Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, heb je naast je wachtwoord ook een beveiligingscode nodig om je aan te melden bij je account. Volg deze stappen als je problemen hebt met tweestapsverificatie.

Secties in dit artikel:

Ik heb een beveiligingscode maar die werkt niet.

Doe het volgende als je een code hebt die niet lijkt te werken:

• Voer je beveiligingscode in zodra je deze ontvangt. Beveiligingscodes zijn uniek en maar kort geldig.
  • Zorg dat de systeemtijd van je telefoon en de computer die je gebruikt voor toegang tot Dropbox, overeenkomen.
  • Gebruik een back-upcode als je er een hebt.
  • Als je lid bent van een Dropbox Business-team, vraag je de beheerder om hulp.

Ik heb geen beveiligingscode en kan geen code ontvangen.

Als je je telefoon bent kwijtgeraakt, geen sms-berichten kunt ontvangen of het niet lukt om met de mobiele authenticatie-app een code te genereren, probeer je het volgende:

Tweestapsverificatie opnieuw instellen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com op een computer waarop je onlangs toegang hebt gehad tot Dropbox.
    1. Als je je nog niet hebt afgemeld of de optie Deze computer vertrouwen hebt geselecteerd toen je je aanmeldde, kun je dropbox.com doorgaans openen in de browser.
  2. Volg de stappen om tweestapsverificatie in te schakelen.
  3. Zet Tweestapsverificatie op Uit

Tweestapsverificatie opnieuw instellen in de Dropbox-desktopapp

Als de app actief is en is gekoppeld aan je Dropbox-account, kun je via de app bij je accountinstellingen zonder je aan te melden.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op de wereldbol. Je komt nu op dropbox.com, waar je automatisch bent aangemeld.
  3. Volg de stappen om tweestapsverificatie in te schakelen.
  4. Zet Tweestapsverificatie op Uit

Tweestapsverificatie opnieuw instellen op een iOS-apparaat

1. Als je account is gekoppeld aan je iOS-apparaat, open je de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Een computer koppelen.
  4. Volg de aanwijzingen.
  5. Nadat je de QR-code hebt gescand, word je automatisch aangemeld bij je Dropbox-account.
    • Opmerking: als je niet wordt gevraagd om een code voor tweestapsverificatie, is de app op je telefoon niet gekoppeld aan je Dropbox en kun je je niet aanmelden via deze methode.
  6. Klik op het Dropbox-pictogram in de linkerbovenhoek van de welkomstpagina om je Dropbox-account te openen. Vervolgens kun je tweestapsverificatie uitschakelen op de pagina Beveiliging.

Tweestapsverificatie opnieuw instellen op een gekoppelde telefoon of tablet

Als je op een iOS- of Android-apparaat bent aangemeld bij de Dropbox-app, kun je een melding versturen om het aanmelden te voltooien.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Problemen met het verkrijgen van een code?
  3. Bekijk de lijst met gekoppelde mobiele apparaten en klik op Stuur me een melding naast de naam van het apparaat waar je de melding naartoe wilt sturen.
  4. Open de melding op dat apparaat.
  5. Tik op Ja op je mobiele apparaat. Je komt nu op dropbox.com, waar je automatisch bent aangemeld.
  6. Volg de stappen om tweestapsverificatie in te schakelen.
  7. Zet Tweestapsverificatie op Uit

Vergeet niet tweestapsverificatie weer in te schakelen nadat je het probleem met tweestapsverificatie hebt opgelost. Als je regelmatig problemen ondervindt met de ontvangst van sms-berichten, is het misschien handig om tweestapsverificatie weer in te schakelen met een offline authenticatie-app.

Ik heb alle stappen voor probleemoplossing gevolgd, maar tweestapsverificatie werkt nog steeds niet.

