Bestanden zijn verschillend of worden niet langer bijgewerkt: synchronisatieproblemen oplossen

Zien je bestanden er anders uit op je computer, tablet, telefoon of dropbox.com? Wordt de synchronisatie niet voltooid?

Wellicht is er een synchronisatieprobleem.

Voor synchronisatieproblemen bestaan eenvoudige en ingewikkelde oplossingen die je zelf kunt uitvoeren. In dit artikel worden de stappen voor probleemoplossing uitgelegd waarmee je de meeste synchronsiatieproblemen oplost.

1. Controleer of Dropbox is geïnstalleerd op al je apparaten en dat je online bent.
  2. Oplossing: Als je het pictogram niet ziet in het systeemvak, heb je Dropbox niet geïnstalleerd op je computer. Installeer de Dropbox-desktopapp opnieuw.

Oplossing: Als het Dropbox-pictogram op je computer grijs is, ben je momenteel niet verbonden met internet.

Ga verder met stap 2 als je hebt gecontroleerd of Dropbox is geïnstalleerd op al je apparaten en of je online bent.

3. Controleer of je bestanden niet zijn gesynchroniseerd.
  4. Oplossing: lees waarom er een rode X bij Dropbox kan staan.

Ga verder met stap 3 als je hebt gecontroleerd of bij de betreffende bestanden niet een van de hierboven beschreven synchronisatiepictogrammen wordt weergegeven.

5. Controleer of je lid bent van alle gedeelde mappen.
  6. Oplossing: als je denkt dat een gedeelde map ontbreekt, kun je de lijst met mappen controleren die opnieuw kunnen worden toegevoegd aan je Dropbox.

Ga verder met stap 4 als je hebt gecontroleerd of je lid bent van alle gedeelde mappen.

7. Controleer of je op alle apparaten bent aangemeld bij hetzelfde Dropbox-account.
    • Op een computer: Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk of het systeemvak en vervolgens op het tandwielpictogram. Klik op Voorkeuren en daarna op Account.
    • In iOS: Open de Dropbox-app en tik op Instellingen.
    • In Android: Open de Dropbox-app, tik op Menu en vervolgens op Instellingen.
    • Op dropbox.com: Klik op je naam in de rechterbovenhoek.
  8. Oplossing: Als de e-mailadressen verschillen (let op typfouten), heb je meerdere accounts en worden je apparaten niet gesynchroniseerd. Voer deze stappen uit om een computer of andere apparaten te koppelen aan je Dropbox.

Ga verder met stap 5 als de e-mailadressen identiek zijn.

9. Start je computer opnieuw op.
  10. Ga verder met stap 6 als je bestanden niet zijn gesynchroniseerd nadat je computer opnieuw is opgestart.

11. Sluit de Dropbox-desktopapp af en start deze opnieuw.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk of het systeemvak en vervolgens op het tandwielpictogram.
    2. Klik op Dropbox afsluiten.
    3. Open het programmamenu, start Dropbox opnieuw en meld je opnieuw aan (indien nodig).
  12. Ga verder met stap 7 als je bestanden niet zijn gesynchroniseerd nadat de desktopapp opnieuw is gestart.

13. Ontkoppel je computer en koppel je computer vervolgens opnieuw.
    1. Klik in de desktopapp op je computer op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
    2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren...
    3. Selecteer het tabblad Account.
    4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen...
    5. Open de desktopapp door op het Dropbox-pictogram in het systeemvak te klikken en meld je aan om je computer opnieuw te koppelen.
  14. Ga verder met stap 8 als je bestanden niet zijn gesynchroniseerd na het opnieuw koppelen van je computer.

15. Controleer of je Selectieve synchronisatie niet hebt ingeschakeld.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
    2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren...
    3. Selecteer het tabblad Account.
    4. Klik op Selectieve synchronisatie...
    5. Zie je de map? Controleer of de naam exact hetzelfde is als de naam op dropbox.com. Staat er een blauw vinkje naast, of een ander pictogram?
    6. Als er in het vakje naast je map iets anders dan een blauw vinkje staat, is er mogelijk sprake van een conflict met Selectieve synchronisatie.
  16. Oplossing: lees hoe je conflicten met Selectieve synchronisatie oplost.

Ga verder met stap 9 als er geen sprake is van een conflict met Selectieve synchronisatie van je bestanden.

17. Controleer of voldoende opslagruimte beschikbaar is op je apparaat en in je Dropbox-account om bestanden te synchroniseren.
    • Controleer als volgt of je computer genoeg opslagruimte op de harde schijf heeft om te synchroniseren met je Dropbox:

Mac

1. Selecteer het Apple-menu en klik op Over deze Mac.
  2. Klik op Meer info of 'Systeemoverzicht'.
  3. Klik op Opslag.

Windows

1. Klik op de Startknop.
  2. Klik op de harde schijf die je wilt controleren.
  3. De beschikbare opslagruimte wordt weergegeven in het deelvenster Details.
  • Controleren of je Dropbox voldoende opslagruimte heeft:

Mac

• Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-hoofdmap in de Finder en klik vervolgens op Toon info.

