Camera-uploads gebruiken

Met camera-uploads worden foto's en video's op je camera, telefoon of tablet automatisch toegevoegd aan Dropbox. Telkens wanneer nieuwe bestanden worden geüpload naar je camerarol of galerij, worden ze ook toegevoegd aan je account.

Je foto's en video's zijn dan overal toegankelijk waar je bent aangemeld bij Dropbox.

Je kunt op twee manieren gebruikmaken van camera-uploads:

• Draadloos vanaf je telefoon of tablet met de app voor iOS, Android of Windows Mobile.
  • Je camera, telefoon of tablet aansluiten op je computer en gebruikmaken van de Dropbox-desktopapp voor Mac of Windows.

Je foto's en video's worden geüpload naar de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

Lukt het niet of wordt er een foutmelding weergegeven? In dit artikel over problemen met camera-uploads vind je meer informatie.

Gedeelten in dit artikel:

Wie kan camera-uploads gebruiken?

Camera-uploads zijn beschikbaar voor alle gebruikers (Basic, Plus, Professional en Business), met uitzondering van:

Wat zijn de vereisten voor camera-uploads?

Als je camera-uploads wilt gebruiken, moet je de volgende software en apparaten hebben:

Camera-uploads werken niet in de volgende situaties:

• De batterij van je apparaat is bijna leeg.
  • Je mobiele apparaat maakt gebruik van roaming.

Selecteer jouw systeem voor instructies:

Android

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Selecteer Camera-uploads inschakelen onder Camera-uploads.
  5. Selecteer Toestaan.

Je kunt ook kiezen hoe camera-uploads werken op je telefoon:

• Items voor uploaden selecteren: kies of je alleen foto's of zowel foto's als video's wilt uploaden naar de map Camera-uploads.
  • Methode voor uploaden: geef aan of je je data-abonnement of alleen wifi wilt gebruiken voor camera-uploads.
    • Opmerking: camera-uploads werken niet als de functie is ingesteld om alleen via wifi te uploaden, en je vervolgens via een mobiele hotspot verbinding maakt met wifi.
  • Data-abonnement gebruiken: als je ervoor kiest om je data-abonnement en wifi te gebruiken, kun je aangeven of je data-abonnement wordt gebruikt voor alle bestanden of alleen voor bestanden kleiner dan 25 MB.
  • Wanneer uploaden: kies of camera-uploads alleen moeten worden uitgevoerd wanneer je telefoon wordt opgeladen of stel een limiet in voor het accuniveau. Als de accu onder dit niveau komt, worden camera-uploads niet meer uitgevoerd.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en selecteer je Camera-uploads uitschakelen.

iOS

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het persoonpictogram.
  3. Selecteer Camera-uploads onder Accountstellingen.
  4. Zet Camera-uploads aan.

Je kunt ook kiezen hoe camera-uploads werken op je telefoon:

• Video's uploaden: kies of je alleen foto's of zowel foto's als video's wilt uploaden naar de map Camera-uploads.
  • Mobiele data gebruiken: geef aan of je je mobiele dataverbinding wilt gebruiken voor camera-uploads. Er worden geen video's geüpload wanneer je je mobiele dataverbinding gebruikt.
    • Opmerking: camera-uploads werken niet als de functie is ingesteld om alleen via wifi te uploaden, en je vervolgens via een mobiele hotspot verbinding maakt met wifi.
  • Mobiele data gebruiken voor video's: als zowel Video's uploaden als Mobiele data gebruiken is ingeschakeld, kun je aangeven of je je mobiele dataverbinding wilt gebruiken voor het uploaden van video's.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en schakel je Camera-uploads uit.

Windows Mobile

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Selecteer Camera-uploads.
  4. Zet Camera-uploads aan.

