Onvoldoende schijfruimte ten opzichte van Dropbox-opslagruimte

Als je de volgende foutmelding hebt ontvangen, kan Dropbox de bestanden mogelijk niet synchroniseren met je computer omdat de harde schijf vol is.

Voor een volledige synchronisatie van je Dropbox heb je minstens evenveel opslagruimte nodig op je harde schijf als in je Dropbox-account. Als je vanaf een externe harde schijf bestanden wilt verplaatsen naar je Dropbox-map, moet je eerst controleren of je voldoende opslagruimte hebt in je Dropbox-account en op de harde schijf van je computer.

De beschikbare opslagruimte van je harde schijf controleren

Macintosh

1. Open een Finder-venster.
  2. Druk op Cmd+Shift+C.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer Toon info. In het pop-upvenster zie je de capaciteit van de schijf en de hoeveelheid resterende opslagruimte.

Vista/Win7/Win8/Win10

Open Computer. Vervolgens kun je in Windows Verkenner bekijken hoeveel opslagruimte nog beschikbaar is. Als deze informatie niet wordt weergegeven, klik je met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer je Eigenschappen in het pop-upmenu.

Windows XP

Open Deze computer. Vervolgens kun je in Windows Verkenner bekijken hoeveel opslagruimte nog beschikbaar is. Als deze informatie niet wordt weergegeven, klik je met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf en selecteer je Eigenschappen in het pop-upmenu.

Dropbox synchroniseert bestanden met de Dropbox-map totdat de harde schijf vol is. Daarna moet je ruimte op de harde schijf vrijmaken als je meer bestanden wilt synchroniseren. Zelfs als de harde schijf vol is, behoud je toegang tot je bestanden op dropbox.com.

Als de harde schijf kleiner is dan je Dropbox of als je ruimte wilt vrijmaken op de computer, kun je via Selectieve synchronisatie kiezen welke bestanden je wilt synchroniseren met de computer. De instellingen voor Selectieve synchronisatie zijn toegankelijk via de instellingen van de Dropbox-desktopapp.