Als bestanden zijn beschadigd of bestandsnamen zijn gewijzigd door ransomware

Bijgewerkt Jan 18, 2024
person icon

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Dropbox-gebruikers, tenzij anders aangegeven.

Als je account is geïnfecteerd met ransomware, kun je de schade beperken door deze stappen uit te voeren.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig vanuit de versiegeschiedenis bestanden kunt herstellen.

☑ Meld je op afstand af op je apparaten

Meld je op afstand af op het geïnfecteerde apparaat. Als je niet weet welk apparaat is geïnfecteerd, kun je je op afstand afmelden op alle apparaten.

☑ Zet de gewenste bestanden of mappen terug

Een afzonderlijk bestand terugzetten:

1. Ga naar de pagina met de versiegeschiedenis van je bestand.
  2. Selecteer een versie van het bestand voordat de ransomware actief werd.
  3. Klik op Terugzetten.

Een groot aantal bestanden terugzetten:

• Je kunt dit het makkelijkst doen met Dropbox Rewind. Met deze functie kun je je hele account of een hele map terugzetten naar een tijdstip waarop de ransomware nog niet actief was.
person icon

Dropbox Rewind is alleen beschikbaar voor gebruikers met een betaald Dropbox-abonnement. Meer informatie over het upgraden van je account

☑ Meld je aan op je apparaat

Meer informatie over opnieuw aanmelden op je apparaat

Voordat je je weer aanmeldt, raden we je het volgende aan:

• Controleer of er geen malware meer op je apparaat staat.
  • Verwijder de Dropbox-map met de bestanden die door de ransomware zijn versleuteld.
    • Wanneer je je weer aanmeldt op je apparaat, download je de teruggezette bestanden van Dropbox in plaats van de versleutelde bestanden.

Maak je je nog steeds zorgen over je Dropbox-account? Neem contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen.