Ik heb bijna geen opslagruimte meer. Wat kan ik doen?

Als je de foutmelding 'De opstartschijf is bijna vol' (Mac) of 'Er is onvoldoende schijfruimte op [naam schijf] beschikbaar' (Windows) ziet, heeft je computer bijna geen ruimte meer op de harde schijf.

Als je de foutmelding 'Je Dropbox is vol' ziet, heeft je Dropbox-account geen opslagruimte meer.

Als je te weinig ruimte hebt, zijn er een paar opties:

Selectieve synchronisatie gebruiken

Selectieve synchronisatie is een functie waarmee je bestanden kunt verwijderen van je harde schijf, zodat ze alleen in je online Dropbox-account blijven staan. Dit kan je helpen om wat ruimte vrij te maken op je harde schijf.

Meer informatie over selectieve synchronisatie

Opmerking: Als je een Dropbox Pro- of Dropbox Business-gebruiker bent, kun je beter Slimme synchronisatie gebruiken. Dat is een meer geavanceerde versie van selectieve synchronisatie.

Bestanden verwijderen van je harde schijf

Als je op een Mac werkt, zijn dit de instructies van Apple voor het verwijderen van bestanden en mappen.

Als je op een pc werkt, zijn dit de instructies van Windows voor het verwijderen van bestanden en mappen.

Wil je een bestand verwijderen uit Dropbox? Meer informatie