Lezersinfo voor gedeelde bestanden

Met lezersinfo kun je zien of iemand op dit moment een bestand bekijkt. Bij bepaalde Dropbox-abonnementen kun je ook zien wanneer iemand voor het laatst een bestand heeft bekeken.

Controleren of iemand je bestand bekijkt

Wanneer iemand een gedeeld bestand bekijkt, wordt de avatar van die persoon in kleur weergegeven in de voorbeeldweergave van het bestand op dropbox.com. Als je deze avatar aanwijst, zie je de tekst Bekijkt dit

Als iemand de machtiging Kan weergeven of Kan bewerken heeft voor een bestand en op dit moment niet het bestand bekijkt, wordt de avatar van deze persoon grijs weergegeven naast de knop Delen. Als je een bestand met een teamlid deelt via een gedeelde link, wordt de avatar van dit teamlid pas weergegeven wanneer hij of zij het bestand bekijkt.

Zien of iemand op dit moment een bestand bekijkt
Zien of iemand op dit moment een bestand bekijkt

Controleren wanneer iemand je bestand voor het laatst heeft bekeken

Klanten met deze abonnementen kunnen zien wanneer iemand een bestand voor het laatst heeft bekeken:

• Dropbox Business Advanced-abonnement
  • Dropbox Business Enterprise-abonnement
  • Dropbox Business Education-abonnement
  • Dropbox Professional

Wijs de grijze avatar van iemand aan in de voorbeeldweergave van een bestand op dropbox.com om te zien wanneer hij of zij het bestand voor het laatst heeft bekeken.

Je kunt ook de volledige geschiedenis zien van wanneer mensen bestanden hebben bekeken.

Lezersgeschiedenis
Zien wanneer iemand een bestand voor het laatst heeft bekeken

Lezersinfo gebruiken

Lezersinfo is meestal standaard ingeschakeld voor je account. Als dat niet het geval is, kun je het zelf inschakelen.

Als lezersinfo is ingeschakeld, geldt dit automatisch voor alle bestanden waarvan jij de eigenaar bent. Als je geen lezersinfo wilt zien, kun je dit voor specifieke bestanden of mappen uitschakelen:

Gedeelde bestanden

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek het gewenste bestand.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Bestandsinstellingen.
  5. Kies Niet weergeven naast Weergeven wie dit bestand heeft geopend?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Gedeelde mappen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek de gewenste map.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Mapinstellingen.
  5. Kies Niet weergeven naast Weergeven wie dit bestand heeft geopend?.
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Opmerking: Alleen de eigenaar van een gedeelde map kan de lezersinfo uitschakelen voor de volledige map. Iemand die de toegang voor een map kan beheren, kan de lezersinfo uitschakelen voor gedeelde bestanden in een gedeelde map.

Je kunt ook de lezersinfo uitschakelen voor je volledige account. Lees hoe je lezersinfo kunt uitschakelen.

Als lezersinfo is ingeschakeld en je een bestand bekijkt, kun je je eigen lezersinfo niet verbergen voor de eigenaar van het bestand.

En omgekeerd kunnen mensen die jouw materiaal bekijken, de lezersinfo voor het gedeelde bestand of de gedeelde map niet uitschakelen.

Stel dat een team lezersinfo heeft uitgeschakeld. Een teamlid wordt uitgenodigd voor een gedeelde map van iemand die geen lid is van het team en bij wie lezersinfo is ingeschakeld. De lezersinfo voor dat teamlid wordt dan weergegeven voor die gedeelde map.

Privacy

Van wie wordt informatie weergegeven?

Je kunt de lezersinfo zien van leden van je team of van mensen met de machtiging Kan bewerken of Kan weergeven.

Wie kan lezersinfo zien en welke informatie wordt weergegeven?

Teamleden en mensen met de machtiging Kan bewerken kunnen de namen en e-mailadressen zien van teamleden, mensen met de machtiging Kan bewerken en mensen met de machtiging Kan weergeven.