Nadat je deze functie hebt ingeschakeld, worden foto's automatisch toegevoegd, zelfs als de Dropbox-app is gesloten. Foto's worden alleen geüpload wanneer:

• Je telefoon is aangesloten op de computer en de accu is vol of zo goed als vol.
  • Je hebt een wifiverbinding.
  • Je telefoon is vergrendeld.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en schakel je Camera-uploads uit.

Instellingen voor camera-uploads wijzigen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open het tabblad Bestanden, Foto's of Favorieten.
  3. Tik op het pictogram met de drie puntjes ( ... ).
  4. Tik op Camera-upload.
    • Gebruik de optie Uploaden indien geopend in de instellingen voor camera-uploads. Daarmee zorg je ervoor dat foto's ook worden geüpload als je telefoon niet is vergrendeld en niet is aangesloten op de computer, mits de energiespaarstand niet is ingeschakeld.
    • Gebruik de optie Mobiele data gebruiken om je foto's te uploaden terwijl de app is geopend, maar je met het mobiele netwerk bent verbonden en niet via wifi.
    • Opmerking: camera-uploads werken niet als de functie is ingesteld om alleen via wifi te uploaden, en je vervolgens via een mobiele hotspot verbinding maakt met wifi.

Opmerking: het automatisch uploaden van video's wordt momenteel niet ondersteund voor Windows Mobile.

Mac

Camera-uploads inschakelen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp (als je dit nog niet hebt gedaan) en meld je aan.
  2. Sluit je camera, telefoon of tablet aan op je computer. Je wordt gevraagd foto's te uploaden naar je Dropbox-map.
  3. Selecteer Foto's en video's importeren met Dropbox.

Als je eerder had besloten camera-uploads niet te gebruiken met je apparaat, kun je dit nu inschakelen door deze stappen te volgen:

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Kies Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor. Je kunt camera-uploads inschakelen voor foto's en video's of alleen voor foto's.

Je foto's worden automatisch opgeslagen in de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

• Android-apparaten: selecteer Aansluiten als schijfstation in de statusbalk.
  • iOS-apparaten: ontgrendel het scherm om te zorgen dat camera-uploads kunnen doorgaan.
  • Opmerking: camera-uploads werken niet als de functie is ingesteld om alleen via wifi te uploaden, en je vervolgens via een mobiele hotspot verbinding maakt met wifi.

Windows

Camera-uploads inschakelen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp (als je dit nog niet hebt gedaan) en meld je aan.
  2. Sluit je camera, telefoon of tablet aan op je computer. Je wordt gevraagd foto's te uploaden naar je Dropbox-map.
  3. Selecteer Foto's en video's importeren met Dropbox.

Als je eerder had besloten camera-uploads niet te gebruiken met je apparaat, kun je dit nu inschakelen door deze stappen te volgen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Kies Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor. Je kunt camera-uploads inschakelen voor foto's en video's of alleen voor foto's.

Je foto's worden automatisch opgeslagen in de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

• Android-apparaten: selecteer Aansluiten als schijfstation in de statusbalk.
  • iOS-apparaten: ontgrendel het scherm om te zorgen dat camera-uploads kunnen doorgaan.
  • Opmerking: camera-uploads werken niet als de functie is ingesteld om alleen via wifi te uploaden, en je vervolgens via een mobiele hotspot verbinding maakt met wifi.

Linux

Camera-uploads is niet beschikbaar voor Linux. Neem een kijkje in de Dropbox-community voor het laatste nieuws en meer informatie.

Foto's uploaden vanaf meerdere apparaten

Met de functie Camera-uploads wordt elke foto en video in de map Camera-uploads slechts eenmaal geüpload. Als je camera-uploads uitschakelt en vervolgens weer inschakelt, of als je camera-uploads zowel op je telefoon als op je computer hebt ingeschakeld, wordt elke foto en video slechts eenmaal geüpload.

Je foto's bekijken in de mobiele Dropbox-app

Basic-, Plus- en Professional-gebruikers kunnen alle foto's in Dropbox bekijken door het tabblad Foto's (het fotopictogram) te selecteren. Dit pictogram staat onderaan elke pagina in de mobiele Dropbox-app.

