Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Kies het artikel waarin het probleem wordt beschreven dat je ondervindt met tweestapsverificatie:

Ik ben mijn telefoon kwijtgeraakt of mijn telefoonnummer is veranderd.

Als het telefoonnummer is veranderd dat je voor tweestapsverificatie gebruikt, of als je je telefoon bent kwijtgeraakt, moet je mogelijk contact opnemen met Dropbox Support. Maar we raden je aan eerst het volgende te proberen:

Kijken of je gekoppelde computers of apparaten hebt

Kijk of je computers hebt die zijn gekoppeld aan je account. Als je een computer hebt waarop je automatisch wordt aangemeld bij je Dropbox-account, heb je namelijk geen tweestapsverificatie nodig om je aan te melden. Wanneer je eenmaal bent aangemeld op het gekoppelde apparaat, kun je tweestapsverificatie uitschakelen voor je account en je aanmelden op een andere computer of ander apparaat.

Je back‑upcode gebruiken

Het is mogelijk dat je bij het configureren van je Dropbox-account een back‑upcode voor noodgevallen hebt ingesteld. Als dit het geval is, is je gevraagd deze code te bewaren. Als je de back‑upcode nog hebt, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Geef je back‑upcode voor noodgevallen op en typ je code.

Je reservetelefoon gebruiken

Bij het instellen van je Dropbox-account heb je mogelijk een reservetelefoonnummer opgegeven waarop je sms‑berichten kunt ontvangen. Als je dit hebt gedaan of je denkt dat je dit hebt gedaan, klik je op Problemen met het verkrijgen van een code? in het venster dat verschijnt wanneer je je probeert aan te melden. Klik vervolgens op Sms naar mijn reservetelefoon. Zoek die telefoon op of neem contact op met de persoon die de telefoon heeft, en volg vervolgens de aanwijzingen.

Waarom ontvang ik codes voor tweestapsverificatie via e‑mail of mijn telefoon terwijl ik me momenteel niet aanmeldt?

Als je beveiligingscodes van zes cijfers via e‑mail of je telefoon ontvangt terwijl je je niet probeert aan te melden, moet je mogelijk contact opnemen met Dropbox Support om na te gaan of je account nog veilig is. We raden je ook aan je Dropbox-wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen

Dropbox adviseert sterke wachtwoorden te kiezen die je niet gebruikt voor andere websites of services.

Er wordt niet gevraagd of ik mijn tweestapsverificatiecode wil invoeren wanneer ik me aanmeld. Waarom niet?

De Dropbox-website (dropbox.com)

Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, maar er niet wordt gevraagd of je een code wilt invoeren wanneer je je aanmeldt op dropbox.com, betekent dit waarschijnlijk dat je hebt geklikt op Deze computer vertrouwen in de prompt toen je je de vorige keer hebt aangemeld.

Je kunt zorgen dat de prompt weer verschijnt door de cache en de cookies in de internetbrowser op je computer te wissen. De volgende keer dat je je aanmeldt, moet je een tweestapsverificatiecode invoeren.

De Dropbox-app op de computer

Wanneer je de Dropbox-desktopapp gebruikt, wordt er niet gevraagd om een tweestapsverificatiecode in te voeren. Dit komt doordat de computer al is geverifieerd. De bestanden in je Dropbox-account zijn al gesynchroniseerd met de Dropbox-map op je computer. Daarom raden we je aan je computer te beschermen door er veilig mee te werken:

• Vergrendel altijd je computer als je hem onbeheerd achterlaat.
  • Zorg dat er een wachtwoord nodig is om je computer te ontgrendelen vanuit de slaapstand, een screensaver of een vergrendelingsscherm.
  • Installeer de desktopapp alleen op vertrouwde, niet-openbare computers.

Ik wil tweestapsverificatie uitschakelen voor mijn account.

Wanneer je eenmaal bent aangemeld bij je account, kun je op elk gewenst moment tweestapsverificatie uitschakelen voor je Dropbox-account. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Zet Tweestapsverificatie op Uit.

Wat als ik me niet kan aanmelden omdat ik mijn telefoon kwijt ben of een ander nummer heb?