Problemen met schijfruimte oplossen

Bijgewerkt Sep 06, 2023
Als je de foutmelding 'Er is onvoldoende schijfruimte op [naam schijf] beschikbaar' (Windows) of 'De opstartschijf is bijna vol' (Mac) ziet, heeft je computer te weinig opslagruimte op de harde schijf.
highlight icon

Opmerking: Als je de foutmelding 'Je Dropbox is vol' ziet, heeft je Dropbox-account geen opslagruimte meer, niet je harde schijf. Lees hoe je problemen met je Dropbox-opslagruimtelimiet kunt oplossen.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox ruimte kunt besparen.

Als je te weinig ruimte op je harde schijf hebt, zijn er een paar opties:

Maak schijfruimte vrij

Er zijn meerdere manieren om schijfruimte vrij te maken, zoals het optimaliseren van opslagruimte of het verplaatsen of verwijderen van bestanden op je computer.

Gebruik selectieve synchronisatie of maak bestanden alleen-online

Als Dropbox te veel schijfruimte gebruikt, kun je selectieve synchronisatie gebruiken of bestanden alleen-online maken om ruimte op je computer te besparen.

Opmerking: Gebruikers van Dropbox Basic kunnen bestanden niet alleen-online maken, tenzij zij de nieuwste versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder gebruiken. Als je Dropbox Basic gebruikt en opslagruimte op je apparaat wilt besparen, kun je selectieve synchronisatie gebruiken. Of je kunt je account upgraden.