Ik heb een e-mail ontvangen over een inactief Dropbox-account. Wat moet ik doen?

Van tijd tot tijd verwijdert Dropbox inactieve accounts. Als er langere tijd geen activiteit in je Dropbox-account is geweest, ontvang jij (of de eigenaar van het account) hierover een e-mail van Dropbox.

Meld je aan als je het account actief wilt houden. Zo weten we dat je het account wilt behouden. Als je je account niet langer nodig hebt, kun je het sluiten.

Als je actief gebruikmaakt van Dropbox en toch een e-mail hebt ontvangen over een inactief account, neem dan contact met ons op via de instructies onderaan dit artikel.

Wat betekent inactief?

Dropbox bepaalt of accounts inactief zijn door te letten op alle aanmeldingen en bestandsactiviteiten (toevoegen, bewerken of verwijderen) in Dropbox (inclusief Dropbox Paper en Dropbox Capture) in de afgelopen 12 maanden. Als je je de afgelopen 12 maanden hebt aangemeld of enige bestandsactiviteit hebt gehad op Dropbox, wordt je account als actief beschouwd.

Opmerking: activiteiten op andere services die worden beheerd door Dropbox (zoals Dropbox Sign of DocSend) worden buiten beschouwing gelaten.

Je account houden

Je account sluiten

Andere vragen

Ik heb een e-mail over mijn inactieve account ontvangen, maar ik gebruik Dropbox wel actief

Heb je onlangs je Dropbox-account gebruikt en toch een e-mail ontvangen over het sluiten van je account? Waarschijnlijk hebben we contact met je opgenomen over een ander, ongebruikt Dropbox-account (waarvan je misschien bent vergeten dat je het hebt gemaakt). Veel gebruikers hebben meerdere Dropbox-accounts. Zelfs twee e-mailadressen met als enige verschil een punt ('.') kunnen betekenen dat er twee verschillende accounts zijn.

Ik wil mijn account actief houden

Je kunt je account actief houden door een van de volgende acties uit te voeren:

• Aanmelden bij de Dropbox-app op je computer, de mobiele Dropbox-app of dropbox.com
  • Een Dropbox-app gebruiken in je account.
  • Bestanden of mappen weergeven, toevoegen, bewerken of verwijderen

Opmerking: alleen het delen van bestanden en mappen wordt niet beschouwd als activiteit om je account actief te houden.

Ik wil mijn Dropbox-account blijven gebruiken, maar ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je kunt je vergeten wachtwoord opnieuw instellen.

Ik wil mijn account niet meer behouden.

Als je je (gratis) Dropbox Basic-account niet langer wilt, kun je het gewoon met rust laten. 90 dagen nadat je account 12 maanden inactief is geweest, wordt het automatisch uitgeschakeld en worden je bestanden verwijderd.

Kan ik mijn account nu sluiten?

Als je je account wilt sluiten, ga je naar onze pagina Mijn account verwijderen. Lees ook deze aanvullende instructies over het sluiten van een Basic- (gratis), Plus-, Family-, Professional- of teamaccount.

Ik wil mijn bestanden bewaren voordat mijn account wordt gesloten

Je kunt je aanmelden op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app en je bestanden opslaan op je harde schijf of mobiele apparaat.

Opmerking: Als je je weer aanmeldt, begint de abonnementsperiode van 12 maanden opnieuw. Nadat je de bestanden hebt gedownload, kun je je account handmatig sluiten.

Wat gebeurt er als mijn account wordt gesloten?

Na het sluiten van je account worden de resterende bestanden in het account verwijderd en kun je je niet meer aanmelden bij het account via dropbox.com of de apparaten waarop je de Dropbox-app hebt geïnstalleerd. Nadat je de eerste e-mail hebt ontvangen, heb je nog 90 dagen om je aan te melden bij het account voordat het wordt gesloten. We sturen je in die periode nog meerdere herinneringen.

Meer informatie over ons beleid voor gesloten accounts.

Ik probeer me aan te melden, maar ik krijg een melding dat mijn account niet bestaat

De melding Account bestaat niet wordt meestal weergegeven als je een fout getypt of onjuist e-mailadres invoert. Met andere woorden, het e-mailadres van je account is niet hetzelfde als het e-mailadres dat je hebt ingevoerd. Als je deze melding ziet, probeer je dan eerst opnieuw aan te melden. Controleer of je het juiste e-mailadres gebruikt en of er geen typfout in zit.

Als dit niet werkt, of als je een e-mail van ons ontvangt over een inactief account, is je account mogelijk al gedeactiveerd. Neem in dat geval gerust contact met ons op via de onderstaande instructies.

Ik heb nog een vraag over het sluiten van accounts

Als je een andere vraag hebt over het sluiten van accounts of over de e-mailmelding die je hebt ontvangen, neem dan ook contact met ons op. Dit doe je als volgt:

1. Meld je af bij je Dropbox-account.
  2. Ga naar https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klik op Uitgeschakeld account.
  4. Vul het formulier in.
    • Opmerking: voer onder E-mailadres het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het account waarover je een vraag hebt.
  5. Klik op Verzenden.

Opmerking: Het sluiten van accounts heeft alleen gevolgen voor gebruikers van Dropbox Basic. Als je een betaald account hebt en een e-mail hebt ontvangen over het verwijderen van je account wegens inactiviteit, heb je waarschijnlijk een Basic-account gekoppeld aan dat e-mailadres.

Op de meeste vragen vind je wellicht al een antwoord in dit artikel.

Hoe nuttig was dit artikel?

Het spijt ons dat te horen.
Laat ons weten hoe we het volgende kunnen verbeteren:

Bedankt voor je feedback.
Laat ons weten hoe dit artikel je heeft geholpen: