Dropbox- en Gmail-accounts koppelen

Bijgewerkt Dec 15, 2023
Je kunt Dropbox-bestanden toevoegen aan je Gmail-berichten, Gmail-bijlagen opslaan in Dropbox of verbinding maken met je Dropbox- en Gmail-accounts met de add-on Dropbox voor Gmail.
warning icon

In augustus 2021 beëindigde Dropbox ondersteuning voor de Gmail Chrome-extensie.

De add-on Dropbox voor Gmail is beschikbaar voor elke browser en elk platform, waaronder mobiele apps. Met de add-on Dropbox voor Gmail kun je het volgende doen:

• Je Dropbox-bestanden rechtstreeks delen via je Gmail-account.
  • Bijlagen uit Gmail rechtstreeks opslaan in je Dropbox-account.

Beheerders kunnen de add‑on Dropbox voor Gmail inschakelen voor het hele team via de Google-beheerdersconsole.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox eenvoudig grote bestanden kunt verzenden.

Voeg Dropbox-bestanden toe aan je Gmail-berichten

Een Dropbox-bestand toevoegen aan een Gmail-bericht:

1. Meld je aan op dropbox.com en download het bestand dat je wilt toevoegen aan je computer of download de Dropbox desktop-app.
  2. Volg de instructies in Gmail Help om een bestand aan een Gmail-bericht toe te voegen.
  3. Het bestand toevoegen:
    • Als je het hebt gedownload van dropbox.com, kun je het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer, in de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).
    • Als je het hebt gedownload van de Dropbox-desktopapp, kun je het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer, in de Verkenner (Windows) of de Finder (Mac).

Gmail-bijlagen opslaan in Dropbox

Een Gmail-bijlage opslaan in Dropbox:

1. Volg de instructies in Gmail Help om een Gmail-bijlage naar je computer te downloaden.
  2. Zoek het bestand in de map 'Downloads' op je computer.
  3. Voeg het bestand toe aan je Dropbox-account op dropbox.com of de Dropbox-desktopapp op je computer.

De add-on Dropbox voor Gmail installeren en inschakelen

Je kunt als volgt de add‑on Dropbox voor Gmail inschakelen:

1. Klik op het witte plusteken (+) in de zijbalk aan de rechterkant. Als je het plusteken aanwijst, zie je de optie Add‑ons toevoegen.
highlight icon

Opmerking: Als je de zijbalk aan de rechterkant niet ziet, klik dan op de naar links wijzende pijl rechtsonder om het te openen.

1. Zoek naar Dropbox for Gmail. Selecteer het.
  2. Klik op Installeren.
  3. Volg de aanwijzingen die op het scherm worden weergegeven. Mogelijk moet je je aanmelden bij je Dropbox-account (als je dat nog niet hebt gedaan).

Als je nu in je Gmail-account een e‑mail met een bijlage of met een Dropbox- of Google Drive-link opent, verschijnt de add‑on in de zijbalk aan de rechterkant, boven het witte plusteken (+).

Bestanden delen met behulp van de add-on Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Dropbox-bestand delen met de add‑on Dropbox voor Gmail:

1. Klik in je Gmail-account op Opstellen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram onderaan het venster Nieuw bericht.
  3. Selecteer in het pop-upvenster het bestand dat je wilt delen in je Dropbox.
  4. Klik op Link invoegen.

De bestanden die je hebt geselecteerd om te delen, worden nu in het hoofdgedeelte van de e‑mail weergegeven.

Bestanden delen met behulp van de add-on Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Gmail-bijlage rechtstreeks in je Dropbox-account opslaan met de Gmail‑add‑on:

1. Open een e‑mail met een of meer bijgevoegde bestanden in je Gmail-account.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de zijbalk aan de rechterkant.
  3. Selecteer welk(e) bestand(en) je wilt opslaan in Dropbox.
  4. Selecteer de locatie waar je het bestand (of de bestanden) wilt opslaan.
  5. Klik op Opslaan.