Lezersinfo voor gedeelde bestanden

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen voor bepaalde gebruikers en via vroege toegang beschikbaar is voor Dropbox Business-teams.

Als je de functie wilt gebruiken voor je Business-team, kun je deze inschakelen en er gelijk mee aan de slag gaan. Basic- en Plus-gebruikers kunnen zich niet aanmelden voor deze functie.

Wat betekent het als een Dropbox-product beschikbaar is als alfa- of bètaversie?

Lezersinfo is bedoeld om de samenwerking met je team te vergemakkelijken. Als je deze functie inschakelt, kun je zien of een teamlid op dit moment een gedeeld bestand bekijkt, of wanneer hij of zij het bestand voor het laatst heeft bekeken. Lezersinfo is beschikbaar voor Dropbox Business-teams.

Controleren of een teamlid je bestand heeft bekeken

Wanneer een teamlid een gedeeld bestand bekijkt, wordt het pictogram van die persoon in kleur weergegeven. Als je dit pictogram aanwijst, zie je de tekst Bekijkt dit nu.

Nadat een teamlid het bestand heeft bekeken, is het pictogram van dit teamlid grijs. Wanneer je het pictogram aanwijst, kun je zien wanneer het bestand voor het laatst door het teamlid is bekeken.

Als je een teamlid de machtiging Kan weergeven of Kan bewerken geeft voor een bestand, wordt het pictogram van deze persoon grijs weergegeven naast de knop Delen. Als je het pictogram aanwijst voordat het teamlid het bestand heeft bekeken, zie je Nooit bekeken. Als je een bestand met een teamlid deelt via een gedeelde link, wordt het pictogram van deze persoon pas weergegeven wanneer hij of zij het bestand bekijkt.

Lezersinfo

Zien wanneer een teamlid een bestand voor het laatst heeft bekeken

Een volledige lijst weergeven van mensen die het bestand hebben bekeken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek het bestand waarover je meer wilt weten en klik erop om het te openen.
  3. Klik op de lijst met lezersinfo (de pictogrammen van teamleden die toegang hebben tot het bestand).
  4. Bekijk de lijst met teamleden en redacteuren die toegang hebben tot het bestand (omdat het bestand zelf of de map met het bestand met hen is gedeeld). Als je een link hebt gemaakt naar het bestand, klik je op de lijst met namen onder de linkinstellingen om alle leden te zien die de link hebben bekeken.

Lezersinfo uitschakelen

Als je niet wilt dat lezersinfo wordt weergegeven, kun je deze functie uitschakelen voor afzonderlijke bestanden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek het bestand waarover je meer wilt weten en klik erop om het te openen.
  3. Klik op Delen.
  4. Klik op Bestandsinstellingen.
  5. Kies Niet weergeven naast Weergeven wie dit bestand heeft geopend?
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Privacy

Teamleden en redacteuren

Je kunt zien wanneer leden van je team of mensen met de machtiging Kan bewerken een gedeeld bestand bekijken. Omgekeerd kunnen teamleden en redacteuren zien wanneer jij een gedeeld bestand hebt bekeken.

Teamleden en mensen met de machtiging Kan bewerken voor een bestand, kunnen de namen en e-mailadressen zien van teamleden en mensen met de machtiging Kan bewerken.

Kijkers die geen teamleden of redacteuren zijn

Een gedeeld bestand kan ook worden bekeken door een niet-teamlid met de machtiging Kan weergeven of met toegang tot een gedeelde link. Deze persoon wordt weergegeven als Gast die het bestand bekijkt. De naam of het e-mailadres van een Gast is niet zichtbaar.

Teamleden en mensen met de machtiging Kan bewerken voor een bestand, kunnen zien wanneer een Gast het bestand heeft bekeken.

Welke platformen worden ondersteund voor lezersinfo?

Je kunt zien wanneer teamleden een gedeeld bestand bekijken op dropbox.com of in de mobiele app van Dropbox. Als teamleden de Dropbox-badge gebruiken, kun je ook zien wanneer ze de laatste keer een gedeeld Microsoft Office-bestand hebben bekeken.

Kunnen beheerders zien wanneer ik een bestand bekijk?

Beheerders hebben toegang tot lezersinfo via activiteitenlogboeken.