Mensen met de machtiging Kan weergeven kunnen de lezersinfo niet zien.

Van wie wordt geen informatie weergegeven in lezersinfo?

Een bestand kan ook via een gedeelde link worden geopend door iemand die geen teamlid is of die niet is uitgenodigd. Deze persoon wordt weergegeven als Gast die het bestand bekijkt. De naam of het e-mailadres van een Gast is niet zichtbaar.

Gasten kunnen de lezersinfo niet zien.

Wie heeft toegang tot mijn bestanden?

Alleen jij en de mensen die je uitnodigt om een bestand te bewerken, kunnen anderen uitnodigen voor je gedeelde bestanden.

Meer informatie over hoe je machtigingen kunt wijzigen voor je gedeelde mappen en gedeelde links

Opmerking: als iemand een gedeelde link downloadt zonder deze weer te geven op dropbox.com, zie je dit niet in de lezersinfo.

Klik op een vraag voor meer informatie:

Hoe schakel ik lezersinfo in?

Lezersinfo inschakelen voor je hele account

Lezersinfo is meestal standaard ingeschakeld voor je account.

Als er geen lezersinfo wordt weergegeven voor materiaal waarvan jij eigenaar bent, kun je deze functie als volgt inschakelen voor alle bestanden waarvan jij eigenaar bent:

Beheerders van Dropbox Business

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Lezersinfo.
  5. Kies Standaard ingeschakeld in het vervolgkeuzemenu.
  6. Sla de wijzigingen op.

Opmerking: als je lid bent van een Dropbox Business-team waarvoor lezersinfo is uitgeschakeld, kun je je beheerder vragen om deze functie in te schakelen.

Plus-, Professional- en Basic-gebruikers

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Zet  Lezersinfo voor alle bestanden die van mij zijn op Aan.

Lezersinfo inschakelen voor specifieke bestanden of mappen

Als lezersinfo is uitgeschakeld voor je account, kun je de functie als volgt inschakelen voor specifieke bestanden of mappen:

Gedeelde bestanden

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek het gewenste bestand.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Bestandsinstellingen.
  5. Kies Weergeven naast Weergeven wie dit bestand heeft geopend?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Gedeelde mappen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek de gewenste map.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Mapinstellingen.
  5. Kies Weergeven naast Weergeven wie deze map heeft geopend?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Hoe schakel ik lezersinfo uit voor mijn hele account?

Als je voor niemand (ook niet voor jezelf) lezersinfo wilt weergeven voor jouw materiaal, kun je deze optie uitschakelen:

Beheerders van Dropbox Business

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Lezersinfo.
  5. Kies Standaard uitgeschakeld of Volledig uitgeschakeld in het vervolgkeuzemenu.
    • Standaard uitgeschakeld: teamleden kunnen nog wel de lezersinfo inschakelen voor bestanden of mappen waarvan zij de eigenaar zijn.
    • Volledig uitgeschakeld: teamleden kunnen niet de lezersinfo inschakelen voor bestanden of mappen waarvan zij de eigenaar zijn.
  6. Sla de wijzigingen op.

Dropbox Business-teamleden

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, kiest de beheerder de standaardinstelling voor je team.

• Standaard ingeschakeld of Standaard uitgeschakeld: je kunt de lezersinfo wijzigen voor bepaalde bestanden of mappen waarvan jij de eigenaar bent.
  • Volledig uitgeschakeld: je kunt niet de lezersinfo inschakelen voor bestanden of mappen waarvan jij de eigenaar bent.

Plus-, Professional- en Basic-gebruikers

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Zet  Lezersinfo voor alle bestanden die van mij zijn op Uit.

Opmerking: als je  Uit kiest, kun je lezersinfo nog steeds inschakelen voor bepaalde bestanden of mappen waarvan jij de eigenaar bent.

Welke platformen worden ondersteund voor lezersinfo?

