De functie Camera-upload van Dropbox gebruiken

Met camera-uploads worden automatisch foto's en video's vanaf je camera, telefoon of tablet toegevoegd aan Dropbox. Je kunt je foto's en video's dan overal gebruiken en bekijken in je Dropbox-account.

Je kunt op twee manieren gebruikmaken van camera-uploads:

• Draadloos vanaf je telefoon of tablet met de app voor iOS, Android of Windows Mobile.
  • Je camera, telefoon of tablet aansluiten op je computer en gebruikmaken van de Dropbox-desktopapp voor Mac of Windows.

Je foto's en video's worden geüpload naar de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

Vereisten

Camera-uploads is beschikbaar voor:

Opmerking: als je Dropbox Business gebruikt, lees je hier hoe je foto's kunt uploaden in je account.

Voor het gebruik van camera-uploads is het volgende vereist:

Selecteer jouw systeem voor instructies:

Android

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op het tandwielpictogram.
  4. Selecteer Camera-uploads inschakelen onder Camera-uploads.
  5. Selecteer Toestaan.

Je kunt ook kiezen hoe camera-uploads werken op je telefoon:

• Items voor uploaden selecteren: kies of je alleen foto's of zowel foto's als video's wilt uploaden naar de map Camera-uploads.
  • Methode voor uploaden: geef aan of je je data-abonnement of alleen wifi wilt gebruiken voor camera-uploads.
  • Data-abonnement gebruiken: als je ervoor kiest om je data-abonnement en wifi te gebruiken, kun je aangeven of je data-abonnement wordt gebruikt voor alle bestanden of alleen voor bestanden kleiner dan 25 MB.
  • Wanneer uploaden: kies of camera-uploads alleen moeten worden uitgevoerd wanneer je telefoon wordt opgeladen of stel een limiet in voor het accuniveau. Als de accu onder dit niveau komt, worden camera-uploads niet meer uitgevoerd.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en selecteer je Camera-uploads uitschakelen.

iOS

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Kies het persoonpictogram en tik op het tandwielpictogram.
  3. Selecteer Camera-uploads onder Instellingen.
  4. Zet Camera-uploads aan.

Je kunt ook kiezen hoe camera-uploads werken op je telefoon:

• Video's uploaden: kies of je alleen foto's of zowel foto's als video's wilt uploaden naar de map Camera-uploads.
  • Mobiele data gebruiken: geef aan of je je mobiele dataverbinding wilt gebruiken voor camera-uploads. Er worden geen video's geüpload wanneer je je mobiele dataverbinding gebruikt.
  • Mobiele data gebruiken voor video's: als zowel Video's uploaden als Mobiele data gebruiken is ingeschakeld, kun je aangeven of je je mobiele dataverbinding wilt gebruiken voor het uploaden van video's.
  • Uploaden op de achtergrond: sta camera-uploads toe het toevoegen van foto's aan je Dropbox te voltooien zonder dat je de Dropbox-app hoeft te openen. Standaard worden geen bestanden geüpload wanneer de Dropbox-app is gesloten. Als je het uploaden op de achtergrond inschakelt, wordt het uploaden van foto's en video's hervat als de Dropbox-app een belangrijke wijziging ontdekt in de locatie van je apparaat.

Opmerking: Uploaden op de achtergrond is ontworpen om je camera-uploads efficiënter te laten verlopen. Er wordt geen locatie-informatie bijgehouden.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en schakel je Camera-uploads uit.

Windows Mobile

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Selecteer Camera-uploads.
  4. Zet Camera-uploads aan.

Nadat je deze functie hebt ingeschakeld, worden foto's automatisch toegevoegd, zelfs als de Dropbox-app is gesloten. Foto's worden alleen geüpload wanneer:

• Je telefoon is aangesloten op de computer en de accu is vol of zo goed als vol.
  • Je hebt een wifiverbinding.
  • Je telefoon is vergrendeld.

Als je camera-uploads wilt uitschakelen, volg je dezelfde instructies en schakel je Camera-uploads uit.

