{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Een veilig wachtwoord kiezen voor Dropbox

We raden iedereen dringend aan stappen te ondernemen om de eigen veiligheid op Dropbox en elders online te vergroten. Hier vind je een aantal eenvoudige, gangbare technieken voor wachtwoordbeveiliging waarmee je kunt zorgen dat je online accounts veilig blijven.

Een uniek wachtwoord kiezen voor elke service die je gebruikt

Voor een optimale beveiliging kun je het beste een uniek wachtwoord kiezen voor elke service die je gebruikt en zorgvuldig met je wachtwoorden omgaan. Als je ooit hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt voor meer dan één website, moet je voor elke afzonderlijke site een nieuw, uniek wachtwoord maken.

Tools als 1Password kunnen je helpen bij het beheren van sterke wachtwoorden voor meerdere websites, zodat je je accounts veiliger kunt maken.

Tweestapsverificatie inschakelen

Met tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag aan je account toe. Steeds als je je aanmeldt bij Dropbox, moet je de code invoeren die naar je telefoon is verzonden of een eenmalige, beperkt geldige code die is gegenereerd via een ondersteunde mobiele app, zoals Google Authenticator. Dit is een uiterst effectieve manier om je account te beschermen tegen onbevoegde toegang. Voor het inschakelen van tweestapsverificatie voer je de stappen uit in dit artikel in ons helpcentrum.

Sterke wachtwoorden maken en testen

Een goed wachtwoord is voor jou gemakkelijk te onthouden, maar voor een buitenstaander moeilijk te achterhalen. Het is goed als je woorden gebruikt die niet vaak voorkomen, maar gebruik er dan meerdere samen. Je kunt wachtwoorden nog krachtiger maken door gebruik te maken van:

• Niet-standaard hoofdletters (bijvoorbeeld 'hooFDletters')
  • Niet-standaard spelling van woorden (bijvoorbeeld 'spelllllling')
  • Persoonlijk jargon
  • Symbolen die niet voor de hand liggen (opmerking: het gebruik van '$' voor 's' of '0' voor 'o' komt vrij vaak voor en is daarom geen goede beveiligingsmaatregel)

Met de wachtwoordsterktemeter van Dropbox kun je hier je wachtwoord testen.

Sterkte van wachtwoord

Meer informatie over onze wachtwoordsterktemeter vind je in het bericht op onze techblog.

Je wachtwoorden regelmatig wijzigen

Een andere manier waarop je kunt zorgen dat je wachtwoorden veilig blijven, is door ze steeds te vernieuwen. Het is verstandig om ze regelmatig te wijzigen en eerder gebruikte wachtwoorden nooit te herhalen.