dropbox-account teruggedraaid?

Als je onlangs je Dropbox-account hebt teruggedraaid, werkt de gedeelde link mogelijk niet zoals je had verwacht.

We raden het volgende aan:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Gedeeld in de linkerzijbalk.
    • Klik op Meer in de linkerzijbalk als je Gedeeld niet ziet.
  3. Klik op de knop "..." (drie puntjes) naast de map die je problemen oplevert.
  4. Selecteer Delen
  5. Klik op Link voor bewerken of Link voor weergave, afhankelijk van welke link je wilt verwijderen.
  6. Klik op Link verwijderen.
  7. Klik nogmaals op Verwijderen.
  8. Maak een nieuwe gedeelde link naar het bestand aan.

Wordt de gedeelde link geopend in je browser?

Als je op een gedeelde link klikt en deze niet wordt geopend, kan het zijn dat er een probleem met de browser is. Je kunt dit oplossen door je af te melden bij Dropbox en vervolgens opnieuw op de gedeelde link te klikken.

Werkt de link nog steeds niet?

Als het nog steeds niet lukt met de gedeelde link, kun je het beste contact opnemen met de persoon die de gedeelde link heeft gemaakt. Heb je de link zelf gemaakt, neem dan contact op met Support

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestandsmachtigingen kunt beheren.