Overzicht versiegeschiedenis

Bijgewerkt Sep 13, 2023

Je kunt eerdere versies van bestanden en mappen terugzetten en weergeven in je Dropbox-account. Hoe ver je terug kunt gaan om items herstellen, wordt 'versiegeschiedenis' genoemd. Hoe lang die periode is, hangt af van het Dropbox-abonnement dat je hebt.

• Klanten met een abonnement op Dropbox Basic, Dropbox Plus en Dropbox Family hebben 30 dagen de tijd.
  • Gebruikers van Dropbox Professional, Essentials, Business en Standard hebben 180 dagen.
  • Gebruikers van Dropbox  Business Plus, Advanced en Enterprise hebben 365 dagen.

Er zijn echter ook add-ons waarmee je je versiegeschiedenis kunt uitbreiden.

highlight icon

Opmerkingen:

Versiegeschiedenis van een bestand bekijken

Volg deze stappen om de versiegeschiedenis van een bestand weer te geven:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het item (bestand of map) aan waarvan je de versiegeschiedenis wilt weergeven.
  3. Klik op (het pictogram met drie puntjes).
  4. Wijs met de muis Activiteit aan.
  5. Klik op Versiegeschiedenis.

Versiegeschiedenis van een map weergeven

Volg deze stappen om de versiegeschiedenis van een map en zijn submappen weer te geven:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Open de map waarvan je de geschiedenis wilt bekijken.
  3. Klik op Activiteit in de rechterzijbalk.
    • Als er geen mapactiviteit wordt weergegeven, klik je op de knop Activiteit (map met een klokpictogram) aan de rechterkant van het scherm. Mogelijk moet je de rechterzijbalk sluiten om dit pictogram te zien.

Je krijgt een lijst te zien van alle wijzigingen die in die map zijn aangebracht, geordend van nieuwste naar oudste.

Volg deze stappen om de versiegeschiedenis van alle mappen in je Dropbox-account weer te geven:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Activiteit in de rechterzijbalk.
    • Als er geen mapactiviteit wordt weergegeven, klik je op de knop Activiteit (map met een klokpictogram) aan de rechterkant van het scherm. Mogelijk moet je de rechterzijbalk sluiten om dit pictogram te zien.

Je krijgt een lijst te zien van alle wijzigingen die zijn aangebracht in bestanden en mappen in je Dropbox-account, geordend van nieuwste naar oudste.

Veelgestelde vragen over versiegeschiedenis

Wat gebeurt er als ik upgrade naar een abonnement met een langere versiegeschiedenis?

Als je een upgrade uitvoert naar een abonnement met een langere versiegeschiedenis of een uitgebreide versiegeschiedenis aanschaft, wordt je nieuwe versiegeschiedenis van kracht op de dag dat je de upgrade uitvoert. Deze functie kan niet met terugwerkende kracht worden toegepast.

Voer je bijvoorbeeld een upgrade uit van een Dropbox Basic-abonnement (met een versiegeschiedenis van 30 dagen) naar een Dropbox Professional-abonnement (met een versiegeschiedenis van 180 dagen), dan kun je alle verwijderde bestanden en mappen van de komende 180 dagen weergeven en eerdere versies ervan terugzetten. Je kunt echter niet de verwijderde bestanden of mappen van 180 dagen geleden weergeven of eerdere versies ervan terugzetten.

Daarnaast kun je eerdere versies van bestanden en mappen tot 180 dagen terug weergeven en terugzetten, slechts 150 dagen nadat je de upgrade naar het Professional-abonnement hebt uitgevoerd (30 dagen versiegeschiedenis van het Basic-abonnement en 150 dagen om de uitgebreide versiegeschiedenis van het nieuwe abonnement te bereiken).

Neemt versiegeschiedenis opslagruimte in beslag?

Nee, versiegeschiedenis neemt geen beschikbare opslagruimte in beslag.