Je kunt de lezersinfo en lezersgeschiedenis alleen op dropbox.com bekijken. Je kunt echter wel in de lezersinfo en lezersgeschiedenis zien of iemand een bestand bekijkt of heeft bekeken op meer dan alleen dropbox.com:

Lezersinfo

Bij het bekijken van een bestand in de voorbeeldweergave op dropbox.com, kun je zien of iemand op dit moment een gedeeld bestand bekijkt op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app. Als iemand de Dropbox-badge gebruikt voor een Microsoft Office-bestand, kun je zien of hij of zij op dit moment het bestand bekijkt.

Lezersgeschiedenis

Als je toegang hebt tot de lezersgeschiedenis op dropbox.com, kun je zien of iemand een bestand heeft bekeken via:

• dropbox.com
  • De mobiele Dropbox-app
  • De Dropbox-desktopapp

Je kunt zien wanneer mensen die Windows gebruiken een bestand hebben bekeken in (de meeste) apps van derden.

Je kunt zien wanneer mensen die macOS 10.9+ gebruiken, een bestand hebben bekeken in:

• Adobe Acrobat Pro
  • Adobe Photoshop CC 2015 en 2016
  • Microsoft PowerPoint 2011 en 2016
  • Microsoft Word 2011 en 2016
  • Microsoft Excel 2011 en 2016
  • iWork Keynote, Numbers, Pages
  • Voorbeeld
  • TextEdit

Hoe heeft iemand toegang gekregen tot een bestand?

Leden van een gedeelde map met de machtiging Kan bewerken, kunnen mensen uitnodigen voor die map. Klik op Delen om te zien welke machtigingen ('Kan bewerken' of 'Kan weergeven') iemand heeft.

Als je de eigenaar van een gedeelde map bent, kun je beperken wie mensen voor de map kan uitnodigen.

Als je een Gast ziet staan bij je bestand, heeft de gast het bestand geopend via een gedeelde link. Een Gast kan ook iemand zijn die gewoon toegang heeft tot het bestand, maar het bestand opent via een gedeelde link omdat hij of zij niet is aangemeld.

Waarom zie ik een persoon die ik toegang heb gegeven niet?

Als meer dan vier mensen een bestand hebben bekeken, zie je een pictogram met een getal erop in de voorbeeldweergave van het bestand op dropbox.com. Dit pictogram geeft aan hoeveel mensen het bestand hebben bekeken. Klik op het pictogram om alle mensen te zien die het bestand hebben bekeken.

Als je iemand niet ziet, heeft deze persoon het materiaal mogelijk niet bekeken, of het materiaal bekeken terwijl hij of zij niet was aangemeld. Een persoon die niet is aangemeld, wordt weergegeven als Gast wanneer hij of zij het materiaal bekijkt.

Meer informatie

Instellingen voor lezersinfo

Als lezersinfo is uitgeschakeld voor een gedeelde map, is het ook uitgeschakeld voor al het materiaal in die map. Als lezersinfo is uitgeschakeld voor een gedeelde map, kan alleen de eigenaar de lezersinfo inschakelen voor individuele bestanden in die gedeelde map.

Als lezersinfo is ingeschakeld voor een gedeelde map, kan de eigenaar of een redacteur de lezersinfo uitschakelen voor specifieke bestanden in die map. Leden met de machtiging Kan bewerken kunnen lezersinfo uitschakelen voor bestanden in een gedeelde map.

Materiaal verplaatsen

Wanneer je een bestand verplaatst naar een gedeelde map, neemt het bestand de instelling voor lezersinfo over die voor de gedeelde map is ingesteld. Als je een bestand verplaatst naar een gedeelde map waarvan je niet de eigenaar bent, kan het dus zijn dat de eigenaar andere instellingen voor lezersinfo gebruikt.

Opmerking: als je vóór het verplaatsen van een bestand naar een andere map de instelling voor lezersinfo van dat bestand wijzigt, blijft deze instelling meestal van kracht.

Lid worden van een team

Als je lid wordt van een Dropbox Business-team, is de instelling voor lezersinfo van het team ook van toepassing op jouw account.

Ondersteuning via Twitter

Contact support