Problemen met camera-uploads van Dropbox op Mac

Onlangs is er een incompatibiliteitsprobleem aan het licht gekomen tussen de Dropbox-desktopapp en bepaalde versies van macOS Sierra. Hierdoor zijn sommige bestanden mogelijk niet volledig geïmporteerd in Dropbox. Dit geldt alleen als je de functie Camera-upload hebt gebruikt om vanaf je computer bestanden te importeren in Dropbox. Het probleem is van toepassing op een kleine, specifieke groep gebruikers. Bij dit zeer beperkte aantal gebruikers kan het probleem leiden tot onvolledige of onbruikbare foto's of video's.

In dit artikel lees je op wie dit probleem mogelijk betrekking heeft. Als het probleem in jouw account optreedt, lees je ook wat je kunt doen.

Belangrijke opmerking:

• Verwijder bestanden pas van je apparaat als je zeker weet dat ze zonder problemen zijn geïmporteerd in Dropbox.

Bij wie treedt dit probleem op?

Deze incompatibiliteit is van toepassing op een zeer specifieke groep gebruikers met macOS Sierra die bestanden op een zeer specifieke wijze hebben geïmporteerd in Dropbox.

Als alle onderstaande omstandigheden op jou van toepassing zijn, geldt dit probleem mogelijk voor jou:

• Je maakt gebruik van de Dropbox-desktopapp (versie 17.4.33 of ouder) op een Apple-computer.
  • Je gebruikt macOS Sierra 10.12.2 op die computer.
  • Je hebt op deze computer bestanden in Dropbox geïmporteerd met de functie Camera-upload.
  • Je hebt voor het importeren van deze bestanden een apparaat rechtstreeks aan je computer gekoppeld via een USB-poort.
  • De bestanden zijn na 12 december 2016 geïmporteerd.
  • Ten minste een van de bestanden was groter dan 4 MB.

Alleen als al deze voorwaarden op jou van toepassing zijn, is er mogelijk sprake van dit probleem. Geldt een van deze omstandigheden niet, dan heb je geen last van het probleem.

Belangrijke opmerkingen:

• Als je foto's of video's vanaf een mobiel apparaat in Dropbox hebt geïmporteerd via de mobiele app, dan is dit probleem niet op jou van toepassing.
  • Dit probleem is alleen op jou van toepassing als je een apparaat rechtstreeks aan je computer hebt gekoppeld via een USB-poort en vervolgens foto's of video's in Dropbox hebt geïmporteerd via de functie Camera-upload. Onder 'apparaat' verstaan we in dit geval een mobiele telefoon, SD-kaart of digitale camera.

Hoe weet ik of ik last heb van deze incompatibiliteit?

Lees eerst de bovenstaande paragraaf. Pas als je voldoet aan deze specifieke criteria, is dit probleem mogelijk op jou van toepassing. Is een van deze zes criteria niet waar, dan hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Je kunt nagaan of het probleem op jou van toepassing is door de grote bestanden te controleren die je hebt geïmporteerd in Dropbox. Koppel hiervoor een apparaat aan je computer via een USB-poort. Je foto's of video's gedragen zich mogelijk als volgt:

• Je foto's zijn niet compleet (een deel van de afbeelding wordt niet weergegeven).
  • Je kunt je video's niet afspelen.
  • Je kunt je foto's of video's helemaal niet openen.

De incompatibiliteit is op mij van toepassing. Wat kan ik doen?

Je kunt twee dingen doen om dit probleem op te lossen:

1. Download de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp (17.4.34+). We hebben het compatibiliteitsprobleem opgelost in de nieuwste versie van onze app.
  2. Koppel nu opnieuw het oorspronkelijke apparaat dat je hebt gebruikt voor de camera-uploads. De onvolledige of onbruikbare bestanden zouden dan automatisch door Dropbox opnieuw moeten worden geïmporteerd en vervangen.

In de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp (17.4.34+) hebben we dit probleem opgelost voor nieuwe bestanden die je importeert. Ook kun je hiermee problemen met onvolledige of onbruikbare bestanden oplossen.

Belangrijke opmerkingen:

• Verwijder bestanden pas van je apparaat als je zeker weet dat ze zonder problemen zijn geïmporteerd in Dropbox.
  • Onvolledige of onbruikbare bestanden worden alleen automatisch vervangen als de nieuwe bestanden dezelfde naam hebben en de oorspronkelijke (onvolledige) versies nog steeds in de map Camera-uploads staan.
  • Als je de naam van de bestanden na het importeren hebt gewijzigd of ze hebt verplaatst uit de map Camera-uploads, wordt bij het opnieuw importeren mogelijk een tweede set bestanden gemaakt (de nieuwe versie en de onvolledige of onbruikbare versie worden beide weergegeven).
    • Je kunt de onvolledige of onbruikbare versies dan verwijderen uit Dropbox.

Wat moet ik doen als ik de onvolledige of onbruikbare bestanden al heb verwijderd van mijn apparaat?

Heb je de bestanden al verwijderd die getroffen waren door dit probleem, dan kunnen we ze mogelijk niet meer voor je terugzetten. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we dit nader kunnen onderzoeken. We zullen er alles aan doen om de verwijderde bestanden terug te zetten, als dat nog mogelijk is.