Dropbox-bestanden extern verwijderen van een verloren of gestolen computer

Bijgewerkt Nov 27, 2023
person icon

Deze functie is beschikbaar voor klanten met Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise.

Beheerders op Dropbox-teamaccounts kunnen alle teambestanden extern verwijderen van het apparaat van een teamlid.

Je kunt je Dropbox-bestanden extern verwijderen van een computer wanneer deze de volgende keer online is. De bestanden blijven beschikbaar op dropbox.com en op de andere apparaten die je gebruikt met Dropbox.

Gaat het om een telefoon of tablet, dan kun je je op afstand afmelden. Dit heeft hetzelfde effect als extern verwijderen. Al je Dropbox-bestanden, óók de bestanden die je offline beschikbaar hebt gemaakt, zijn dan pas weer toegankelijk op die telefoon of tablet nadat je je weer hebt aangemeld.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig Dropbox op afstand kunt verwijderen.

Wanneer je bestanden extern verwijdert van een computer, word je onmiddellijk afgemeld bij die computer en wordt de synchronisatie stopgezet. Dropbox probeert vervolgens alle eventuele Dropbox-bestanden van die computer te verwijderen wanneer de computer online is en de desktopapp actief is. De verwijderde bestanden blijven beschikbaar op dropbox.com en op de andere apparaten die je gebruikt voor toegang tot je Dropbox-bestanden.

Bestanden extern verwijderen van een computer

Je kunt Dropbox-bestanden eenvoudig extern verwijderen van een computer. Volg hiervoor de stappen om je op afstand af te melden bij je computer en schakel het vakje in naast Bestanden uit de Dropbox van [accountnaam] verwijderen wanneer deze computer de volgende keer online is. Klik tot slot op Afmelden.

highlight icon

Opmerkingen:

• Je kunt bestanden niet extern verwijderen van een computer waarop je je eerder op afstand hebt afgemeld. Het moet wel worden gedaan tijdens de eerste externe afmelding.
  • Zodra de verwijdering is gestart, is het apparaat niet langer gekoppeld aan je account en kan de actie niet ongedaan worden gemaakt.
  • Met extern verwijderen wordt de vorige locatie op de harde schijf niet overschreven. Het is dus niet hetzelfde als wat ook wel een 'veilige verwijdering' wordt genoemd.

De status van de externe verwijdering van een apparaat controleren

Je kunt de status van de externe verwijdering van een apparaat controleren. Als je beheerder bent van een Dropbox-teamaccount, leer hier hoe je de externe status van het apparaat van je teamleden controleert.

Voer deze stappen uit om de status van een externe verwijdering te controleren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het  tabblad Beveiliging.
  5. In het gedeelte Verwijderen wordt uitgevoerd zoek je het apparaat en de status van het apparaat.
  6. Als je een apparaat niet meer wilt volgen, kun je de optie Verbergen gebruiken om het apparaat te verwijderen uit de lijst.
highlight icon

Opmerking: Als u deze optie gebruikt, wordt de verwijdering niet geannuleerd. Mocht de status van de verwijdering veranderen, dan wordt het apparaat opnieuw weergegeven in de lijst.

Dropbox toont de verwijderingsstatus voor elk apparaat. Deze statuspictogramman kunnen worden weergegeven:

• In behandeling: Het apparaat is niet meer online geweest en/of de Dropbox-app is niet actief. Dropbox kan de map pas verwijderen als is voldaan aan beide voorwaarden.
  • Bezig: Dropbox heeft verbinding gemaakt met het apparaat en de map wordt momenteel verwijderd.
  • Geslaagd: De hele Dropbox-map is verwijderd van het apparaat.
  • Mislukt: Als bestanden in de Dropbox-map niet kunnen worden verwijderd, ontvang je een rapport met de naam van elk bestand dat niet is verwijderd en de bijbehorende fout. Klik op de link van elke fout om een pop-upvenster weer te geven en selecteer Rapport downloaden om het rapport te lezen.