Als je het probleem niet kunt oplossen met bovenstaande stappen, neem je contact op met Dropbox Support. Houd er rekening mee dat we je eerst vragen de stappen in dit artikel te proberen, dus ook het gebruik van een back-upcode en het opnieuw instellen van tweestapsverificatie. Voer alle stappen in dit artikel uit voordat je ons een supportticket stuurt.

Ik ben een beheerder en een van mijn teamleden heeft hulp nodig met tweestapsverificatie.

Als je de beheerder bent van een Dropbox Business-team, kun je via de beheerconsole tweestapsverificatie opnieuw instellen voor het account van een teamlid.

Tweestapsverificatie opnieuw instellen voor een teamlid

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Ga naar het teamlid en klik op het tandwielpictogram naast de naam.
  5. Klik op Tweestapsverificatie opnieuw instellen.

Ik heb via sms een code voor tweestapsverificatie ontvangen, maar ik probeerde me niet aan te melden.

Dropbox stuurt alleen een sms-bericht voor tweestapsverificatie als jij (of iemand anders) het correcte e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd voor het account.

Als je een sms hebt ontvangen terwijl je je niet probeerde aan te melden, heeft iemand anders mogelijk het juiste e-mailadres en wachtwoord ingevoerd. In de volgende situaties kan iemand anders mogelijk je wachtwoord hebben:

• Je hebt het gedeeld met anderen.
  • Het is makkelijk te raden.
  • Je hebt hetzelfde wachtwoord gebruikt voor een andere service die is gehackt.

Neem de volgende maatregelen om je account zo veilig mogelijk te maken:

• Wijzig je wachtwoord. Let op dat je een sterk wachtwoord gebruikt dat je niet voor een andere service gebruikt. Wanneer hackers gevoelige informatie van één service hebben ontdekt, gebruiken ze die vaak om toegang te krijgen tot accounts bij andere services. Dit is mogelijk doordat veel mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere services.
  • Wijzig het wachtwoord van het e-mailaccount dat je gebruikt voor je Dropbox-account.
  • Ontkoppel onbekende apparaten, websessies en apps die zijn gekoppeld aan je account. Ga daarvoor naar je pagina Beveiliging.

Neem contact met ons op als je je nog steeds zorgen maakt over de beveiliging van je account.

Er wordt niet gevraagd of ik mijn tweestapsverificatiecode wil invoeren wanneer ik me aanmeld. Waarom niet?

Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, maar er niet wordt gevraagd of je een code wilt invoeren wanneer je je aanmeldt op dropbox.com, betekent dit waarschijnlijk dat je de optie Deze computer vertrouwen hebt ingeschakeld toen je je de vorige keer hebt aangemeld. Als Deze computer vertrouwen aan staat, heb je toegang tot je account in een webbrowser, zonder de extra beveiligingscode.

Dit kun je ongedaan maken door de cache en de cookies in de internetbrowser op je computer te wissen. De volgende keer dat je je aanmeldt, moet je een tweestapsverificatiecode invoeren.

Tweestapsverificatiecodes in de Dropbox-desktopapp

Wanneer je via de Dropbox-desktopapp naar dropbox.com gaat, hoef je geen tweestapsverificatiecode in te voeren. Dit komt doordat de computer al is geverifieerd.

Tweestapsverificatie toevoegen voor toegang tot de website zou geen extra bescherming voor je bestanden opleveren, omdat de bestanden in je Dropbox-account al zijn gesynchroniseerd met de Dropbox-map op je computer. Daarom raden we je aan je computer te beschermen door er veilig mee te werken. Hier zijn enkele tips:

• Vergrendel altijd je computer als je hem onbeheerd achterlaat.
  • Stel een wachtwoord in om je computer te ontgrendelen vanuit de slaapstand, een screensaver of een vergrendelingsscherm.
  • Installeer de desktopapp alleen op vertrouwde, niet-openbare computers.

Als de bovenstaande uitleg niet van toepassing is op jouw situatie en je nog steeds niet wordt gevraagd om de tweestapsverificatiecode in te voeren, kun je contact met ons opnemen.