Weergaverechten voor bestanden geven via een gedeelde link

Je kunt een link naar een bestand of map delen op dropbox.com of vanaf je computer, telefoon of tablet. Mensen die een gedeelde link of een gedeeld bestand hebben ontvangen, kunnen het oorspronkelijke bestand op geen enkele manier wijzigen.

Als je Dropbox Professional of Business gebruikt, kun je machtigingen voor gedeelde links instellen.

Een link delen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt delen en klik op Delen wanneer deze optie wordt weergegeven.
  3. Klik op Een link maken als er nog geen link is gemaakt.
    • Klik op Link kopiëren als er al wel een link is gemaakt.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Een link delen op je computer

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Link kopiëren.
  3. Wacht tot de link is gekopieerd naar je klembord. Plak de link vervolgens in een e‑mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Een link delen op je telefoon of tablet

1. Ga naar het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  2. Tik op de drie puntjes ().
  3. Tik op Delen.
  4. Tik op Een link maken.
    • Is er al een link voor dit bestand of deze map gedeeld, tik dan op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Bekijk de opties en selecteer de manier waarop je de link wilt delen.