Een Dropbox Paper-document maken

Bijgewerkt Dec 01, 2023
Je kunt een Paper-document maken op dropbox.com, in de mobiele Dropbox Paper-app en in de mobiele Dropbox-app.
highlight icon

Als je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, kun je Dropbox Paper-documenten rechtstreeks in een Dropbox-map maken.

Om te zien in welke versie je zit, volg je deze stappen:

1. Log in op de Dropbox-website.
  2. Open de map vanaf de Dropbox-startpagina
  3. Klik op Maken.
  4. Wijs Document aan.
  • Zie je Dropbox Paper staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release van Dropbox Paper gebruikt.
  • Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release van Paper gebruikt.
    • Dropbox Paper-documenten die in de oude release zijn gemaakt, kunnen alleen worden opgeslagen in mappen op paper.dropbox.com.

Op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het vervolgkeuzemenu op Paper.
  4. Klik op Nieuw document maken of Paper-document maken, afhankelijk van je account.

Er wordt een nieuw Paper-document geopend.

highlight icon

Opmerking: je kunt ook "paper.new"(zonder aanhalingstekens) in de adresbalk van je internetbrowser typen om snel een nieuw Paper-document te maken. Meer informatie over .new-snelkoppelingen.

In de mobiele app van Dropbox Paper

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Tik op + (plusteken) in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Nieuw leeg document.

Er wordt een nieuw leeg document geopend.

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Tik op de bewerkingsknop (penpictogram) in de rechterbenedenhoek.

Er wordt een nieuw leeg document geopend.

In de mobiele Dropbox-app

Je kunt Paper-documenten maken en organiseren met de mobiele Dropbox-app, maar om ze te bewerken (op mobiel) heb je de mobiele Dropbox Paper-app nodig.

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Maken onderaan.
  3. Tik op Bestand maken of uploaden.
  4. Tik op Paper.
highlight icon

Opmerking: zie je de optie Paper niet, dan gebruik je de oudere release van Dropbox Paper in plaats van de 2020-release.Als je de oudere release gebruikt, moet je de mobiele Dropbox Paper-app gebruiken om Paper-documenten op je mobiel te maken.

1. Tik op Bestandsnaam, typ een bestandsnaam om de tekst "Naamloos" te vervangen, klik vervolgens op Gereed.
  2. Tik onder Locatie opslaan op de map waarin je het bestand wilt opslaan, of tik op Een andere map kiezen....
  3. Tik op Maken.

De Dropbox-app maakt het bestand en stuurt je naar de Dropbox Paper-app zodat je het bestand kunt bewerken.

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op + (plusteken) in de rechterbenedenhoek.
  3. Tik op Nieuw Paper-document maken.
highlight icon

Opmerking: zie je de optie Paper niet, dan gebruik je de oudere release van Dropbox Paper in plaats van de 2020-release.Als je de oudere release gebruikt, moet je de mobiele Dropbox Paper-app gebruiken om Paper-documenten op je mobiel te maken.

1. Geef het nieuwe Paper-document een titel.
  2. Tik op Bestand maken.

De Dropbox-app maakt het bestand en stuurt je naar de Dropbox Paper-app zodat je het bestand kunt bewerken.