Dropbox-pictogramoverlays worden niet goed weergegeven

Zoek je de Dropbox-badge? Klik hier voor meer informatie over waarom de badge mogelijk niet wordt weergegeven.

Er zijn een paar mogelijke verklaringen als je geen pictogramoverlays voor Dropbox-synchronisatie ziet bij je bestanden.

De meest waarschijnlijke verklaring is dat Dropbox onverwacht is afgesloten. De overlays worden alleen over de pictogrammen van je bestanden weergegeven wanneer Dropbox actief is. Als je wilt controleren of Dropbox actief is, kijk je of het Dropbox-pictogram wordt weergegeven in de menubalk of het systeemvak.

• Windows: je kunt de Dropbox-app vinden en uitvoeren via het menu Start > Programma's.
  • Mac: je kunt de Dropbox-app vinden en uitvoeren vanuit de map Programma's.
  • Linux: je kunt de Dropbox-app vinden en uitvoeren vanuit de map Toepassingen > Internet.

Heb je nog steeds problemen met pictogrammen nadat je hebt gecontroleerd of Dropbox wordt uitgevoerd? Hier zijn nog een paar andere mogelijke verklaringen:

• De instelling Dropbox starten bij opstarten van systeem is uitgeschakeld in je voorkeuren of Dropbox is om een andere reden geforceerd afgesloten.
  • Je bekijkt een inactieve Dropbox-map op een eerdere locatie van de map.
    • Deze situatie kan zich voordoen als je ooit de locatie van je Dropbox-map hebt gewijzigd. Je vindt je Dropbox-map het makkelijkst door op het pictogram in de menubalk of het systeemvak te klikken en vervolgens op Dropbox-map openen te klikken.
  • Je moet de integratie van Dropbox met het besturingssysteem herstellen door Dropbox opnieuw te installeren.
    • Zo los je eventuele installatieproblemen op, zoals een beschadigd pictogrammenbestand, waardoor pictogrammen verdwijnen of onjuist worden weergegeven.

Als geen van deze scenario's van toepassing is, is je instellingenbestand mogelijk beschadigd. Je kunt je instellingen herstellen door je computer te ontkoppelen en opnieuw te koppelen.

Meer informatie

Er zijn nog een paar andere verklaringen waarom de pictogramoverlays niet werken in niet-standaardconfiguraties van Dropbox. Deze verklaringen verschillen per besturingssysteem:

Linux

In Linux

• Wanneer je je Dropbox-map via een symbolische link opent, werken zowel de pictogramoverlays als het contextmenu van Dropbox niet meer. Het contextmenu wordt weergegeven wanneer je met de rechtermuisknop op een bestand of map klikt.
  • Dropbox is afhankelijk van de Dropbox Nautilus-extensie voor het contextmenu en de pictogramoverlays. Als je Dropbox hebt geïnstalleerd vanaf de opdrachtregel en geen pictogramoverlays ziet in je Dropbox-map, kun je proberen het Linux-pakket te downloaden en te installeren.

Macintosh

In Mac OS X

Wanneer je Dropbox installeert zonder beheerderswachtwoord, werken alle pictogramoverlays niet meer. Door opnieuw te installeren met een beheerderswachtwoord moet je het probleem kunnen oplossen.

Als je nog andere toepassingen of services hebt die ook overlaypictogrammen of contextmenu-items toevoegen aan de bestanden in je Dropbox-map, kun je proberen die tijdelijk af te sluiten of te verwijderen, en vervolgens Dropbox en Finder opnieuw starten.

• Dropbox opnieuw starten:
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
    2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  • Finder opnieuw starten:
    1. Klik op het Apple-pictogram bovenaan je scherm.
    2. Klik op Forceer stop.
    3. Selecteer Finder en klik vervolgens op Start opnieuw.

Vista/Win7/Win8/Win10

In Windows Vista, Windows 7 of Windows 8

• Als je Dropbox-map in de hoofdmap (of op het hoogste niveau) van een partitie of harde schijf staat, kan Dropbox problemen ondervinden bij het openen van bepaalde instellingenbestanden. Dit kun je meestal oplossen door de map naar een andere locatie op je harde schijf te verplaatsen.
  • Wanneer je Dropbox installeert zonder beheerderswachtwoord, werken alle pictogramoverlays niet meer. Door opnieuw te installeren met een beheerderswachtwoord moet je het probleem kunnen oplossen.
  • Windows heeft een limiet van 15 pictogramoverlays die Windows Explorer kan laden, en het besturingssysteem reserveert er vier voor eigen gebruik. Als je wilt weten hoeveel pictogramoverlays je hebt geregistreerd, kijk dan in het register:
    1. Druk op de Windows-toets + R en typ regedit.
    2. Ga naar de volgende registersleutel door dit pad te volgen:

3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Scrol naar rechts om de volledige opdrachtregel weer te geven.

Als de Dropbox-overlays bij de eerste 15 posities staan, worden ze weergegeven. Anders moet je er plaats voor maken. Dit houdt wel in dat je hiervoor de pictogrammen van andere toepassingen moet verwijderen of er een lagere prioriteit aan moet geven. Doe dit dus alleen als je zeker weet wat het effect hiervan zal zijn.

4. Als je besluit door te gaan, kun je afzonderlijke sleutels selecteren en verwijderen door met de rechtermuisknop op de gewenste sleutel te klikken. Als je ze niet wilt verwijderen, kun je een Z voor de naam zetten zodat ze onderaan de alfabetische lijst worden geplaatst.
    5. Sluit explorer.exe af en start het programma opnieuw vanuit Taakbeheer of start je computer opnieuw op.
    6. Start Dropbox. De synchronisatiepictogrammen moeten weer zichtbaar zijn.