Is Dropbox veilig te gebruiken?

Bijgewerkt Sep 27, 2023

Bij Dropbox heeft de beveiliging van jouw gegevens de hoogste prioriteit. Ons toegewijde beveiligingsteam maakt bij het bouwen en onderhouden van Dropbox gebruik van de beste tools en technische praktijken. We hebben meerdere beveiligingslagen geïmplementeerd om je bestanden te beschermen en hiervan back-ups te maken.

Bovendien profiteer je van tweestapsverificatie. Dit is een functie voor authenticatie van aanmeldingen die je kunt inschakelen om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan je account.

Andere Dropbox-gebruikers kunnen alleen bestanden in je Dropbox bekijken als je links naar bestanden hebt gedeeld of mappen hebt gedeeld. Net als bij de meeste online services heeft een klein aantal medewerkers toegang tot gegevens van gebruikers in verband met de redenen die we in onze privacyverklaring hebben genoemd, bijvoorbeeld wanneer we wettelijk verplicht zijn dat te doen. Dat zijn echter uitzonderingen en geen regel. We voeren een strikt beleid en hanteren technische controlemiddelen die voorkomen dat onze medewerkers toegang krijgen tot gegevens, behalve in de gevallen waarin sprake is van deze uitzonderingen. Daarnaast zetten we een aantal fysieke en logische beveiligingsmaatregelen in om gegevens van gebruikers te beveiligen tegen niet-geautoriseerde toegang.

Gebruik je Dropbox nog niet? Bekijk hier de cloudbeveiliging van Dropbox.

Meer informatie

• Dropbox-bestanden in opslag worden versleuteld met 256-bits AES-versleuteling (Advanced Encryption Standard).
  • Dropbox gebruikt SSL (Secure Sockets Layer)/TLS (Transport Layer Security) om gegevens te beschermen tijdens verzending tussen Dropbox-apps en onze servers.
  • SSL/TSL brengt een veilige tunnel tot stand die wordt beschermd door 128-bits AES-versleuteling (Advanced Encryption Standard) of hoger.
  • De beveiliging van de toepassingen en de infrastructuur van Dropbox worden regelmatig getest op kwetsbaarheden en zo nodig aangescherpt om voorbereid te zijn op aanvallen.
  • Tweestapsverificatie is beschikbaar voor een extra beveiligingslaag tijdens het aanmelden.
  • Als je tweestapsverificatie gebruikt, kun je de beveiligingcodes ontvangen via sms of via een TOTP-app (Time-Based One-Time Password), zoals deze.
  • Openbare bestanden kunnen alleen worden bekeken door mensen die een link naar de bestanden hebben.

Dropbox is opgebouwd uit meerdere beveiligingslagen, zoals veilige gegevensoverdracht, versleuteling, netwerkconfiguratie en functies op toepassings- en gebruikersniveau. Ze zijn verspreid over de schaalbare, beveiligde infrastructuur.

Toegang via apps van derden

Sommige apps van derden die kunnen worden geïntegreerd met Dropbox, vragen toegang tot je Dropbox. Als je toegang wilt verlenen, moet je je aanmelden bij je Dropbox-account en expliciet op de knop Autoriseren drukken wanneer je daarom wordt gevraagd. Ga naar het gedeelte Gekoppelde apps in je accountinstellingen om na te gaan welke apps je toegang hebt verleend en om deze toestemming zo nodig in te trekken.