Instellingen voor camera-uploads wijzigen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Open het tabblad Bestanden, Foto's of Favorieten.
  3. Tik op het pictogram met de drie puntjes ( ... ).
  4. Tik op Camera-upload.
    • Gebruik de optie Uploaden indien geopend in de instellingen voor camera-uploads. Daarmee zorg je ervoor dat foto's ook worden geüpload als je telefoon niet is vergrendeld en niet is aangesloten op de computer, mits de energiespaarstand niet is ingeschakeld.
    • Gebruik de optie Mobiele data gebruiken om je foto's te uploaden terwijl de app is geopend, maar je met het mobiele netwerk bent verbonden en niet via wifi.

Opmerking: het automatisch uploaden van video's wordt momenteel niet ondersteund voor Windows Mobile.

Mac

Camera-uploads inschakelen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp (als je dit nog niet hebt gedaan) en meld je aan.
  2. Sluit je camera, telefoon of tablet aan op je computer. Je wordt gevraagd foto's te uploaden naar je Dropbox-map.
  3. Selecteer Foto's en video's importeren met Dropbox.

Als je eerder had besloten camera-uploads niet te gebruiken met je apparaat, kun je dit nu inschakelen door deze stappen te volgen:

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Kies Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor. Je kunt camera-uploads inschakelen voor foto's en video's of alleen voor foto's.

Je foto's worden automatisch opgeslagen in de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

• Android-apparaten: selecteer Aansluiten als schijfstation in de statusbalk.
  • iOS-apparaten: ontgrendel het scherm om te zorgen dat camera-uploads kunnen doorgaan.

Windows

Camera-uploads inschakelen

1. Installeer de Dropbox-desktopapp (als je dit nog niet hebt gedaan) en meld je aan.
  2. Sluit je camera, telefoon of tablet aan op je computer. Je wordt gevraagd foto's te uploaden naar je Dropbox-map.
  3. Selecteer Foto's en video's importeren met Dropbox.

Als je eerder had besloten camera-uploads niet te gebruiken met je apparaat, kun je dit nu inschakelen door deze stappen te volgen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Kies Voorkeuren…
  4. Schakel onder Importeren het selectievakje in naast Camera-uploads inschakelen voor. Je kunt camera-uploads inschakelen voor foto's en video's of alleen voor foto's.

Je foto's worden automatisch opgeslagen in de map Camera-uploads in je Dropbox-account.

• Android-apparaten: selecteer Aansluiten als schijfstation in de statusbalk.
  • iOS-apparaten: ontgrendel het scherm om te zorgen dat camera-uploads kunnen doorgaan.

Linux

Camera-uploads is niet beschikbaar voor Linux. Neem een kijkje in de Dropbox-community voor het laatste nieuws en meer informatie.

Foto's uploaden vanaf meerdere apparaten

Met de functie Camera-uploads wordt elke foto en video in de map Camera-uploads slechts eenmaal geüpload. Als je camera-uploads uitschakelt en vervolgens weer inschakelt, of als je camera-uploads zowel op je telefoon als op je computer hebt ingeschakeld, wordt elke foto en video slechts eenmaal geüpload.

Je foto's bekijken in de Dropbox-app

Je kunt al je foto's in Dropbox bekijken door het tabblad Foto's (het fotopictogram) te selecteren onderaan het telefoonscherm.

Dropbox Business

Als je een Dropbox Business-gebruiker bent, kun je camera-uploads gebruiken door een persoonlijk account te koppelen aan je zakelijke account. Als je foto's en video's vanaf je telefoon wilt toevoegen aan je zakelijke account, kun je afzonderlijke bestanden selecteren en ze handmatig toevoegen.

Camera-uploads is op 9 april 2014 uitgeschakeld voor Dropbox Business-accounts. Deze veranderingen zijn bedoeld om persoonlijke en zakelijke bestanden van elkaar gescheiden te houden.

Als je Dropbox Business hebt gebruikt vóór 9 april 2014 of als je zakelijke account voorheen een persoonlijke account was, heb je mogelijk al een map Camera-uploads. De functie camera-uploads werkt echter niet met je zakelijke account.

Meer informatie over het bewaren van foto's in een Dropbox Business-account

Ondersteuning via Twitter

Contact support