Manieren om je Dropbox-account te beveiligen

Als je computer of mobiele apparaat is zoekgeraakt of gestolen, of als je je gewoon zorgen maakt over de veiligheid van je account, kun je een aantal dingen doen:

Gedeelten in dit artikel:

Je wachtwoord wijzigen

Je kunt je wachtwoord wijzigen in je accountinstellingen. Zorg wel dat je een sterk wachtwoord gebruikt dat je nergens anders gebruikt.

Meer informatie over het kiezen van sterke wachtwoorden

Tweestapsverificatie inschakelen

Tweestapsverificatie is een uiterst effectieve manier om je account te beschermen tegen onbevoegde toegang. Wanneer je je aanmeldt bij Dropbox, moet je de code invoeren die is verzonden naar je telefoon of een mobiele authenticatie-app. Lees hier hoe je tweestapsverificatie instelt.

Het laatst bekende IP-adres van een apparaat opzoeken

Het laatst bekende IP-adres van een computer of een mobiel apparaat wordt vastgelegd wanneer Dropbox op dat apparaat verbinding maakt met internet. Met het IP-adres kan bij benadering worden aangegeven op welke geografische locatie het apparaat via een internetprovider verbinding heeft gemaakt. Je vindt deze informatie in het tabblad Beveiliging van je accountinstellingen.

Gekoppelde apparaten in het tabblad Beveiliging

Wijs het pictogram i aan met de muis om het laatst vastgelegde IP-adres weer te geven. We geven momenteel het land van het laatst bekende IP-adres weer, maar je kunt een andere service voor het opzoeken van IP-adressen gebruiken voor gedetailleerde informatie.

Apparaten, websessies en apps ontkoppelen

In het tabblad Beveiliging kun je ook waar nodig apparaten, websessies en apps ontkoppelen door op de bijbehorende X te klikken. Zo voorkom je dat hiermee onbevoegde wijzigingen worden aangebracht in je account.

• Als je een computer of een mobiel apparaat ontkoppelt, wordt de opname van nieuwe IP-adressen vanaf dat apparaat stopgezet en wordt ook de synchronisatie met dat apparaat uitgeschakeld.
  • Als je je met een webbrowser hebt aangemeld bij Dropbox, betekent het ontkoppelen van een websessie dat je wordt afgemeld en je je weer met je wachtwoord moet aanmelden.
  • Als een externe app is gekoppeld aan je account, betekent ontkoppelen dat de app geen toegang meer heeft tot je Dropbox-account (je wachtwoord is nodig om de app opnieuw te koppelen).

De Dropbox-map extern verwijderen van een apparaat

Als je een gebruiker van Dropbox Plus of Dropbox Business bent, kun je met de functie Extern verwijderen je Dropbox-map verwijderen van een gekoppeld apparaat. Meer informatie over het gebruik van Extern verwijderen

Beheerders en leden van Dropbox Business-teams

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen zich aanmelden bij de accounts van teamleden met de functie Aanmelden als gebruiker. Teambeheerders kunnen zich aanmelden bij accounts van teamleden om het volgende te doen:

• De mappenstructuur van een teamlid bekijken.
  • Bestanden en mappen delen met anderen.
  • Bestanden weergeven, openen en downloaden.
  • Bestanden verwijderen of verwijderde bestanden terugzetten.

Neem eerst contact op met je teambeheerder als je een lid van een Dropbox Business-team bent en je denkt dat je account is gehackt omdat een van de bovenstaande acties is uitgevoerd in je account.

Verwante onderwerpen