Dropbox voor Gmail: aan de slag

Met Dropbox voor Gmail kun je je Dropbox-bestanden rechtstreeks delen via je Gmail-account. De integratie is gratis beschikbaar via de Google Chrome Web Store.

Als je de integratie inschakelt, wordt er een Dropbox-pictogram toegevoegd onderaan het Gmail-venster voor het opstellen van een bericht. Klik je op dit pictogram, dan wordt er een pop-upvenster geopend waarmee je een bestand kunt selecteren uit je Dropbox. In de tekst van de e-mail wordt vervolgens een gedeelde link naar een geselecteerd(e) link of map weergegeven.

Deze link ziet eruit als een bijlage, maar het is een gedeelde link. Zo kunnen e-mails sneller worden verzonden en hoef je geen rekening te houden met de ruimtebeperkingen van je postvak.

Gedeelten in dit artikel:

Hoe schakel ik de integratie Dropbox voor Gmail in?

Je kunt de Gmail-integratie op twee manieren inschakelen: via de Chrome Web Store of tijdens het installeren van de Dropbox-desktopapp (versie 3.8 en nieuwer).

Inschakelen via de Chrome Web Store

Ga naar de integratie Dropbox voor Gmail in de Chrome Web Store en volg de aanwijzingen om te beginnen. Je kunt ook de Chrome Web Store openen, zoeken naar Dropbox voor Gmail en klikken op Toev. aan Chrome.

Je vindt meer informatie over het beheer van extensies in de Chrome Web Store Help.

Inschakelen tijdens het installeren van de Dropbox-desktopapp

Wanneer je de Dropbox-desktopapp installeert, wordt een melding weergegeven over Dropbox voor Gmail.

Klik op Inschakelen om de integratie te gebruiken. Of klik op Niet nu.

Als de functie wordt ingeschakeld, wordt de volgende keer dat je Gmail gebruikt in je Chrome-browser, gevraagd of je meer informatie wilt over de werking van Dropbox voor Gmail.

Hoe gebruik ik Dropbox voor Gmail?

1. Klik in je Gmail-account op Opstellen.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram onderaan het venster Nieuw bericht.
  3. Selecteer in het pop-upvenster het bestand dat je wilt delen in je Dropbox.
  4. Klik op Link invoegen.
  5. Er wordt in de tekst van de e-mail een link naar een bijlage weergegeven.
    • Opmerking: Het bestand ziet eruit als een bijlage, maar het is een gedeelde link. Zo bespaar je ruimte in je postvak en beschikken anderen altijd over de nieuwste versie van een bestand.

De Dropbox-knop in Gmail

De knop Link invoegen van Dropbox voor Gmail

Heeft Dropbox voor Gmail beperkingen voor bestandstypen of -grootten?

Hoewel de grootte van bestanden technisch niet wordt beperkt, gelden er wel bepaalde bandbreedtebeperkingen voor Dropbox. Deze zijn gebaseerd op het accounttype.

Bestanden worden niet toegevoegd als bijlage, maar als gedeelde link. Daarom zijn er geen beperkingen aan het bestandstype.

Is Dropbox voor Gmail beschikbaar in andere browsers dan Google Chrome? Kan ik de integratie gebruiken op alle apparaten?

De Gmail-integratie is momenteel alleen beschikbaar via de Google Chrome Web Store. Je kunt de integratie op elke computer met Google Chrome gebruiken.