Toegang tot persoonlijke informatie in je Dropbox-account

Bijgewerkt Mar 14, 2024
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je toegang krijgt tot je persoonlijke bestanden, account- en hardwaregegevens en eerdere communicatie met Dropbox. Daarnaast wordt beschreven hoe je een verzoek om toegang tot gegevens indient bij Dropbox.

Toegang krijgen tot je Dropbox-account

Om toegang te krijgen tot je Dropbox-account, meld je je aan via dropbox.com in een browser. Je kunt ook de Dropbox desktop-app op je computer gebruiken, of de mobiele Dropbox-app op je Android, iPhone of iPad.

Als je problemen ondervindt bij de toegang tot je Dropbox-account, moet je mogelijk je Dropbox-wachtwoord wijzigen. Of misschien krijg je geen toegang tot je account omdat het inactief is.

Als je je Dropbox-wachtwoord kent, maar niet langer het e-mailadres gebruikt dat aan je account is gekoppeld, lees dan hoe je je bij Dropbox aanmeldt zonder toegang tot je e-mailadres.

Toegang tot persoonlijke bestanden

Als de Dropbox desktop-app of mobiele app aan je Dropbox-account is gekoppeld, staan al je bestanden al op je computer of mobiele apparaat. Als dat niet het geval is, kun je een nieuw apparaat koppelen om al je bestanden te downloaden.

Als Selectieve synchronisatie is ingeschakeld voor bepaalde mappen, kun je de instellingen voor Selectieve synchronisatie wijzigen om die bestanden ook te downloaden naar je computer.

Toegang tot informatie over mijn persoonlijke account en hardware

Voor informatie die verder gaat dan de bestanden die je in Dropbox opslaat, kun je je aanmelden op dropbox.com en naar je accountpagina gaan. Daar staan accountgegevens zoals de naam en het e-mailadres voor je account.

Je kunt ook de IP-adressen van gekoppelde sessies, computers en mobiele apparaten bekijken, en de apps bekijken die zijn gekoppeld aan je account. Ga daarvoor naar het tabblad Beveiliging.

Toegang tot communicatie met Dropbox

Als je met het team van Dropbox-support hebt gesproken, kun je je aanmelden bij ons klantenserviceportal om een overzicht van je communicatie met ons te krijgen.

Als je je niet kunt aanmelden, gebruik dan de link Wachtwoord vergeten op die pagina. Dit heeft geen gevolgen voor je aanmeldgegevens bij Dropbox.

Verzoeken om toegang tot gegevens indienen

Als je een verzoek om toegang tot je gegevens wilt indienen, ga je naar het tabblad Privacy in je accountinstellingen, of vul je dit formulier in.