Verwijderde bestanden terugzetten

Gedeelten in dit artikel:

Een verwijdering ongedaan maken

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
  4. Zoek het verwijderde bestand of de verwijderde map en klik op de naam.
  5. Klik op Terugzetten.

Opmerking: het proces kan even duren als je veel bestanden wilt terugzetten.

Specifieke bestanden of mappen terugzetten

Je kunt bestanden of mappen terugzetten via de Dropbox-website als ze in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd (of langer geleden, als je een Dropbox Plus-account met een uitgebreide versiegeschiedenis of een Dropbox Business-account hebt).

1. Klik op Verwijderde bestanden weergeven in de rechterzijbalk.
  2. Alle verwijderde bestanden en mappen worden grijs weergegeven in de lijst. Wijs naar het gewenste bestand of de gewenste map en klik op ... (pictogram met drie puntjes).
    • Opmerking: je kunt meerdere bestanden of mappen tegelijk selecteren door het selectievakje in te schakelen.
  3. Klik op de knop Terugzetten om het verwijderde bestand of de verwijderde map terug te zetten.

Heb je een gedeelde map verwijderd? Je kunt de map opnieuw toevoegen aan je Dropbox.

Een jaar lang bestanden bewaren met Uitgebreide versiegeschiedenis

Als het vaak voorkomt dat je bestanden moet terugzetten, kun je je account upgraden zodat je beschikt over Uitgebreide versiegeschiedenis. Daarmee kun je tot een jaar na wijziging of verwijdering van een bestand een vorige versie van het bestand of het verwijderde bestand terugzetten. Meer informatie over Uitgebreide versiegeschiedenis.

Opmerking: definitief verwijderde bestanden kunnen niet worden teruggezet met de uitgebreide versiegeschiedenis.

Meer informatie over het verwijderen van bestanden

Ik heb een gedeelde map verwijderd. Heeft dit gevolgen voor de andere leden van de map?

Als je in Dropbox een gedeelde map verwijdert, heeft dat alleen gevolgen voor jouw account. Je verlaat gedeelde mappen die je verwijdert. Als je een gedeelde map verlaat door deze te verwijderen, verdwijnt de map uit je account. Andere leden hebben nog wel toegang. Je kunt de map altijd opnieuw toevoegen aan je Dropbox-account. Als je afzonderlijke bestanden verwijdert uit een gedeelde map, worden die echter wel verwijderd voor alle leden van de gedeelde map.

Een ontbrekend bestand herstellen uit de cache

Als je een bestand kwijt bent, voer je de bovengenoemde stappen uit om het terug te vinden en terug te zetten. Als je een zoekgeraakt bestand nog steeds niet kunt vinden of openen, kun je als laatste redmiddel proberen of je het uit de Dropbox-cache kunt terugzetten.

Dropbox bewaart een verborgen verzameling van je bestanden als back-up. Dit wordt ook wel de cache genoemd. Meestal worden bestanden in de cachemap opgeslagen nadat ze na het synchroniseren zijn verplaatst of verwijderd. Als het op geen enkele andere manier lukt een bestand terug te vinden, kun je als laatste redmiddel proberen het bestand uit de Dropbox-cache terug te zetten. In je Dropbox-cache worden je bestanden bewaard tot drie dagen nadat je ze hebt verplaatst of verwijderd.

De cachemap van je Dropbox is verborgen in de instellingen voor je Dropbox. Volg de instructies voor jouw besturingssysteem wanneer je een bestand wilt terughalen uit je Dropbox-cache:

Bestanden uit de cache terugzetten op een Mac

1. Open de Finder en selecteer Ga naar map... in het menu Ga (of druk op Shift+Command+G).
  2. Er wordt een dialoogvenster geopend. Kopieer en plak de volgende regel met code in het vak:
~/Dropbox/.dropbox.cache
  1. Druk op Return.
  2. Hiermee ga je direct naar de cachemap van Dropbox.
  3. Zet het kwijtgeraakte bestand terug door het uit de cachemap van Dropbox te slepen.

Bestanden uit de cache terugzetten in Windows

1. Open een nieuw venster voor Windows Verkenner. Klik hiervoor op het menu Start en selecteer Deze computer.
  2. Kopieer en plak onderstaande code in de adresbalk bovenaan het venster:
%HOMEPATH%\Dropbox\.dropbox.cache
  1. Druk op Enter.
  2. Hiermee ga je direct naar de cachemap van Dropbox in de map Application Data.
  3. Zet het kwijtgeraakte bestand terug door het uit de cachemap van Dropbox te slepen.

Bestanden uit de cache terugzetten in Linux

1. Open een nieuw terminalvenster.
  2. Kopieer en plak onderstaande opdracht om naar de cachemap van Dropbox te gaan:
cd ~/Dropbox/.dropbox.cache
  1. Geef de inhoud van de cachemap weer (ls -l) om het kwijtgeraakte bestand te zoeken.
  2. Zet het kwijtgeraakte bestand terug door het naar een veilige plek te verplaatsen (mv).
Als het bestand niet in de cachemap van Dropbox staat en niet als verwijderd wordt weergegeven op dropbox.com, is het helaas waarschijnlijk verloren. Dropbox verplaatst en verwijdert nooit bestanden zonder opdracht van de gebruiker. Meestal zijn kwijtgeraakte bestanden gewoon op een onbekende locatie opgeslagen of per ongeluk verwijderd door andere gebruikers met toegang tot de Dropbox van een computer.