Een Dropbox Paper-document opmaken

Nieuwe opmaakopties

We hebben de vormgeving van koppen en titels in Paper-documenten verbeterd:

• H1‑koppen, H2‑koppen en titels van documenten hebben nu standaard een dikker lettertype.
  • Je kunt een H1- of H2‑kop vet maken door de tekst te markeren en op de B in de opmaakwerkbalk te klikken, of door op cmd + B op je toetsenbord te drukken.

Dropbox Paper bevat krachtige functies voor het opmaken van documenten. Maak tabellen, wijs taken toe en voeg emoji's in met behulp van sneltoetsen en menu's voor snelle toegang.

Opmerking: Bepaalde opmaakopties, zoals voor het markeren en onderstrepen van tekst, zijn alleen toegankelijk via sneltoetsen en markdown. Voor een volledige lijst met sneltoetsen en markdown:

1. Meld je aan bij Paper.
  2. Typ en / op een Mac of Ctrl en / in Windows.

Secties in dit artikel:

Opmaakmenu's

Paper bevat krachtige opmaakopties voor het bewerken en indelen van documenten.

Op paper.dropbox.com

Je opent een menu met opties door te dubbelklikken op een woord of te klikken en slepen over een stuk tekst:

opmaakmenu

Met dit menu kun je de volgende acties uitvoeren:

• Tekst vet maken.
  • Tekst doorstrepen.
  • Sectie- en subsectiekoppen maken.
  • Een lijst met opsommingstekens maken.
  • Een takenlijst maken.
  • Een hyperlink toevoegen.
  • Een opmerking plaatsen.

Voor andere opmaakopties klik je op een lege regel en gebruik je het menu dat links verschijnt.

Met dit menu kun je de volgende acties uitvoeren:

• Een afbeelding invoegen.
  • Een bestand of link invoegen uit Dropbox.
  • Een tabel maken
  • Een takenlijst maken.
  • Een lijst met opsommingstekens maken.
  • Een paginascheiding of een regel met code invoegen.

Je sluit dit menu af door op de X naast de menuopties te klikken.

Op je telefoon of tablet

De mobiele Paper-app heeft vrijwel dezelfde opmaakopties. Je gaat als volgt naar het opmaakmenu:

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Open het Paper-document dat je wilt opmaken.
  3. Tik op een regel of tik op Bewerken. Je toetsenbord wordt weergegeven met de opmaakopties erboven.

Kopteksten

Paper heeft drie typen kopteksten: H1, H2 en H3.

Op paper.dropbox.com kun je met de opmaakwerkbalk of als volgt een H1- of H2‑kop toevoegen:

• H1: typ #, druk op de spatiebalk en typ vervolgens de koptekst.
  • H2: typ ##, druk op de spatiebalk en typ vervolgens de koptekst.
  • H3: typ ###, druk op de spatiebalk en ga door met typen (je kunt ook een H3‑kop toevoegen door een hele regel tekst te markeren en vet te maken).

Je kunt H1- en H2‑koppen ook dikker maken door ze te markeren en op de gebruikelijke manier vet te maken.

Gebruik op je telefoon of tablet de T-picotgrammen om een koptekst te kiezen of het pictogram B om je tekst vet te maken.

Koppen samenvouwen

Je kunt de inhoud van je Paper-documenten samenvouwen of uitvouwen door een H1- of H2-kop aan te wijzen en op het driehoekje te klikken dat aan de linkerkant verschijnt. Een samengevouwen kop wordt ook als samengevouwen weergegeven voor alle collega's die toegang tot dat document hebben.

Tabellen

Een tabel toevoegen aan je Paper-document:

1. Klik op een lege regel in je document.
  2. Klik op het tabelpictogram (Tabel invoegen) in het menu links.

Je tabel opmaken:

• De breedte van kolommen wijzigen: klik op de rand van de kolom en sleep deze naar de gewenste breedte.
  • Afzonderlijke rijen of kolommen verwijderen: klik op de - (minknop) bij de rand van de kolom of de rij die je wilt verwijderen.
  • Meerdere rijen of kolommen toevoegen of verwijderen: klik op en versleep de + (plusknop) of - (minknop) bij de rand van een kolom of rij.
  • Een tabel op volledige breedte maken: klik op en versleep het pictogram rechtsonder in de tabel.
  • Volgorde van kolommen wijzigen: klik op de linkerkant van een rij of de bovenkant van een kolom en versleep deze om de volgorde te wijzigen.

Een tabel opmaken

Inhoudsopgave

Er wordt automatisch een inhoudsopgave gegenereerd voor alle documenten die koppen bevatten. Je kunt de inhoudsopgave weergeven door de lijnen aan te wijzen die worden weergegeven in de linkermarge van je document.

Opmerkingen:

• De inhoudsopgave bevat alleen tekst die is gemarkeerd als sectiekop of subsectiekop in je document (als H1H2 of H3).
  • H1-koppen worden niet ingesprongen. H2- en H3-koppen kunnen worden ingesprongen afhankelijk van hun locatie in het document.
  • Je kunt zorgen dat de inhoudsopgave zichtbaar blijft door op een van de links in de inhoudsopgave te klikken. De inhoudsopgave blijft nu staan, zelfs wanneer je de cursor verplaatst.

Taken en selectievakjes

Je kunt selectievakjes maken door [] of [ ] te typen, gevolgd door een spatie. Er wordt automatisch een selectievakje gegenereerd waar je een vinkje in kunt zetten of dat je leeg kunt laten.

Wanneer je deze selectievakjes als taken wilt gebruiken en een taak wilt toewijzen aan iemand, vermeld je iemand met @ op dezelfde regel. Deze persoon ontvangt vervolgens een e-mailmelding waarin hij of zij is gekoppeld aan dat item.

Vink het vakje aan wanneer je een taak hebt voltooid.

Codeblokken

Met codeblokken kun je code insluiten in Paper-documenten. Je doet dit door eerst te klikken op het pictogram + in de zijbalk en vervolgens op het symbool {}.

In de opmaakopties voor codeblokken kun je een andere programmeertaal kiezen. Je kunt de opmaakopties bekijken door te dubbelklikken op een woord, of te klikken en te slepen over een woord of tekstfragment. Je ziet dit menu:

Code van programmeertaal
Je kunt ook één backtick typen voor en na een woord of stuk tekst om inline code op te nemen:

inline code

LaTeX

Dropbox Paper ondersteunt het gebruik van LaTeX. Je schakelt de LaTex-bewerkmodus in door $$ te typen in je document. Vervolgens kun je volledige LaTeX-symbolen typen in Dropbox Paper. Wanneer je klaar bent met typen, kun je de code weergeven door te drukken op Enter of Return op het toetsenbord.

LaTeX in Paper

Emoji's

Wanneer je een emoji wilt toevoegen, typ je een : (dubbelepunt) om de beschikbare opties te zien. Je kunt nu klikken op de gewenste emoji of de bijbehorende code typen:

Emoji's in Paper