Oplossingen voor bekende problemen met de Dropbox-app voor Android

Bijgewerkt Feb 12, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers die de Dropbox Android-app gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bepaalde problemen met de Dropbox-app voor Android stapsgewijs kunt oplossen.

Waarom worden mijn bestanden niet geopend?

Als je een bestand in je Dropbox niet kunt openen via de Dropbox-app voor Android, is het mogelijk beschadigd. Probeer het bestand te openen met een externe app om te achterhalen of er een probleem is met het bestand zelf:

1. Open de Dropbox-app en ga naar het bestand.
  2. Tik op de pijl rechts van het bestand.
  3. Blader omhoog en selecteer Exporteren.
  4. Kies een geschikte app om het bestand te openen (bijvoorbeeld een app die foto's weergeeft, als je een fotobestand exporteert).

Als je het bestand niet kunt weergeven in een andere app, is het mogelijk beschadigd. Je kunt het bestand in dat geval niet weergeven in de Dropbox-app.

Wat moet ik doen als ik een bestand niet kan openen, weergeven, uploaden of downloaden in de Dropbox-app voor Android?

De Dropbox-app voor Android heeft een internetverbinding nodig om bestanden te openen, weer te geven, te uploaden of te downloaden. Als je een van deze acties niet kunt uitvoeren, controleer je of je een goede wifi- of dataverbinding hebt en probeer je het bestand opnieuw te laden.

Als er nog steeds problemen optreden terwijl je een internetverbinding hebt, probeer je je af te melden en opnieuw aan te melden:

1. Tik op Account onderaan het scherm.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Afmelden bij Dropbox.
highlight icon

Opmerking: in december 2021 hebben we de functie Albums uit de Android-app verwijderd. Bij deze wijziging zijn geen foto's of video's verwijderd die je naar de app hebt geüpload. Je kunt je geüploade foto's en video's terugvinden op het tabblad Foto's of op dropbox.com/photos.

Kan het downloaden of uploaden mislukken vanwege de grootte van een bestand?

Soms kun je grote bestanden niet downloaden op je mobiele apparaat met de Dropbox-app. Helaas beschikken onze mobiele clients niet over een functie om het downloaden te hervatten. Daardoor worden grote bestanden (meestal groter dan 100 MB) mogelijk niet goed gedownload. Dit is vooral het geval bij een mobiele verbinding, die af en toe kan uitvallen.

Als het uploaden mislukt op je mobiele apparaat, kun je proberen het bestand te uploaden via de Dropbox desktop-app op je computer. De Dropbox desktop-app kan elke hoeveelheid bestanden en mappen van elke grootte verwerken. Als je Dropbox niet op je computer hebt geïnstalleerd, kun je de app downloaden en je aanmelden bij je Dropbox-account.

Hoe kan ik het uploaden annuleren?

1. Ga naar het bestand.
  2. Tik op de pijl rechts van de bestandsnaam.
  3. Selecteer Annuleren.
  4. Herhaal dit voor andere bestanden waarvoor je het uploaden wilt stoppen.

Zo te zien heb ik een probleem met de cache. Wat moet ik doen?

Je lost cacheproblemen op door de Dropbox-app voor Android opnieuw te installeren. Maar je kunt de cache ook handmatig wissen:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Account onderaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Blader omlaag naar het gedeelte Geavanceerde functies en tik op Cache wissen.

Hoe wis ik mijn zoekgeschiedenis?

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Account onderaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Recente zoekgeschiedenis wissen.

Wat moet ik doen als ik niet kan updaten naar de nieuwste versie van de Dropbox-app voor Android?

Sommige Android-gebruikers hebben problemen gemeld met het updaten of automatisch updaten naar nieuwe versies van de Dropbox-app voor Android vanuit Google Play.

Het technische team van Dropbox werkt samen met Google aan een oplossing. Ondertussen kun je dit probleem oplossen door de volgende stappen te voltooien:

1. Druk op de knop Home op je mobiele Android-apparaat of de tweede knop rechts onderaan het apparaat met een afbeelding van een huis erop.
  2. Tik op het menu App (of het pictogram met kleine vierkanten) onderaan het scherm.
  3. Kies Instellingen in de lijst met apps.
  4. Ga naar Apps > Apps beheren.
  5. Selecteer het tabblad Alles.
  6. Zoek Google Play in de lijst met apps.
  7. Tik op Gegevens wissen.
  8. Bevestig dat je alle lokaal opgeslagen gegevens wilt verwijderen van je apparaat (er verandert niets aan de apps op je apparaat of je Dropbox).

Wanneer je Google Play opnieuw opent, wordt alle vereiste informatie opnieuw samengesteld. Vervolgens kun je de Dropbox-app voor Android bijwerken naar de nieuwste versie.

Hoe los ik overlayproblemen op in de Dropbox-app voor Android?

Problemen met overlays worden meestal veroorzaakt door andere apps op je Android-apparaat.

Probeer de app die de overlay veroorzaakt, uit te schakelen om dit probleem op te lossen. Je kunt je app daarna aan Dropbox koppelen door op de knop Toestaan te tikken. Vervolgens schakel je de app van de overlay opnieuw in.

Wat moet ik doen als ik me niet kan aanmelden bij de Dropbox-app voor Android?

Als je problemen ondervindt bij de aanmelding bij de Dropbox-app voor Android, of met het downloaden en uploaden van bestanden nadat je je hebt aangemeld, kun je deze problemen mogelijk oplossen door de nieuwste versie van de app te installeren.