Dropbox Paper-sjablonen gebruiken

Bijgewerkt Dec 01, 2023

Je kunt een kant-en-klare Paper-sjabloon van Dropbox gebruiken of zelf een sjabloon maken.

Nieuw bij Dropbox? Bekijk de Dropbox Paper-sjabloon voor projectplannen.

highlight icon

Dit artikel is voor Dropbox-gebruikers met de oude release van Dropbox Paper in plaats van de nieuwe 2020-release van Dropbox Paper.

Je komt als volgt te weten welke release je gebruikt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Maken.
  3. Wijs Document aan.

• Zie je Dropbox Paper wel staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de nieuwe 2020-release van Dropbox Paper gebruikt.
  • Zie je Dropbox Paper niet staan in de lijst met documenttypen, dan betekent dit dat je de oude release van Paper gebruikt.

Als je de 2020-release van Dropbox Paper hebt, kun je naar www.dropbox.com/paper/templates gaan om kant-en-klare Paper-sjablonen te zoeken en te gebruiken. Je kunt deze sjablonen opslaan in je account op dropbox.com (de bestandsextensie is .papert).

Een sjabloon maken

1. Open het Paper-document dat je wilt veranderen in een sjabloon.
  2. Klik op (drie puntjes).
  3. Klik op Sjabloon maken.

Een sjabloon gebruiken om een document te maken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik op Paper in het menu dat verschijnt.
  4. Klik op Maken met sjablonen.
  5. Wijs de sjabloon aan die je wilt gebruiken en klik op Document maken.

Een sjabloon bewerken

highlight icon

Opmerking: Je kunt alleen sjablonen bewerken waarvan jij de eigenaar bent.Om een vooraf ontworpen Dropbox-sjabloon te bewerken, maakt je er een document van en maak je er een sjabloon van zodat je het kunt bewerken.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Paper.
  4. Klik op Maken met sjablonen.
  5. Wijs de sjabloon aan die je wilt bewerken en klik op het bewerkingspictogram (lijkt op een potlood).

Een sjabloon delen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Paper.
  4. Klik op Maken met sjablonen.
  5. Wijs de sjabloon aan die je wilt gebruiken en klik op het bewerkingspictogram (lijkt op een potlood).
  6. Klik op Delen.

Een sjabloon verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Paper.
  4. Klik op Maken met sjablonen.
  5. Wijs de sjabloon aan die je wilt gebruiken en klik op het bewerkingspictogram (lijkt op een potlood).
  6. Klik op (drie puntjes).
  7. Klik op Verwijderen