Windows

• Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-hoofdmap en klik vervolgens op Eigenschappen.

Opmerking: Open dropbox.com en meld je aan. Klik op je naam, klik op Instellingen en selecteer vervolgens je account (als je er meer dan één hebt gekoppeld).

Oplossing: verwijder bestanden voor zover nodig of schakel Selectieve synchronisatie in.

Ga verder met stap 10 als je hebt gecontroleerd of je apparaat en je Dropbox-account voldoende opslagruimte hebben.

1. Wis de Dropbox-cache. Oplossing: De cache wissen:
    • Voor efficiëntie en voor noodgevallen is er een cache met bestanden verborgen in je Dropbox. Door deze cache te wissen, kun je ruimte vrijmaken op je harde schijf.
    1. Stop Dropbox door te klikken op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk en selecteer vervolgens Dropbox afsluiten.
    2. Voer deze instructies zorgvuldig uit. Als u Dropbox Business gebruikt, volgt u de stappen onder Dropbox Business-gebruikers in het artikel.
    3. Start Dropbox opnieuw: ga op een pc naar Dropbox in het menu Programma's of ga op een Mac naar Dropbox in de map Programma's.
  2. Opmerking: de bestanden in je Dropbox-map worden hierdoor niet bewerkt of verwijderd.

Ga verder met stap 11 als je bestanden niet zijn gesynchroniseerd nadat de cache is gewist.

3. Controleer de namen van paden naar bestanden.
    • Bestanden met de volgende tekens in de naam zijn incompatibel met alle besturingssystemen:
      • / (schuine streep)
      • \ (backslash)
    • Bestanden met de volgende tekens in de naam zijn incompatibel met Windows:
      • < (kleiner dan)
      • > (groter dan)
      • : (dubbele punt)
      • " (aanhalingsteken)
      • | (staand streepje)
      • ? (vraagteken)
      • * (sterretje)
    • Bepaalde taalspecifieke tekens werken niet in bepaalde besturingssystemen.
    • Er zijn specifieke limieten aan het aantal tekens in bestandsnamen voor Macs, Windows-computers en Excel-spreadsheets.
    • Dropbox is niet hoofdlettergevoelig in Windows en Mac OS X. Wanneer Dropbox probeert een bestand te schrijven, worden voor de pad- en bestandsnaam kleine letters gebruikt. Maar bestanden met een İ kunnen niet worden gesynchroniseerd omdat er geen kleine letter voor dat teken bestaat.
  4. Oplossing: zoek met de onderstaande tools of je Dropbox-account onjuiste bestandsnamen bevat en breng voor zover nodig wijzigingen aan.

Ga verder met stap 12 als je hebt gecontroleerd of je ontbrekende bestanden incompatibele namen hebben.

5. Controleer of het synchroniseren van bestanden niet wordt tegengewerkt door antivirus- of beveiligingssoftware.
    • De Dropbox-desktopapp maakt gebruik van de map .dropbox.cache als parkeerplaats om je bestanden in kleine stukjes te downloaden. Sommige antivirusprogramma's vinden deze gedeeltelijke bestanden ten onrechte verdacht en zetten ze steeds in quarantaine. Vervolgens blijft Dropbox proberen het bestand te downloaden zodat het kan worden gesynchroniseerd met je apparaat. Dat kan extra opslagruimte kosten.
  6. Oplossing: Voeg de cachemap van Dropbox toe aan een lijst met veilige bestanden van je beveiligings- of antivirussoftware. Je kunt deze software ook tijdelijk uitschakelen. Nadat de synchronisatie is voltooid, ontvang je geen waarschuwingen of quarantainemeldingen meer.

Opmerking: in tegenstelling tot andere mappen in Dropbox hoort er een rode X bij de map .dropbox.cache te staan, want deze map hoeft niet te worden gesynchroniseerd.

Ga verder met stap 13 als je hebt gecontroleerd of het synchronisatieproces niet wordt tegengewerkt door antivirus- of beveiligingssoftware.

7. Controleer of je niet te veel bestanden probeert te synchroniseren.
    • Als je meer dan 300.000 bestanden hebt, kunnen de prestaties van de Dropbox-app verminderen. Deze zachte limiet is voor een groot deel afhankelijk van de hardwarespecificaties van de computer waarop de Dropbox-app wordt gebruikt. Sommige klanten kunnen zonder problemen meer bestanden opslaan. Sla echter nooit meer dan één miljoen bestanden op één computer op. Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet hun grootte.
    • Opmerking: De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden.
  8. Oplossing: Je kunt met Selectieve synchronisatie bepaalde bestanden synchroniseren met je computer. Ze blijven wel beschikbaar op dropbox.com en op andere computers.

Oplossing: Dropbox kan sneller synchroniseren als je de bandbreedte-instellingen aanpast.

Heb je alle oplossingen in dit artikel geprobeerd en worden je bestanden of apparaten nog steeds niet gesynchroniseerd? Neem contact met ons op. (Selecteer de optie Desktop, want anders komt je ticket op de verkeerde plek terecht.)