Lezersinfo voor gedeelde bestanden

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen via vroege toegang beschikbaar is voor Dropbox Business-teams. Als je deze functie wilt gebruiken, kun je deze inschakelen en er gelijk mee aan de slag gaan.

Wat betekent het als een Dropbox-product beschikbaar is als alfa- of bètaversie?

Lezersinfo is bedoeld om de samenwerking met je team te vergemakkelijken. Je kunt zien of een teamlid op dit moment een gedeeld bestand bekijkt, of wanneer het bestand voor het laatst is bekeken door een teamlid. Lezersinfo is beschikbaar voor Dropbox Business-teams.

Controleren of een teamlid je bestand heeft bekeken

Wanneer een teamlid een gedeeld bestand bekijkt, wordt het pictogram van die persoon in kleur weergegeven. Als je dit pictogram aanwijst, zie je de tekst Bekijkt dit nu.

Nadat een teamlid het bestand heeft bekeken, is het pictogram van dit teamlid grijs. Wanneer je het pictogram aanwijst, kun je zien wanneer het bestand voor het laatst door het teamlid is bekeken.

Als je voor een bestand de machtiging Kan weergeven verleent aan een teamlid, wordt het pictogram van het teamlid grijs weergegeven naast de knop Delen. Als je het pictogram aanwijst voordat het teamlid het bestand heeft bekeken, zie je Nooit weergegeven. Als je een bestand met een teamlid deelt via een gedeelde link, wordt het pictogram van het teamlid pas weergegeven wanneer hij of zij het bestand bekijkt.

Lezersinfo
Zien wanneer een teamlid een bestand voor het laatst heeft bekeken

Een volledige lijst weergeven van mensen die het bestand hebben bekeken:

1. Meld je aan op dropbox.com met je zakelijke account.
  2. Zoek het bestand waarover je meer wilt weten en klik erop om het te openen.
  3. Klik op de lijst met lezersinfo (de pictogrammen van teamleden die toegang hebben tot het bestand).
  4. Het dialoogvenster bevat een lijst met mensen die via een gedeeld bestand of een gedeelde map toegang hebben tot het bestand. Als je een link hebt gemaakt naar het bestand, klik je op de lijst met namen onder de linkinstellingen om alle teamleden te zien die de link hebben bekeken.

Lezersinfo uitschakelen

Als je niet wilt dat lezersinfo wordt weergegeven, kun je deze functie uitschakelen voor afzonderlijke bestanden:

1. Meld je aan op dropbox.com met je zakelijke account.
  2. Zoek het bestand waarover je meer wilt weten en klik erop om het te openen.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Bestandsinstellingen.
  5. Kies Niet weergeven naast Weergeven wie dit bestand heeft geopend?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Privacy

Teamleden

Je kunt zien wanneer leden van je team een gedeeld bestand bekijken. Je teamleden kunnen zien wanneer jij een gedeeld bestand hebt bekeken. De e-mailadressen van lezers en de groepen zijn zichtbaar voor teamleden die toegang hebben tot een bestand.

Niet-teamleden

Als je een link deelt met iemand die geen lid is van je team, kun je niet zien of deze persoon de link heeft geopend. Niet-teamleden zien geen lezersinfo voor bestanden die met ze zijn gedeeld.

Opmerking: als je voor een bestand de machtiging Kan weergeven verleent aan niet-teamleden, kunnen ze zien wie er nog meer toegang heeft tot het bestand.

Veelgestelde vragen

Welke platformen worden ondersteund voor lezersinfo?

Je kunt zien wanneer teamleden een gedeeld bestand bekijken op dropbox.com of in de mobiele app van Dropbox. Als teamleden de Dropbox-badge gebruiken, kun je zien wanneer ze de laatste keer een gedeeld Microsoft Office-bestand hebben bekeken.

Kan ik lezersinfo bekijken voor bestanden die zijn gedeeld vanuit mijn persoonlijke account?

Nee, lezersinfo wordt alleen weergegeven voor bestanden die zijn gedeeld vanuit je zakelijke account.

Kunnen beheerders zien wanneer ik een bestand bekijk?

Beheerders hebben toegang tot lezersinfo via activiteitenlogboeken.