Apps van derden op Dropbox beheren

Je kunt apps van derden aan zowel je persoonlijke als je zakelijke Dropbox-account koppelen. Dit kunnen bijvoorbeeld zakelijke tools zijn voor je werkaccount of persoonlijke tools voor je eigen account.

Een app van derden koppelen aan je Dropbox-account

Wanneer je een app van derden wilt installeren op Dropbox, moet je de instructies volgen van de leverancier van de app. Dropbox biedt geen instructies voor de installatie van apps van derden.

Wat voor toegang heeft de externe app tot mijn Dropbox-account?

Wanneer je een app van derden koppelt aan Dropbox, vraagt de app om een specifiek toegangsniveau:

• Toegang tot de eigen gegevens: dit betekent dat de app niet wordt weergegeven in een map in Dropbox, maar wel meetelt voor je opslaglimiet.
  • Toegang tot de eigen map in Dropbox: de app heeft toegang tot alles in zijn map en weet het pad naar die map, maar heeft geen toegang tot andere bestanden of mappen in Dropbox.
  • Toegang tot specifieke typen mappen en bestanden op elke locatie in Dropbox: de app heeft toegang tot algemene groepen bestanden, zoals foto's of documenten, of specifieke bestanden (zie onze handleiding voor ontwikkelaars voor meer informatie over de specifieke bestandsextensies die zijn inbegrepen).
  • Toegang tot alle mappen en bestanden in je Dropbox.
  • Toegang tot het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account.

Een app van derden loskoppelen van je Dropbox-account

Mocht je een app van een derde op een bepaald moment willen ontkoppelen van je account, dan kun je dit doen in je accountinstellingen.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar bovenaan een pagina.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Gekoppelde apps.
  5. Ga naar de sectie Gekoppelde apps en klik op de X naast de app die je wilt loskoppelen.