Ik heb bijna geen opslagruimte meer

Als je een foutmelding over onvoldoende schijfruimte ziet, kan Dropbox de bestanden mogelijk niet synchroniseren met je computer omdat de harde schijf vol is.

Secties in dit artikel:

Hoe je ziet of je geen schijfruimte of Dropbox-opslagruimte meer hebt

Als je de foutmelding 'De opstartschijf is bijna vol' (Mac) of 'Er is onvoldoende schijfruimte op [naam schijf] beschikbaar' (Windows) ziet, heeft je computer bijna geen ruimte meer op de harde schijf.

Als je de foutmelding 'Je Dropbox is vol' ziet, heeft je Dropbox-account geen opslagruimte meer.

De beschikbare opslagruimte van je harde schijf controleren

Je kunt als volgt de beschikbare schijfruimte op een Mac-computer controleren:

1. Open een Finder-venster.
  2. Druk op Cmd+Shift+C.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer Toon info. In het pop-upvenster zie je de capaciteit van de schijf en de hoeveelheid resterende opslagruimte.

Je kunt als volgt de beschikbare schijfruimte op een Windows-computer controleren:

Open Computer. Hier kun je zien hoeveel vrije opslagruimte je nog over hebt. Zie je deze informatie niet, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer Eigenschappen in het menu.

Hoe Dropbox-opslagruimte werkt met de ruimte op je harde schijf

Voor een volledige synchronisatie van je Dropbox heb je minstens evenveel opslagruimte nodig op je harde schijf als de hoeveelheid gegevens in je Dropbox-account. Als je vanaf een externe harde schijf bestanden wilt verplaatsen naar je Dropbox-map, moet je eerst controleren of je voldoende opslagruimte hebt in zowel je Dropbox-account als op de harde schijf van je computer.

Dropbox synchroniseert bestanden met de Dropbox-map totdat de harde schijf vol is. Wil je meer bestanden synchroniseren, dan moet je eerst ruimte op de harde schijf vrijmaken. Ook als je harde schijf vol is, heb je altijd gewoon toegang tot je bestanden op dropbox.com.

Misschien is je harde schijf kleiner dan je Dropbox-account of moet je ruimte vrijmaken op de computer. In dat geval kun je via Selectieve synchronisatie kiezen welke bestanden je wilt synchroniseren met de computer. De instellingen voor Selectieve synchronisatie kun je vinden in de instellingen van de Dropbox-desktopapp.