De foutmelding 'Links waarvoor een ban is ingesteld: gedeelde link of bestandsaanvraag werkt niet' oplossen

Als er een ban is ingesteld voor je links of bestandsaanvragen, heb je nog steeds toegang tot je Dropbox-account en al je bestanden. Op dit moment kun je het beste contact opnemen met Support om het probleem van een geblokkeerde link of bestandsaanvraag op te lossen.

Als je de foutmelding over een geblokkeerde link ziet, betekent dit dat aan ons is gevraagd de link tijdelijk of permanent te blokkeren om een van de volgende redenen:

1. De link of aanvraag heeft veel verkeer gegenereerd.

Dit kan gebeuren als je een link hebt gedeeld en iemand die link met een groot aantal andere mensen heeft gedeeld, of als iemand je aanvraag voor een bestand heeft verzonden naar een groot aantal andere mensen.

2. De link of aanvraag heeft onze bandbreedte- of downloadlimieten overschreden.

Dit kan gebeuren als je bestanden hebt aangevraagd en een groot aantal uploads hebt ontvangen of als je een link hebt gedeeld die vaak door iemand is gedownload.

3. De link of de aanvraag leidde naar auteursrechtelijk beschermde inhoud.

Dit kan gebeuren als je illegale muziek of films probeert te delen.

Hoe lang ben ik geblokkeerd en wat moet ik nu doen?

De eerste keer dat je een foutmelding over een geblokkeerde link ontvangt, wordt je aanvraag voor de link of het bestand gedurende 24 uur uitgeschakeld. Na 24 uur raden we je het volgende aan:

1. Wijzig de naam van het originele bestand
  2. Upload het bestand opnieuw naar Dropbox
  3. Maak een volledig nieuwe bestandsaanvraag of link.

Opmerking: na de eerste keer wordt elke volgende geblokkeerde link of aanvraag langer dan 24 uur geblokkeerd.

Wie ziet de foutmelding over de geblokkeerde link?

Als je een foutmelding over een geblokkeerde link ontvangt, sturen we een bericht naar het e‑mailadres dat is geregistreerd in je account. Je links worden tijdelijk uitgeschakeld en iedereen die een link probeert te openen, ziet een foutpagina in plaats van je bestanden.

Wat zijn de bandbreedtelimieten voor mijn links? Kan ik meer kopen?

In Dropbox bestaat er geen manier om meer bandbreedte te kopen voor je account.

Om misbruik te voorkomen, gelden voor Dropbox-accounts de volgende limieten:

• Basic-accounts (gratis): 20 GB aan bandbreedte en 100.000 downloads per dag
  • Plus-, Professional- en Business-accounts: 200 GB en een onbeperkt aantal downloads per dag

Ik denk niet dat mijn links zoveel verkeer hebben gegenereerd

Elke upload en download, zelfs als die meerdere keren door dezelfde persoon is uitgevoerd, telt mee voor je bandbreedtelimiet. Als je bijvoorbeeld een bestand van 2 GB hebt en iemand heeft dat vijf keer gedownload, is dat 10 GB aan bandbreedte.

Als je nog steeds denkt dat je link niet zoveel verkeer heeft gegenereerd, raden we je aan contact op te nemen met Support.

Waarom zie ik 'Fout 429'?

Wanneer je 'Fout 429' ziet, heeft de eigenaar van de gedeelde link of de bestandsaanvraag waarschijnlijk te veel verkeer gegenereerd.

Hoe kan ik geblokkeerde links in de toekomst voorkomen?

Zorg ervoor dat je elk nieuw bestand een naam geeft die volledig anders is dan de naam van het geblokkeerde bestand.

Gebruikers van Dropbox Professional en Business: je kunt het verkeer beperken door wachtwoorden en vervaldatums in te stellen voor je links.

Heb je een ander probleem met een gedeelde link?

Meer informatie over veelvoorkomende problemen met gedeelde links en voorgestelde oplossingen