Een Dropbox-account verwijderen

Wanneer je je Dropbox-account verwijdert, worden al je gegevens verwijderd van dropbox.com en je apparaten ontkoppeld van Dropbox. Wanneer je je Dropbox-account verwijdert, gebeurt het volgende:

• Computers, telefoons en tablets die gekoppeld zijn aan je account, worden niet meer gesynchroniseerd.
  • Je hebt geen toegang meer tot je account op dropbox.com.
  • Je kunt geen bestanden bewerken in gedeelde mappen.
  • Je bestanden blijven staan in je Dropbox-map op je computer.
  • Bestanden die je hebt gedeeld in gedeelde mappen, zijn nog steeds beschikbaar voor leden van die mappen.
  • Je bestanden worden verwijderd van Dropbox-servers.

Dropbox Basic-, Plus- en Professional-gebruikers

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Algemeen op Account verwijderen.

Als je je account verwijdert, worden de Dropbox-bestanden die zijn opgeslagen in je Dropbox, na 30 dagen verwijderd. Als je een bestand in je account markeert voor definitieve verwijdering, wordt het doorgaans binnen 60 dagen definitief verwijderd.

Als je een Dropbox Plus- of Professional-abonnement opzegt, wordt je account eerst omgezet in een Dropbox Basic-account. Daarna kun je het account definitief verwijderen.

Belangrijke opmerking: het verwijderen van een Dropbox Basic-, Plus- of Professional-account kan niet ongedaan worden gemaakt.

Beheerders van een Dropbox Business-team

Als je een Dropbox Business-abonnement opzegt, worden alle teamleden gedowngraded naar Dropbox Basic-accounts. Deze accounts blijven wel aan elkaar gekoppeld via een gratis team. Teamleden kunnen op elk gewenst moment het team verlaten.

Volg de onderstaande stappen om een team samen met de account- en bestandsgegevens van alle leden definitief te verwijderen:

1. Verwijder alle leden uit je team.
  2. Zeg je Dropbox Business-abonnement op.
  3. Verwijder je eigen account.

Dropbox Business-teamleden

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, kun je geen accounts verwijderen en abonnementen opzeggen. Als je een teamlid bent en je account wilt verwijderen, neem je contact op met je teambeheerder.

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen teamleden verwijderen. Teambeheerders kunnen een teamlid echter nog gedurende zeven dagen na verwijdering herstellen, mocht dit nodig zijn.

Teamleden kunnen het account van een verwijderd teamlid ook overdragen aan een actief teamlid en zo de gegevens en bestanden van het verwijderde teamlid behouden.

Opmerkingen:

• Bestanden die in de gedeelde mappen van een verwijderde gebruiker staan, blijven beschikbaar voor andere leden van de gedeelde map. Deze bestanden kunnen worden geopend, bewerkt, verwijderd of definitief worden verwijderd door de resterende leden van de gedeelde map. Dit is afhankelijk van de machtigingen die de teambeheerder heeft ingesteld.
  • Kopieën van je bestanden zijn na de accountverwijdering nog steeds beschikbaar in je team. Raadpleeg je teambeheerder als je vragen hebt over het beleid van je organisatie voor gegevensbewaring, back-upprocessen of andere verplichtingen.

Wat gebeurt er als mijn zakelijke account wordt verwijderd uit een Dropbox Business-team?