Gmail en Dropbox

Je kunt je Dropbox- en Gmail-account op twee manieren koppelen:

Met de Chrome-extensie voor Gmail en de add‑on voor Gmail kun je het volgende doen:

• Bestandsbijlagen en Dropbox-links uit Gmail rechtstreeks opslaan in je Dropbox-account.
  • Bestanden rechtstreeks vanuit je Dropbox-account toevoegen aan een e‑mail.
    • Deze bestanden nemen geen ruimte in beslag in je postvak omdat ze gedeelde links gebruiken.

Secties in dit artikel:

De Chrome-extensie Dropbox voor Gmail

Met de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail kun je je Dropbox-bestanden rechtstreeks delen via je Gmail-account. Je kunt ook bijlagen uit Gmail rechtstreeks opslaan in je Dropbox.

De extensie is gratis beschikbaar via de Google Chrome Web Store. Houd er rekening mee dat de extensie alleen werkt in de Google Chrome-webbrowser.

De Chrome-extensie Dropbox voor Gmail installeren

Je kunt als volgt de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail inschakelen:

1. Ga naar de Chrome Web Store
  2. Klik op Toevoegen aan Chrome

Heb je de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail al eerder geïnstalleerd, controleer dan of deze is ingeschakeld. Meer informatie over het beheer van extensies vind je in het Helpcentrum van de Chrome Web Store.

Bestanden delen met de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Dropbox-bestand delen met de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail:

1. Klik in je Gmail-account op Opstellen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram onderaan het venster Nieuw bericht.
  3. Selecteer in het pop-upvenster het bestand dat je wilt delen in je Dropbox.
  4. Klik op Link invoegen.
  5. Er wordt in de tekst van de e-mail een link naar een bijlage weergegeven.
    • Opmerking: Het bestand ziet eruit als een bijlage, maar het is een gedeelde link. Zo bespaar je ruimte in je postvak en beschikken anderen altijd over de nieuwste versie van een bestand.

Bestanden opslaan met de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Gmail-bijlage rechtstreeks in je Dropbox-account opslaan met de Chrome-extensie:

1. Open een e‑mail met een of meer bijgevoegde bestanden in je Gmail-account.
  2. Wijs de voorbeeldweergave van de bijlage aan (onderaan de e‑mail).
  3. Klik op het Dropbox-pictogram.
  4. Selecteer de map waarin je het bestand wilt opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Maximale bestandsgrootte voor de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail

Hoewel er geen maximale grootte is voor bestanden die zijn gedeeld via de Chrome-extensie Dropbox voor Gmail, gelden er wel bepaalde bandbreedtebeperkingen voor Dropbox. Deze zijn gebaseerd op het type account dat je hebt.

Bestanden worden niet toegevoegd als bijlage, maar als gedeelde link. Daarom zijn er geen beperkingen aan het bestandstype.

Add‑on Dropbox voor Gmail

Met de add‑on Dropbox voor Gmail kun je het volgende doen:

• Je Dropbox-bestanden rechtstreeks delen via je Gmail-account.
  • Bijlagen uit Gmail rechtstreeks opslaan in je Dropbox-account.

De add‑on Dropbox voor Gmail werkt met elke browser en elk platform, waaronder de mobiele Gmail-apps.

Beheerders kunnen de add‑on Dropbox voor Gmail inschakelen voor het hele team via de Google-beheerdersconsole.

De add‑on Dropbox voor Gmail installeren

Je kunt als volgt de add‑on Dropbox voor Gmail inschakelen:

1. Klik in je Gmail-account op het witte plusteken (+) in de zijbalk aan de rechterkant. Als je het plusteken aanwijst, zie je de optie Add‑ons toevoegen.
  2. Zoek naar Dropbox for Gmail. Selecteer de add‑on.
  3. Klik op Installeren.
  4. Volg de aanwijzingen die op het scherm worden weergegeven. Mogelijk moet je je aanmelden bij je Dropbox-account (als je dat nog niet hebt gedaan).

Als je nu in je Gmail-account een e‑mail met een bijlage of met een Dropbox- of Google Drive-link opent, verschijnt de add‑on in de zijbalk aan de rechterkant, boven het witte plusteken (+).

Bestanden delen met de add‑on Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Dropbox-bestand delen met de add‑on Dropbox voor Gmail:

1. Klik in je Gmail-account op Opstellen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram onderaan het venster Nieuw bericht.
  3. Selecteer in het pop-upvenster het bestand dat je wilt delen in je Dropbox.
  4. Klik op Link invoegen.

De bestanden die je hebt geselecteerd om te delen, worden nu in het hoofdgedeelte van de e‑mail weergegeven.

Bestanden opslaan met de add‑on Dropbox voor Gmail

Je kunt als volgt een Gmail-bijlage rechtstreeks in je Dropbox-account opslaan met de Gmail‑add‑on:

1. Open een e‑mail met een of meer bijgevoegde bestanden in je Gmail-account.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de zijbalk aan de rechterkant.
  3. Selecteer welk(e) bestand(en) je wilt opslaan in Dropbox.
  4. Selecteer de locatie waar je het bestand (of de bestanden) wilt opslaan.
  5. Klik op Opslaan.