Een gedeelde link werkt niet meer of genereert een 404-fout

Bestandseigenaren kunnen met een gedeelde link bestanden en mappen op alleen-lezen basis delen. Als je een gedeelde link hebt ontvangen, klik je erop om de bestanden of mappen die met je zijn gedeeld, te bekijken in de voorbeeldweergave.

Gedeelde links die je verstuurt of ontvangt, werken soms niet of genereren een 404-fout. Als dit gebeurt, kun je het volgende doen:

Is het bestand of de map verwijderd? Als je de link opnieuw wilt instellen, zet je het bestand of de map terug. Zodra je het bestand of de map hebt teruggezet, werkt de link weer.

Is de link uitgeschakeld? Meld je aan op dropbox.com en klik in de linkerzijbalk op Links. Als de link niet wordt weergegeven in de lijst, heb je deze mogelijk op een bepaald moment verwijderd. Je kunt altijd een nieuwe link maken voor het bestand dat of de map die je wilt delen.

Is de link vervallen? Als je Dropbox Plus of Dropbox Business gebruikt en een vervaldatum hebt ingesteld voor de gedeelde link, is de link mogelijk vervallen. In dat geval moet je een nieuwe link maken voor het bestand of de map.

Bevindt het bestand zich in een gedeelde map? Heeft de eigenaar de instellingen gewijzigd? Als je Dropbox Business of een team gebruikt, heeft de eigenaar van de map mogelijk de instellingen voor delen gewijzigd, zodat links alleen kunnen worden gedeeld met andere teamleden (en niet extern).

Heeft een beheerder de instellingen voor delen van je team gewijzigd? Als je Dropbox Business gebruikt, heeft de beheerder de mogelijkheid om links te delen met mensen buiten je team misschien uitgeschakeld. In dat geval werken de links die je hebt gemaakt niet voor mensen buiten je team, tenzij de beheerder deze mogelijkheid weer inschakelt.

Word je teruggeleid naar Dropbox als je op de gedeelde link klikt? Als je al toegang hebt tot een bestand of map (met andere woorden, als de eigenaar het bestand of de map eerder met je heeft gedeeld), word je rechtstreeks naar je Dropbox geleid wanneer je op een gedeelde link klikt. Dit geldt ook voor mappen. Als je al een map in je Dropbox hebt en je op een gedeelde link klikt die naar die map verwijst, word je naar de locatie ervan in je Dropbox geleid.

Wordt een gedeelde link niet geopend in je browser? Als je op een gedeelde link klikt en deze niet wordt geopend, is er wellicht een probleem met je browser. Je kunt dit oplossen door je af te melden bij Dropbox en vervolgens opnieuw op de gedeelde link te klikken.

Links waarvoor een ban is ingesteld

We stellen een ban in voor links die ongewoon veel verkeergenereren en die in strijd zijn met ons Beleid voor acceptabel gebruik (bijvoorbeeld als er spam of malware is geplaatst).

Meer informatie over verkeerslimieten en links waarvoor een ban is ingesteld

Te veel uitnodigingen

Als je Dropbox Basic gebruikt en gedeelde links maakt, wordt mogelijk de foutmelding Je probeert iets met te veel mensen tegelijk te delen weergegeven. Dit betekent dat je je dagelijkse limiet voor gedeelde mappen en uitnodigingen voor links hebt bereikt. Deze limiet wordt dagelijks opnieuw ingesteld. Probeer je bestanden de volgende dag te delen.

Belangrijke kennisgeving over auteursrechtelijk beschermd materiaal

Gebruik alleen links voor het delen van bestanden waarvoor je gerechtigd bent deze met anderen te delen (bijvoorbeeld documenten, foto's, software, muziek en video's die jij persoonlijk hebt gemaakt). Je hebt niet het recht om bestanden te delen tenzij jij de houder van het auteursrecht bent of je van de gerechtigde toestemming hebt gekregen om deze bestanden te delen. Het kopen of legaal verwerven van video's, muziek, eBooks of software geeft je nog niet het recht om materiaal met derden via het internet te delen.

Als je twijfelt of je gerechtigd bent om bepaalde bestanden te delen, moet je ze niet delen. Je verklaart dat de bestanden die je deelt via een link niet strijdig zijn met de Servicevoorwaarden van Dropbox en dat jij volledig eigenaar bent van het auteursrecht of toestemming hebt gekregen van de gerechtigde om ze te delen. Dropbox hanteert het beleid dat de accounts worden beëindigd van gebruikers die herhaaldelijk het auteursrecht schenden of voor wiens accounts verschillende beschuldigingen van inbreuk bestaan. Als je regelmatig bestanden deelt die inbreuk maken op de auteursrechten van anderen, wordt je account beëindigd.

Ga voor meer informatie over het auteursrechtbeleid van Dropbox naar de DMCA-pagina van Dropbox.