Verloren telefoon en andere problemen met tweestapsverificatie

Je hebt een mobiel apparaat nodig waarop je sms'jes kunt ontvangen of waarop je een compatibele mobiele authenticatie-app kunt gebruiken voor tweestapsverificatie. Schakel tweestapsverificatie uit of stel deze functie opnieuw in via het tabblad Beveiliging in de instellingen van je Dropbox-account als er sprake is van een van de volgende problemen:

• Je ontvangt geen sms'jes.
  • Je bent je telefoon kwijtgeraakt.
  • De mobiele authenticatie-app werkt niet.

De accountinstellingen openen

Je hebt het gemakkelijkst toegang tot de accountinstellingen via een computer waarmee je je onlangs hebt aangemeld op dropbox.com. Als je je nog niet hebt afgemeld of de optie Deze computer vertrouwen hebt geselecteerd toen je je aanmeldde, kun je dropbox.com doorgaans openen in de browser. Daar heb je geen beveiligingscode nodig voor toegang tot de accountinstellingen.

De accountinstellingen openen via de Dropbox-desktopapp

Je hebt ook via de Dropbox-desktopapp toegang tot de instellingen. Als de desktopapp is geopend en is gekoppeld aan je account, klik je op het Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac). Klik vervolgens op het pictogram met de wereldbol. Vervolgens wordt dropbox.com geopend, waar je automatisch bent aangemeld.

De accountinstellingen openen op een iOS-apparaat

Als je account nog steeds is gekoppeld aan je smartphone, kun je mogelijk tweestapsverificatie uitschakelen op de pagina Beveiliging van de mobiele Dropbox-app:

1. Open de mobiele Dropbox-app en tik op Instellingen.
  2. Tik op Een computer koppelen.
  3. Volg de aanwijzingen.
  4. Nadat je de QR-code hebt gescand, word je automatisch aangemeld bij je Dropbox-account.
    • Opmerking: als je niet wordt gevraagd om een code voor tweestapsverificatie, is de app op je telefoon niet gekoppeld aan je Dropbox en kun je je niet aanmelden via deze methode.
  5. Klik op het Dropbox-pictogram in de linkerbovenhoek van de welkomstpagina om je Dropbox-account te openen. Vervolgens kun je tweestapsverificatie uitschakelen op de pagina Beveiliging.

De accountinstellingen openen door een melding te sturen naar de mobiele Dropbox-app

Als je op een iOS- of Android-apparaat bent aangemeld bij de Dropbox-app, kun je een melding naar dat apparaat sturen. Deze melding kun je gebruiken om de aanmelding te voltooien.

1. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op de aanmeldingspagina en klik vervolgens op Aanmelden.
  2. Klik op Problemen met het verkrijgen van een code?
  3. Bekijk de lijst met gekoppelde mobiele apparaten en klik op Stuur me een melding naast de naam van het apparaat waar je de melding naartoe wilt sturen.
  4. Open de melding op dat apparaat. Bekijk de informatie om er zeker van te zijn dat het je eigen aanmeldingspoging is.
  5. Tik op Ja op je mobiele apparaat. Als het goed is, word je nu automatisch aangemeld via de browser die je gebruikte om toegang te krijgen tot Dropbox.

De accountinstellingen openen met een back-upcode voor noodgevallen

Je kunt je zo nodig aanmelden met je wachtwoord en de back-upcodes voor noodgevallen die je hebt ontvangen toen je tweestapsverificatie voor het eerst hebt ingeschakeld. We raden ook aan dat je je wachtwoord wijzigt als je je telefoon bent kwijtgeraakt.

1. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op de aanmeldingspagina en klik vervolgens op Aanmelden.
  2. Klik op Problemen met het verkrijgen van een code?
  3. Klik op Geef je back-upcode voor noodgevallen op.
  4. Voer een van je back-upcodes voor noodgevallen in en klik vervolgens op Verzenden om je aan te melden.

Opmerking:

• Let goed op wanneer je een back-upcode invoert. Een 1 (één) kan eruitzien als een L, een 0 (nul) kan eruitzien als een O, en omgekeerd. Als je niet zeker weet of het teken een cijfer of een letter is, probeer je verschillende combinaties van de back-upcode.
  • Als je je laatste back-upcode hebt gebruikt, wordt je gevraagd nieuwe back-upcodes te genereren.

Tweestapsverificatie opnieuw activeren nadat je deze hebt uitgeschakeld

Als je een smartphone hebt, schakel je tweestapsverificatie opnieuw in via een offline authenticatie-app. Dit is vooral belangrijk als je vaak problemen ondervindt met het ontvangen van sms'jes. Er zijn offline authenticatie-apps voor Android, BlackBerry, iOS en Windows Phones.

Gebruikers van Dropbox Business

Beheerders kunnen voor elk teamlid tweestapsverificatie uitschakelen. Ze doen dit door naar de pagina Leden van de Beheerconsole te gaan en Tweestapsverificatie uitschakelen te selecteren in het menu Opties van het lid.

Als je beheerder de functie Eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld, kun je tweestapsverificatie mogelijk niet gebruiken via Dropbox. Gebruikers hebben door deze functie alleen toegang tot Dropbox via de aanmeldpagina van het bedrijf. Neem contact op met je beheerder om na te gaan of deze functie is ingeschakeld. Lees meer over wat je moet doen om op het web, computers en mobiele apparaten toegang te krijgen tot Dropbox als de functie is ingeschakeld.

Veelvoorkomende problemen met tweestapsverificatie

Ik heb tweestapsverificatie ingeschakeld via een offline authenticatie-app

De beveiligingscodes die door een offline authenticatie-app worden gegenereerd, zijn uniek en tijdgebonden. Of de codes werken, hangt bovendien af van de tijd en de datum. Controleer of de instellingen voor de tijd en datum van je telefoon en de computer waarop je je wilt aanmelden correct zijn, want anders werken de codes mogelijk niet.

Ik heb tweestapsverificatie ingesteld via sms

De beveiligingscodes die je via sms ontvangt zijn ook uniek en tijdgebonden. Als je codes voor tweestapsverificatie ontvangt via sms, moet je de code meteen na ontvangst invoeren.

Schrijf ten slotte je back-upcodes voor noodgevallen ergens op als je tweestapsverificatie (opnieuw) inschakelt.

Ik heb alles geprobeerd, maak ik kan de mobiele Dropbox-app nog steeds niet openen

Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en de mobiele Dropbox-app nog steeds niet kunt openen, kunnen wij je mogelijk helpen. Voor aanvullende hulp:

1. Verzend een ticket, als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Als je een ticket hebt verzonden en via een automatische e-mail van ons dit artikel hebt geopend, beantwoord je die e-mail.
    • Opmerking: bevestig ons dat je alle stappen in dit artikel hebt geprobeerd, dus ook dat je een back-upcode voor noodgevallen hebt ingevoerd en tweestapsverificatie opnieuw hebt gestart.

We doen ons best om je te helpen. Het merendeel van de problemen met het openen van de mobiele Dropbox-app kan echter worden opgelost via een of meer van de methoden in dit artikel.