Anderen alleen weergaverechten verlenen voor je bestanden

Met alleen weergaverechten kunnen mensen een bestand bekijken, downloaden en van opmerkingen voorzien. Ze kunnen het bestand zelf niet bewerken. Weergaverechten zijn handig wanneer je een bestand wilt delen met een groot publiek of als je feedback over een bestand wilt verzamelen.

Bestanden met alleen weergaverechten kun je op twee manieren delen:

• Deel een bestand rechtstreeks vanuit Dropbox als je wilt dat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot het bestand.
    • Opmerking: Mensen met wie je een bestand deelt, moeten een Dropbox-account hebben. Deel je een bestand met een e-mailadres dat niet gekoppeld is aan een Dropbox-account, dan kan de ontvanger een nieuw account maken of een bestaand account gebruiken dat is gekoppeld aan een ander e-mailadres.
  • Maak een gedeelde link als je wilt dat iedereen door te klikken op een link toegang heeft tot het bestand (ze hebben dus geen Dropbox-account nodig om je bestand te bekijken).

Ongeacht of je een link of een bestand deelt, de mensen met wie je deelt, kunnen het volgende doen:

• Bestanden bekijken
  • Opmerkingen toevoegen aan bestanden.
  • Kopieën van de bestanden downloaden

Mensen die een gedeelde link of een gedeeld bestand hebben ontvangen, kunnen het oorspronkelijke bestanden op geen enkele manier wijzigen.

Meer informatie over het uitschakelen van opmerkingen

Selecteer de manier waarop je toegang krijgt tot Dropbox, voor instructies:

dropbox.com

Een bestand delen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand dat of de map die je wilt delen aan en klik op Delen wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
    • Als je een map deelt, kies je Kan weergeven in het vervolgkeuzemenu.
  4. Voeg een bericht over de bestanden toe en klik op Delen.
    • Gebruikers van Dropbox Plus en Business: in het pop-upvenster worden opties weergegeven voor het instellen van een wachtwoord en/of een vervaldatum voor de link.

Een link delen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand dat of de map die je wilt delen aan en klik op Delen wanneer dit wordt weergegeven.
  3. Als er nog geen link is gemaakt, klik je op Een link maken.
    • Als er al wel een link is gemaakt, klik je op Link kopiëren.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Android

Een bestand delen

1. Ga naar het bestand of de map die je wilt delen. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van de bestands- of mapnaam.
  2. Tik op Delen.
  3. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  4. Kies Kan weergeven onder Deze mensen.
  5. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Ga naar het bestand of de map die je wilt delen. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van de bestands- of mapnaam.
  2. Tik op Delen.
  3. Tik op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  4. Er wordt een menu geopend met apps, bijvoorbeeld voor e-mail of sms, waarmee je het bestand kunt verzenden. Kies de app die je wilt gebruiken. Dropbox plakt de link in de app.

iPad

Een bestand delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  5. Kies Kan weergeven onder de optie Deze mensen.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik onder Wie heeft toegang? op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Selecteer de manier waarop je de link wilt delen, bijvoorbeeld per e-mail, sms of een bericht op sociale media.
  6. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

iPhone

Een bestand delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  5. Kies Kan weergeven onder de optie Deze mensen.
  6. Voeg een bericht toe over de bestanden en tik op Verzenden.

Een link delen

1. Zoek het bestand dat je wilt delen in de bestandslijst.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl naast de bestandsnaam om beschikbare acties te zien.
  3. Tik op Delen.
  4. Tik onder Wie heeft toegang? op Een link maken.
    • Als er al een link is gedeeld voor dit bestand of deze map, tik je op Delen naast Iedereen met de link kan weergeven.
  5. Selecteer de manier waarop je de link wilt delen, bijvoorbeeld per e-mail, sms of een bericht op sociale media.
  6. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

Linux

Een link delen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer (als je dat nog niet hebt gedaan).
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand om het contextmenu te openen en selecteer Dropbox-link delen. De link wordt gekopieerd en je kunt deze meteen overal waar je wilt plakken.

Mac

Een bestand delen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Houd Control op je toetsenbord ingedrukt en klik op het bestand (of klik met de rechtermuisknop op het bestand).
  3. Selecteer Delen…
  4. Kies Kan weergeven.
  5. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  6. Klik op Uitnodigen.

Een link delen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Houd Control op je toetsenbord ingedrukt en klik op het bestand (of klik met de rechtermuisknop op het bestand).
  3. Selecteer Link kopiëren.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Windows-computer

Een bestand delen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer Delen…
  3. Kies Kan weergeven.
  4. Geef de naam of het e-mailadres op van de mensen die toegang moeten krijgen tot je bestanden.
  5. Klik op Uitnodigen.

Een link delen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en wijs Meer… aan.
  3. Kies Link kopiëren.
  4. De link wordt gekopieerd naar je klembord. Je kunt de link vervolgens plakken in een e-mail, bericht of op een andere plek waar anderen deze kunnen openen.

Of:

1. Installeer de Dropbox-desktopapp op je computer als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
  3. Kies Delen...
  4. Klik op Link maken.
  5. Klik op Link kopiëren.

Windows Phone

Een link delen

1. Tik op de naam van een bestand of map en houd deze vast om een lijst met acties weer te geven.
  2. Tik op Delen.
  3. Geef aan of je een link wilt verzenden of de link wilt kopiëren naar het klembord. Als je Een link verzenden kiest, kun je andere apps gebruiken, bijvoorbeeld voor e-mail, sms of sociale media.
  4. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

Windows-tablet

Een link delen

1. Tik op de mappen of bestanden die je wilt delen om ze te openen.
  2. Tik op
  3. Geef aan of je een link wilt verzenden of de link naar het klembord wilt kopiëren. Kies je voor verzenden, dan kun je kiezen uit verschillende opties voor delen, bijvoorbeeld via e-mail, Facebook of andere apps.
  4. Vul de benodigde informatie in om de link te verzenden of te plaatsen.

Dropbox-badge

Een link delen via de Dropbox-badge

Ken je de Dropbox-badge niet? Meer informatie

1. Klik op de Dropbox-badge.
  2. Klik in het pop-upvenster op Link kopiëren.
Selecteer Dropbox-link kopiëren om deze te delen.
  1. De link wordt gekopieerd, waarna je deze meteen kunt plakken in e-mailberichten, chatberichten, blogberichten of overal waar je mensen toegang wilt geven tot de kopie van het bestand.