Ik heb een e-mail ontvangen over een inactief Dropbox-account. Wat moet ik doen?

Als er lange tijd geen activiteit is in je Dropbox-account, ontvang jij of ontvangt de eigenaar van het account hierover een e-mail van Dropbox.

Als je een account actief wilt houden, meld je je aan. Zo weten we dat je het account wilt houden. Of als je je account niet langer wilt, kun je het sluiten.

Als je actief gebruikmaakt van Dropbox en toch een e-mail hebt ontvangen over een inactief account, neem je contact met ons op.

Wat betekent inactief?

Dropbox bepaalt of accounts inactief zijn door te letten op aanmeldingen, gedeelde bestanden en bestandsactiviteiten (toevoegen, bewerken of verwijderen) op een of meer van onze platformen (Dropbox of Paper) in de afgelopen 12 maanden. Als je je de afgelopen 12 maanden hebt aangemeld op een van onze platformen of iets hebt gedaan met een bestand, wordt je account als actief beschouwd.

Ik heb een andere vraag over het sluiten van accounts.

Wat moet ik doen als ik een e-mail over mijn account heb ontvangen, maar Dropbox wel actief gebruik?

Heb je onlangs je Dropbox-account gebruikt en toch een e-mail ontvangen over het sluiten van je account? Waarschijnlijk hebben we contact met je opgenomen over een andere, ongebruikte Dropbox (die je misschien bent vergeten). Veel gebruikers hebben meerdere Dropbox-accounts. Zelfs een e-mailadres met of zonder een punt (.) kan duiden op twee verschillende accounts.

Ik wil mijn account actief houden. Wat moet ik doen?

Je kunt je account actief houden door een van de volgende acties uit te voeren:

• Je aanmelden bij de Dropbox-app op je computer, de mobiele Dropbox-app of dropbox.com.
  • Een Dropbox-app gebruiken in je account.
  • Bestanden of mappen bekijken, toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • Bestanden en mappen delen.

Ik wil mijn Dropbox-account blijven gebruiken, maar ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat kan ik doen?

Je kunt je vergeten wachtwoord opnieuw instellen.

Ik wil mijn account niet meer houden. Moet ik daar iets voor doen?

Als je je (gratis) Dropbox Basic-account niet langer wilt, kun je het gewoon met rust laten. 90 dagen nadat je account 12 maanden inactief is geweest, wordt het automatisch uitgeschakeld en worden je bestanden verwijderd.

Kan ik mijn account nu sluiten?

Als je je account wilt sluiten, ga je naar de pagina Mijn account verwijderen. Lees ook deze aanvullende instructies over het sluiten van een Basis- (gratis), Plus- of Dropbox Business-account.

Ik wil mijn bestanden bewaren voordat mijn account wordt gesloten

Als je de Dropbox-app hebt geïnstalleerd op je computer, blijven alle bestanden beschikbaar op je computer, ook nadat het account is gesloten (tenzij je Selectieve synchronisatie hebt gebruikt). Zo niet, dan kun je Dropbox installeren op je computer en je bestanden synchroniseren voordat je account wordt gesloten.

Je kunt je ook aanmelden op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app en je bestanden naar je harde schijf of mobiele apparaat slepen.

Opmerking: Als je je aanmeldt, beginnen we de 12 maanden opnieuw af te tellen. Nadat je de bestanden hebt gedownload, kun je het account handmatig sluiten.

Wat gebeurt er als mijn account wordt gesloten?

Nadat het account is gesloten, worden de resterende bestanden in het account verwijderd en kun je je niet meer aanmelden bij het account via dropbox.com of de apparaten waarop je de Dropbox-app hebt geïnstalleerd. Nadat je de eerste e-mail hebt ontvangen, heb je nog 90 dagen om je aan te melden bij het account voordat het wordt gesloten. We sturen je in die periode nog meerdere herinneringen.

Ik heb nog een vraag over het sluiten van accounts

Als je een andere vraag hebt over het sluiten van accounts of over de e-mailmelding die je hebt ontvangen, neem je contact met ons op. Beantwoord hiervoor de oorspronkelijke e-mail over het sluiten van het account die je hebt ontvangen. Op de meeste vragen vind je wellicht al een antwoord in dit artikel.