{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Functie voor beveiligingscontrole

Dropbox heeft een functie voor beveiligingscontrole waarmee je de bescherming van je account en gegevens kunt waarborgen. Met deze functie kun je het volgende doen:

• Het e-mailadres van je account controleren.
  • De computers, telefoons en tablets controleren die je gebruikt voor toegang tot Dropbox.
  • De apps van derden controleren die je hebt gekoppeld aan je account.
  • Je accountwachtwoord wijzigen en sterker maken.
  • Tweestapsverificatie controleren (als je die hebt ingeschakeld voor je account).

Als je een e-mail ontvangt waarin je wordt geïnformeerd over aanmelding bij je account vanaf een onbekend apparaat, ga je naar het eind van dit artikel.

Uit welke stappen bestaat de beveiligingscontrole?

Je e-mailadres controleren

In de stap Je e-mailadres controleren wordt je gevraagd het e-mailadres van je Dropbox-account te controleren.

In Dropbox wordt je e-mailadres gebruikt als je unieke gebruikersnaam. Als je geen toegang meer hebt tot dit e-mailadres, kun je je Dropbox-wachtwoord niet herstellen en hierdoor de toegang tot je Dropbox-account kwijtraken.

Het is belangrijk dat je een geldig e-mailadres gebruikt in je Dropbox-account (en een waartoe je toegang hebt).

• Als het genoemde e-mailadres nog geldig is, klik je op Ja (als je je e-mailadres nog niet hebt geverifieerd, wordt je in plaats hiervan gevraagd om een Verificatie-e-mail te verzenden).
  • Klik op Wijzigen als het genoemde e-mailadres niet meer geldig is.
  • Als je lid bent van een Dropbox Business-team, houd er dan rekening mee dat alleen je teambeheerder het e-mailadres van je account kan wijzigen.

Ik heb geen toegang meer tot mijn e-mailadres en kan mijn wachtwoord dus niet wijzigen. Wat moet ik doen?

Apparaten en webbrowsers controleren

In de stap Apparaten en webbrowsers controleren wordt je gevraagd elke locatie te controleren waar je je hebt aangemeld bij je Dropbox-account. De lijst bevat huidige of eerdere sessies in de Dropbox-desktopapp, de mobiele Dropbox-app en de webbrowser.

• Als je een onbekend apparaat of een onbekende websessie ziet, of een die je niet langer gebruikt, klik je op de X naast het apparaat of de sessie.
  • Je wordt op dat apparaat of in die browser afgemeld bij Dropbox.
  • Als je je afmeldt bij een onbekend apparaat of onbekende websessie, moet je je account verder beveiligen door je wachtwoord te wijzigen.

Wat gebeurt er wanneer ik een apparaat of websessie ontkoppel?

Gekoppelde apps controleren

In de stap Gekoppelde apps controleren wordt je gevraagd de apps van derden te controleren die je eventueel hebt gekoppeld aan je Dropbox-account. Deze apps kunnen specifiek zijn voor je bedrijf of algemeen gebruikte software zijn, zoals Microsoft Office Online.

• Als je een onbekende app ziet of een app die je niet meer gebruikt, klik je op de X naast die app.
  • De app wordt ontkoppeld van je Dropbox-account.
  • Als je een onbekende app ontkoppelt, moet je je account verder beveiligen door je wachtwoord te wijzigen.

Tot welke informatie heeft een app van een andere leverancier toegang wanneer ik die app koppel aan Dropbox?

Je wachtwoord verbeteren

In de stap Je wachtwoord verbeteren wordt je gevraagd de sterkte van het wachtwoord van je Dropbox-account te controleren én te verbeteren. Sterke, unieke wachtwoorden vormen een van de belangrijkste beveiligingen van je account en je persoonlijke gegevens.

De sterkte van een wachtwoord wordt bepaald door verschillende factoren. Dit zijn onder meer de lengte en het gebruik van speciale tekens, woorden of frasen, en hoe uniek een wachtwoord is (verschillende wachtwoorden voor verschillende services).

• Als je een wachtwoord sterker wilt maken, voer je je huidige wachtwoord in en vervolgens een nieuw wachtwoord. Bevestig het nieuwe wachtwoord en klik op Opslaan.

Hoe maak ik een sterk wachtwoord voor Dropbox?

Je instellingen voor tweestapsverificatie controleren

Opmerking: deze stap wordt alleen weergegeven als je tweestapsverificatie al hebt ingeschakeld voor je account.

In de stap Je instellingen voor tweestapsverificatie controleren kun je je instellingen voor tweestapsverificatie controleren. Je kunt authenticatie-apps, telefoonnummers en beveiligingssleutels verifiëren en bevestigen dat je hier nog steeds toegang toe hebt. Als je geen toegang meer hebt tot een van deze methoden voor tweestapsverificatie, kun je de toegang tot je Dropbox-account kwijtraken.

We willen je eraan herinneren dat tweestapsverificatie een dringend aanbevolen beveiligingsmaatregel is voor Dropbox (en veel andere online services). Voor tweestapsverificatie heb je zowel je wachtwoord als een unieke eenmalige code of beveiligingssleutel nodig om toegang te krijgen tot je Dropbox-account. Je krijgt deze code via sms of een app van derden.

• Klik op Beveiligingsinstellingen wanneer je je huidige instellingen voor tweestapsverificatie wilt wijzigen.

Wat is tweestapsverificatie en hoe stel ik het in?

Ik heb een e-mail ontvangen over een nieuwe aanmelding bij mijn account

Wanneer je je op een nieuw apparaat aanmeldt bij Dropbox, ontvang je van Dropbox een melding op het e-mailadres van je account. In deze e-mail worden de naam van de computer, telefoon, tablet of webbrowser en het tijdstip van de aanmelding vermeld. Het is raadzaam deze e-mails altijd zorgvuldig door te nemen.

Als jij je hebt aangemeld vanaf dit nieuwe apparaat of deze nieuwe browser, hoef je verder niets te doen. Als de aanmelding echter is gedaan via een onbekend apparaat of een onbekende browser, is het mogelijk dat je account is gehackt.

• Als je account is gehackt of je dit niet zeker weet, klik je op Nee naast Was jij dit?.
  • De functie voor beveiligingscontrole wordt geopend, waar je je wachtwoord kunt wijzigen.