Uploads van je camera en mobiele apparaat gebruiken

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die niet beschikbaar is voor Dropbox voor een team dat Dropbox Enterprise Mobility Management (EMM) voor Android gebruikt, of voor Dropbox-gebruikers op Linux.

Je kunt foto's uploaden naar Dropbox vanaf je camera en andere apparaten door deze op je computer aan te sluiten.

Dropbox-teambeheerders: meer informatie over hoe je camera-uploads in- of uitschakelt voor je team.

Foto-uploads in- of uitschakelen in de mobiele Dropbox-app

Foto-uploads in- of uitschakelen in de mobiele Dropbox-app voor Android:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik onder Functies op Camera-uploads.
  5. Tik op Back-up van mijn foto's maken.
  6. Tik op Toestaan als daarom wordt gevraagd.

Foto-uploads in- of uitschakelen in de mobiele Dropbox-app voor iOS:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Tik op Camera-uploads.
  4. Tik op Ok om Dropbox toegang te geven tot je foto's en video's.
  5. Selecteer de items waarvan je een back-up wilt maken en geef aan of je gegevens van je mobiele telefoon wilt gebruiken.
  6. Tik op Camera-uploads inschakelen.

Foto-uploads in- of uitschakelen in de Dropbox-desktopapp

Wanneer je een camera of mobiel (apparaat) apparaat aansluit op een computer waarop de Dropbox desktop-app is geïnstalleerd, zie je een prompt met de vraag of je uploads voor dat apparaat wilt inschakelen. Wanneer je dit wilt, wordt telkens wanneer je dat apparaat op die computer aansluit, automatisch je camerarol geüpload.

Je kunt uploads op elk gewenst moment in- of uitschakelen:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op Back‑ups.
    • Opmerking: Klik op het vervolgkeuzemenu naast Camera-uploads inschakelen voor om te schakelen tussen Alleen foto's en Foto's en video's.
  3. Klik op Instellingen voor automatisch afspelen wijzigen naast Foto's en video's importeren naar Dropbox.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu onder Verwisselbare schijf.
    • Selecteer Foto's en video's importeren (Dropbox) om camera-uploads in te schakelen.
    • Selecteer een andere optie om camera-uploads uit te schakelen.
  5. Herhaal stap 4 voor Geheugenkaart.
  1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op Back‑ups.
  3. Schakel Foto's in om foto's en video's uploads vanaf uw aangesloten apparaat.
  4. Kies Alleen Foto's of Foto's en video's in het vervolgkeuzemenu.
highlight icon

Opmerking: Als je macOS 10.15 (Catalina) of hoger gebruikt, zie je een melding met de tekst 'Dropbox wil graag toegang krijgen tot bestanden op een verwijderbaar volume.' Als je op OK klikt, worden je foto's automatisch geüpload door de functie Camera-upload.

Je kunt deze voorkeur altijd veranderen:

1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Beveiliging en privacy.
  3. Klik op de tab Privacy
  4. Klik op Bestanden en mappen.
  5. Schakel het vakje naast Verwijderbare volumes onder Dropbox in of uit.

Een mobiel apparaat koppelen met de Dropbox desktopapp of vergeten

Wanneer je een camera of mobiel apparaat aansluit op een computer waarop de Dropbox desktopapp is geïnstalleerd, wordt je gevraagd om foto-uploads voor dat apparaat in te schakelen.

Als je akkoord gaat, wordt het apparaat geregistreerd als verbonden apparaat onder Voorkeuren

Een aangesloten apparaat vergeten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (macOS).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Back-ups.
  5. Klik op Vergeten naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen.

Veelgestelde vragen over camera- en apparaatuploads

Kan ik kiezen in welke map mijn geüploade foto's komen te staan?

Je foto's worden standaard geüpload naar een map in je Dropbox-account met de naam Camera-uploads.Je kunt dit niet wijzigen, maar je kunt je foto's naar een andere map verplaatsen binnen je Dropbox-account nadat ze zijn geüpload.

Waarom is mijn batterij leeg nadat ik camera-uploads heb gebruikt?

Camera-uploads kan een groot deel van je batterijvermorgen verbruiken als je foto's voor de eerste keer worden geüpload. Nadat de foto's zijn geüpload, is het batterijverbruik weer normaal. De Dropbox-app is zo geprogrammeerd dat deze stopt met automatisch uploaden wanneer je batterij bijna leeg is, om de batterij te sparen.

Waarom heeft Camera-uploads al mijn mobiele data verbruikt?

Camera-uploads gebruikt standaard mobiele data als er geen wifi beschikbaar is. Je kunt deze instelling wijzigen door de onderstaande instructies voor je apparaat te volgen.

Android:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Camera-uploads.
  5. Zet Mobiele data gebruiken als je offline bent uit.

iOS:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Tik op Camera-uploads.
  4. Zet Mobiele data gebruiken voor back-ups uit.

Kan ik iOS Live-foto's uploaden?

Live-foto's die naar je Dropbox-account worden geüpload, worden opgeslagen als normale foto's.

Wat doe ik als Camera-uploads niet werkt?

Als Camera-uploads niet werkt, volg je de stappen in onze gids voor probleemoplossing.

Waarom zie ik geen optie om Camera-uploads in te schakelen?

Als je in een Dropbox-team zit en je de optie Camera-uploads niet ziet, heeft je beheerder de functie voor je team mogelijk uitgeschakeld.

Kan ik Camera-uploads gebruiken voor mijn persoonlijke en werkaccount?

Als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld, kun je Camera-uploads maar voor een van de twee accounts inschakelen.

Waarom zie ik foto's van iemand anders in mijn map Camera-uploads?

Wanneer je een camera of mobiel apparaat aansluit op een computer waarop de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd, wordt je gevraagd of je camera-uploads wilt inschakelen voor dat apparaat. Dat betekent dat als iemand je computer gebruikt om een telefoon op te laden, diegene misschien zonder na te denken op OK heeft getikt.

Je kunt als volgt zien wie foto's heeft geüpload naar je account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Houd je muisaanwijzer boven de foto die je niet herkent en klik op "..." (ellipsis).
  3. Klik op Versiegeschiedenis.
  4. Zoek naar een naam naast Toegevoegd door.

Als je de naam niet herkent, kun je je op afstand afmelden bij elk apparaat waarop je op dat moment bent aangemeld.

Waarom worden mijn foto's niet op de achtergrond geüpload?

Soms voorkomen de instellingen op je telefoon dat je foto's op de achtergrond kunt uploaden.