Dropbox Business-gebruikers moeten rechtstreeks naar de map Camera-uploads in hun Dropbox-account gaan om foto's in de app te bekijken.

Dropbox Business-gebruikers moeten rechtstreeks naar de map Camera-uploads in hun Dropbox-account gaan om foto's in de app te bekijken.

Uploaden op de achtergrond

Met 'Uploaden op de achtergrond' kan de functie Camera-upload het toevoegen van foto's aan je Dropbox afronden zonder dat je de Dropbox-app hoeft te openen. Standaard worden geen bestanden geüpload wanneer de Dropbox-app is gesloten. Als je 'Uploaden op de achtergrond' inschakelt, wordt het uploaden van foto's en video's hervat als de Dropbox-app een belangrijke wijziging ontdekt in de locatie van je apparaat.

Opmerking: 'Uploaden op de achtergrond' is ontworpen om camera-uploads efficiënter uit te voeren. Er worden geen locatiegegevens bijgehouden.

Dropbox Business: voorkomen dat persoonlijke foto's worden toegevoegd aan je zakelijke account

Wanneer je camera-uploads inschakelt voor je Dropbox Business-account, wordt elke foto in je camerarol (of de standaard opslaglocatie voor foto's op je telefoon) automatisch geüpload naar de map Camera-uploads in je zakelijke account. Als er persoonlijke foto's in je camerarol staan, worden die ook geüpload naar je zakelijke account.

We raden het volgende aan om te voorkomen dat persoonlijke foto's worden toegevoegd aan je Dropbox Business-account:

• Controleer eerst of er persoonlijke foto's in je camerarol staan voordat je camera-uploads inschakelt voor je zakelijke account.
    • Als er persoonlijke foto's in staan, sla ze dan ergens anders op (bijvoorbeeld in je persoonlijke Dropbox-account) en verwijder ze vervolgens van de camerarol voordat je camera-uploads gebruikt voor je zakelijke account.

Opmerking: Gebruikers die hun persoonlijke en zakelijke account hebben gekoppeld, kunnen camera-uploads voor slechts één account tegelijk inschakelen (het persoonlijke of het zakelijke account). Wanneer gebruikers die hun persoonlijke en zakelijke account hebben gekoppeld camera-uploads inschakelen voor hun zakelijke account, worden alle foto's in de camerarol geüpload naar het zakelijke account (net zoals bij alle Dropbox Business-gebruikers het geval is).

Dropbox Business-teamleden: camera-uploads inschakelen

Camera-uploads zijn standaard ingeschakeld voor je hele team, tenzij je teambeheerder deze functie heeft uitgeschakeld. Elk teamlid kan daarnaast zelf camera-uploads in- of uitschakelen voor het eigen account.

Meer informatie over het inschakelen van camera-uploads voor je account

Dropbox Business-beheerders: camera-uploads in- of uitschakelen voor je team

Camera-uploads zijn standaard ingeschakeld, maar als teambeheerder kun je deze functie op elk moment in‑ of uitschakelen voor je hele team.

Camera-uploads in- of uitschakelen voor je hele team:

1. Meld je aan bij het beheerdersaccount van je Dropbox Business-team op dropbox.com.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Camera-uploads.
  5. Zet camera-uploads Aan of Uit
  6. Klik op Opslaan

Opmerking: alle teamleden kunnen daarnaast zelf camera-uploads in- of uitschakelen voor hun eigen account.

Opmerking: Gebruikers die hun persoonlijke en zakelijke account hebben gekoppeld, kunnen camera-uploads voor slechts één account tegelijk inschakelen (het persoonlijke of het zakelijke account). Als je een Dropbox Business-gebruiker bent en de beheerder camera-uploads heeft uitgeschakeld voor je zakelijke account, kun je camera-uploads nog steeds gebruiken voor een persoonlijk account