Paper-documenten en -mappen archiveren of terugzetten

Bijgewerkt Apr 17, 2024
person icon

Dit artikel is bedoeld voor Dropbox-gebruikers met de oude release van Dropbox Paper. Archiveren is niet beschikbaar voor gebruikers van de 2020-release van Dropbox Paper.

Zo kom je erachter of je de oude release van Dropbox Paper gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document aan.

Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release gebruikt.

Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Dropbox Paper-documenten en -mappen archiveert, terugzet en permanent verwijdert. Als je in plaats daarvan andere Dropbox-bestanden wilt terugzetten, lees dan hoe je bestanden en mappen terugzet.

Alleen maker en gebruikers met bewerkingsmachtigingen kunnen Paper-documenten archiveren. Wanneer een Paper document wordt gearchiveerd, wordt het alleen-lezen voor iedereen waarmee het is gedeeld.

Een Paper-document archiveren

Je archiveert een Dropbox Paper-document als volgt:

1. Open het document dat je wilt archiveren.
  2. Klik op (drie puntjes).
  3. Klik op Archiveren.

Een Paper-map archiveren

Je archiveert een Dropbox Paper-map als volgt:

1. Wijs de map aan die je wilt archiveren.
  2. Klik op het selectievakje.
  3. Klik op Archiveren.

Een gearchiveerd Paper-document zoeken en terugzetten

Je kunt een Dropbox Paper-document als volgt vinden en terugzetten:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Paper.
  4. Klik op het tabblad Documenten.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst voor sorteren/filteren rechtsboven in je lijst met documenten. Standaard is die ingesteld op Onlangs bekeken.
  6. Klik op Gearchiveerd. Je ziet een lijst met je gearchiveerde documenten.
  7. Klik op een document om het te openen.
  8. Klik op (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  9. Klik op Terugzetten

Een gearchiveerde Paper-map zoeken en terugzetten

Je kunt een Dropbox Paper-map als volgt zoeken en terugzetten:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Paper.
  4. Klik op het tabblad Mappen.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst voor sorteren/filteren rechtsboven in je lijst met documenten. Standaard is die ingesteld op Alfabetisch.
  6. Klik op Gearchiveerd.
  7. Klik op de map.
  8. Klik op Terugzetten.

Een Paper-map definitief verwijderen

Je verwijdert een Dropbox Paper-map als volgt definitief:

1. Archiveer de map.
  2. Klik op Mappen.
  3. Klik op Gearchiveerd.
  4. Klik op de map.
  5. Klik op Definitief verwijderen.
  6. Klik opnieuw Definitief verwijderen.
highlight icon

Opmerking: Dropbox Paper-documenten die zijn gearchiveerd vóór 1 juni 2017, worden verplaatst naar het tabblad Verwijderd in Paper in plaats van in Gearchiveerd te blijven).

Voorheen bood Paper geen makkelijke manier om documenten te verwijderen, dus veel gebruikers gebruikten Archief om documenten uit hun lijst met documenten te verwijderen, terwijl ze eigenlijk van plan waren deze te verwijderen. Nu Paper de mogelijkheid heeft om te verwijderen, verplaatsen we alle gearchiveerde documenten naar de lijst Verwijderd .

Als een document dat je wilt bewaren in de lijst Verwijderd terechtkomt, kun je deze documenten eenvoudig terugverplaatsen naar de lijst Archief .