Een viercijferige toegangscode instellen op een telefoon of tablet

Bijgewerkt Aug 10, 2023
Selecteer je apparaat om instructies voor het instellen van een toegangscode weer te geven:

Je stelt als volgt een toegangscode in de Dropbox-app voor Android in:

1. Open de Dropbox-app en tik op de menuknop.
  2. Tik op het tandwielpictogram (of Instellingen in oudere versies van de app).
  3. Tik onder Geavanceerde functies op Toegangscode configureren.
  4. Tik op Toegangscode inschakelen.
  5. Voer je nieuwe toegangscode in en bevestig deze.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet nu elke keer wanneer je de Dropbox-app start of ernaar terugkeert, je toegangscode invoeren.
  • Je apparaat wordt afgemeld bij Dropbox na tien opeenvolgende mislukte pogingen om een toegangscode in te voeren.
  • Je kunt je toegangscode wijzigen via de instellingen van Toegangscode configureren.
  • Je kunt ook een optie inschakelen waardoor alle offline bestanden op je apparaat worden verwijderd als meer dan tien keer de verkeerde toegangscode wordt ingevoerd.

Je stelt als volgt een toegangscode in de Dropbox-app voor iPad in:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op het tandwielpictogram bovenaan het scherm.
  4. Tik op Toegangscodeslot.
  5. Tik op Toegangscode inschakelen.
  6. Voer je nieuwe toegangscode in en bevestig deze.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet nu elke keer wanneer je de Dropbox-app start of ernaar terugkeert, je toegangscode invoeren.
  • Je apparaat wordt afgemeld bij Dropbox na tien opeenvolgende mislukte pogingen om een toegangscode in te voeren.
  • Je kunt je toegangscode wijzigen in de instellingen voor Toegangscodeslot.

Je stelt als volgt een toegangscode in de Dropbox-app voor iPhone in:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op het tandwielpictogram bovenaan het scherm.
  4. Tik op Toegangscodeslot.
  5. Tik op Toegangscode inschakelen.
  6. Voer je nieuwe toegangscode in en bevestig deze.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet nu elke keer wanneer je de Dropbox-app start of ernaar terugkeert, je toegangscode invoeren.
  • Je apparaat wordt afgemeld bij Dropbox na tien opeenvolgende mislukte pogingen om een toegangscode in te voeren.
  • Je kunt je toegangscode wijzigen in de instellingen voor Toegangscodeslot.

Je stelt als volgt een toegangscode in de Dropbox-app voor Windows Phone in:

1. Ga in het beginscherm van Dropbox naar het tabblad Bestanden, Foto's of Favorieten, tik in de appbalk op de knop met de drie puntjes (…) en selecteer Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Schakel het Toegangscodeslot in.
  4. Voer je nieuwe toegangscode in en bevestig deze.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet nu elke keer wanneer je de Dropbox-app start of ernaar terugkeert, je toegangscode invoeren.
  • Je apparaat wordt afgemeld bij Dropbox na tien opeenvolgende mislukte pogingen om een toegangscode in te voeren.
  • Je kunt je toegangscode wijzigen in de instellingen van Beveiliging.

Je stelt als volgt een toegangscode in de Dropbox-app voor de Windows-tablet in:

1. Veeg vanaf de rechterrand van je scherm naar binnen om de balk Charms weer te geven en tik op Instellingen.
  2. Selecteer Beveiliging.
  3. Schakel het Toegangscodeslot in.
  4. Voer je nieuwe toegangscode in en bevestig deze.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet nu elke keer wanneer je de Dropbox-app start of ernaar terugkeert, je toegangscode invoeren.
  • Je apparaat wordt afgemeld bij Dropbox na tien opeenvolgende mislukte pogingen om een toegangscode in te voeren.
  • Je kunt je toegangscode wijzigen in de instellingen van Beveiliging.

Wat moet ik doen als ik mijn toegangscode ben vergeten?

Je kunt je toegangscode opnieuw instellen door de Dropbox-app te verwijderen van je telefoon en vervolgens opnieuw te installeren. Houd er rekening mee dat je bij het verwijderen van de app ook de bestanden verwijdert die je hebt gemarkeerd voor offline toegang.

Als je problemen hebt met het uitvoeren van de bovenstaande stappen, kun je je ook op afstand afmelden bij je apparaat via dropbox.com.

De volgende keer dat je de Dropbox-app opent op je apparaat, wordt je gevraagd je aan te melden, maar hoef je geen toegangscode in te voeren.