Een tijdlijn maken in een Paper-document

Bijgewerkt Nov 09, 2023

Je kunt een gezamenlijke tijdlijn toevoegen aan een Paper-document om deadlines, bestanden en taken bij te houden op één plek.

Zo maak je een tijdlijn:

1. Klik op een lege regel in je document.
  2. Klik op het agendapictogram in het geopende menu.

Een item maken in een Paper-tijdlijn

Een item toevoegen aan je tijdlijn:

1. Klik op de kolom onder de gewenste begindatum.
  2. Voeg een titel en beschrijving toe.
  3. Sleep de randen van het item naar de gewenste einddatum of voer de einddatum handmatig in onder de titel.

Een mijlpaal maken in een Paper-tijdlijn

Een mijlpaal is een belangrijke datum in je project (bijvoorbeeld een deadline of releasedatum). Een mijlpaal kan maar op één datum vallen. Zo maak je een mijlpaal:

1. Wijs de gewenste datum voor de mijlpaal aan.
  2. Klik op het vlaggetje dat wordt weergegeven.
  3. Voeg een titel toe. Je bewerkingen worden automatisch opgeslagen.

De tijdsperiode van een Paper-tijdlijn wijzigen

Je kunt aanpassen hoeveel tijd de tijdlijn moet weergeven. Voer deze stappen uit om de tijdsperiode van de tijdlijn te wijzigen:

1. Wijs de tijdlijn aan.
  2. Klik op de standaardperiode (2 weken) in de rechterbovenhoek.
  3. Kies de gewenste periode in het vervolgkeuzemenu.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je kunt de tijdlijn per week, maand, kwartaal of jaar weergeven.
  • De standaard hoeveelheid tijd voor een tijdlijn is 2 weken.
  • Je kunt een andere periode kiezen zonder dat dit invloed op de items en mijlpalen heeft.

Een Paper-tijdlijnitem als voltooid markeren

Zo markeer je een tijdlijnitem als voltooid:

1. Klik op het item.
  2. Klik op het vinkje in de linkerbovenhoek. De kleur van het item wordt vervaagd weergegeven in de tijdlijn.

Een Paper-tijdlijn verwijderen

Voer deze stappen uit om een tijdlijn te verwijderen:

1. Klik op de grijze rand boven de tijdlijn.
  2. Klik op het prullenmandpictogram.

Een item in een Paper-tijdlijn verwijderen

Voer deze stappen uit om een item in uw tijdlijn te verwijderen:

1. Klik op het item.
  2. Klik op het prullenmandpictogram in de rechterbovenhoek van het detailvenster.

Een item in een Paper-tijdlijn bewerken

De kleuren van een tijdlijnitem wijzigen

1. Klik op het item.
  2. Klik op het pictogram met het kleurenpalet in de rechterbovenhoek van het detailvenster.
  3. Selecteer een kleur in het pop-upvenster. Je bewerkingen worden automatisch opgeslagen.

De begin- of einddatum van een tijdlijnitem wijzigen

Je kunt de begin- of einddatum van een tijdlijnitem op twee manieren wijzigen.

De begin- of einddatum slepen:

1. Wijs de linker- of rechterzijde van het tijdlijnitem aan.
  2. Klik en sleep het item met het zwarte pijltje naar de rechter- of linkerkant van de gewenste datum.

De begin- of einddatum handmatig wijzigen:

1. Klik op het item.
  2. Klik op de begin- of einddatum onder de titel.
  3. Selecteer de gewenste datum in de agenda in het pop-upvenster. Je bewerkingen worden automatisch opgeslagen.

Een tijdlijnitem toewijzen aan iemand

1. Klik op het item.
  2. Klik op het pictogram Toewijzen in de linkerbovenhoek (een persoon met een +).
  3. Typ een naam of e-mailadres.
  4. Druk op Enter.
highlight icon

Opmerking: Je kunt een tijdlijnitem toewijzen aan meerdere mensen (één tegelijk). Wijs eerst het pictogram aan met de foto of initialen van de eerste persoon die je hebt uitgenodigd. Klik daarna nogmaals op het pictogram Toewijzen

Veelgestelde vragen over Paper-tijdlijnen

Wat is het verschil tussen een tijdlijnitem en een taak?

Tijdlijnitems staan meestal voor grotere projecten die langer dan een paar dagen duren en waarbij meerdere teams zijn betrokken. Taken staan meestal voor kleine, concrete stappen die moeten worden uitgevoerd.

Worden tijdlijnitems weergegeven in mijn takenlijst in Paper?

Nee, tijdlijnitems worden niet weergegeven in je takenlijst in Paper.

Kan ik een Paper-tijdlijn bewerken vanaf mijn telefoon?

Nee, momenteel kunnen tijdlijnen op mobiele apparaten alleen worden bekeken.