Fotoalbums maken

Met albums kun je foto's en video's eenvoudig ordenen en delen in je Dropbox. Foto's die worden toegevoegd aan een album, worden niet gekopieerd naar een nieuwe plek in je Dropbox. Ze worden nog altijd bewaard op de oorspronkelijke plek.

Een album maken op je pagina Foto's

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar photos.dropbox.com.
  3. Selecteer de foto's die je wilt opnemen in een album door in de rechterbovenhoek van de foto te klikken. Geselecteerde foto's krijgen een blauwe rand en een vinkje.
  4. Klik op het ellipspictogram (...) en selecteer de optie Toevoegen aan album...

5. Een album maken op de pagina Foto's

6. Klik op Nieuw album maken in het pop-upvenster en voer de naam voor het album in.

Wat als wijzigingen die ik heb aangebracht in albums, niet worden gesynchroniseerd?

Foto's die via photos.dropbox.com zijn toegevoegd aan deelbare albums, worden niet met je computer gesynchroniseerd zoals gewone mappen. Hoewel de foto's in een album zich al op je computer bevinden (in de lokale Dropbox-map), worden ze in het album mogelijk niet geordend zoals op dropbox.com.

Ga als volgt te werk als je een aparte kopie van alleen de foto's in het album wilt downloaden:

1. Ga naar photos.dropbox.com en open het album dat je wilt downloaden.
  2. Klik op de knop Alles selecteren bovenaan de albumpagina om alle foto's te selecteren die je wilt downloaden.
  3. Klik op het ellipspictogram (...) en selecteer Downloaden. Er wordt nu een zip-bestand gedownload met alle foto's in het album.

Verwante onderwerpen