Ontbrekende bestanden in je Dropbox-account terugzetten

Bijgewerkt Feb 13, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor alle Dropbox-gebruikers, tenzij anders vermeld.

Als je Dropbox-bestand of Dropbox-map ontbreekt omdat het item niet is gesynchroniseerd met het apparaat dat je gebruikt, raadpleeg dan dit artikel om synchronisatieproblemen op te lossen. Je kunt dit controleren door je aan te melden bij je account op dropbox.com en te kijken of het bestand of de map zich daar bevindt.

Als je bestand of map om een andere reden ontbreekt, kijk dan hieronder voor manieren om het item terug te zetten.

Bestanden terugzetten

Als het bestand of de map ontbreekt omdat het is verplaatst, hernoemd of verwijderd door jou of iemand met wie je het item deelt:

warning icon

Belangrijk: Standard bestand herstelperioden en -opties niet direct vanuit de functie Verzenden en volgen aanvragen om bestand te verwijderen. Het verwijderen van een bestand uit Verzenden en volgen is permanent en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Dropbox Rewind

Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox Plus-, Family-, Professional-, Essentials- en teamaccounts.

Meer informatie over het upgraden van je account

Dropbox Rewind is een tool waarmee je een map of een heel account kunt terugzetten naar een eerder tijdstip.

Deze pagina is handig in de volgende situaties:

• Een virus heeft je bestanden versleuteld met ransomware.
  • Je hebt onbedoeld een groot aantal bestanden verplaatst of verwijderd.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox Rewind.

Versiegeschiedenis

Op de pagina met je versiegeschiedenis kun je oudere versies van bestanden als voorbeeld weergeven en deze terugzetten.

Het is het beste voor:

• Een oudere versie van een document weergeven of terugzetten

Meer informatie over versiegeschiedenis

Verwijderde bestanden

Op je pagina met verwijderde bestanden wordt een lijst weergegeven van alle bestanden of mappen die zijn verwijderd.

Het is het beste voor:

• Je wilt verwijderde bestanden of mappen terugzetten.
  • Je probeert ontbrekende bestanden of mappen te vinden

Meer informatie over verwijderde bestanden.

Contact opnemen met Support

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je contact opnemen met Support. We zullen dan ons best doen je te helpen vinden wat je nodig hebt.

highlight icon

Opmerking: als je een betaald Dropbox-abonnement hebt, kun je ook deze stappen volgen om bestandsherstel aan te vragen bij Dropbox Support.