Problemen oplossen met onjuiste bestandsmachtigingen

Je kunt in de desktopapp een melding ontvangen dat Dropbox wegens onjuiste machtigingen bepaalde bestanden niet kan synchroniseren.

Met de machtigingen wordt bepaald wie toegang heeft tot bestanden op je harde schijf. Als Dropbox vanwege de bestandsmachtigingen geen toegang heeft tot je bestanden, kunnen ze niet worden gesynchroniseerd.

Gebruik het menu onder Instructies weergeven om problemen met bestandsmachtigingen op te lossen voor het besturingssysteem van je computer.

Instructies weergeven voor:

Linux

1. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-menu in de menubalk en selecteer Afsluiten. Meer informatie over de locatie van de menubalk
  2. Open een terminalvenster en kopieer en plak de volgende opdrachten in de terminal:
    • Belangrijk: Bij de onderstaande opdrachten nemen we aan dat je voor je Dropbox-map het standaardpad gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende opdrachtregels door "https://www.dropbox.com/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
    • Als de terminalprompt opnieuw wordt weergegeven, heeft de instructie de verzochte taak uitgevoerd. Je kunt nu verder met de volgende opdracht. Als een opdracht tot een foutmelding leidt of als er na een uur niets is gebeurd, start je de computer opnieuw op en herhaal je deze stappen.
  3. sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Start Dropbox opnieuw in het menu Internet onder Toepassingen.

Mac

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram. Meer informatie over de locatie van de menubalk
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Open de Terminal-app (in /Programma's/Hulpprogramma's/Terminal).
  4. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de terminal. Druk na elke regel op Return.
    • Nadat je de eerste opdracht hebt ingevoerd, wordt je gevraagd het wachtwoord voor je computer op te geven (niet het wachtwoord voor Dropbox). Het wachtwoordvak in de terminal blijft leeg terwijl je het wachtwoord typt. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op Return.
    • Belangrijk: We nemen aan dat voor je Dropbox-map het standaardpad wordt gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende instructies door "/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
    • Als de terminalprompt opnieuw wordt weergegeven, heeft de instructie de verzochte taak uitgevoerd. Je kunt nu verder met de volgende opdracht. Als een opdracht tot een foutmelding leidt of als er na een uur niets is gebeurd, start je de computer opnieuw op en herhaal je deze stappen.
  5. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
    chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

6. Start Dropbox opnieuw op door te dubbelklikken op het Dropbox-pictogram in de map Programma's.

Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak. Meer informatie over waar je het systeemvak kunt vinden
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R.
  4. Typ cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
  5. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de opdrachtprompt. Druk na elke regel op Enter.
    • Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Users\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die de juiste locatie aanwijst. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, wijzig je de opdracht in:
      icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

De andere opdrachten veranderen niet, ongeacht de locatie van je Dropbox-map.
    • Afhankelijk van hoe groot je Dropbox is, kan deze bewerking wat langer duren. Wacht totdat de prompt C:\ wordt weergegeven voordat je verdergaat met de volgende stap.
  6. icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

7. Ga naar het menu Start en selecteer Programmabestanden.
  8. Selecteer Dropbox.

Windows XP

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je systeemvak. Meer informatie over de locatie van het systeemvak
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R.
  4. Typ cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
    • Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Users\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die de juiste locatie aanwijst. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, wijzig je de opdracht in:
      cacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

De andere opdrachten veranderen niet, ongeacht de locatie van je Dropbox-map.
    • Afhankelijk van hoe groot je Dropbox is, kan deze bewerking wat langer duren. Wacht totdat de prompt C:\ opnieuw wordt weergegeven.
  5. cacls "%HOMEPATH%\My Documents\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T
    cacls "%APPDATA%\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

6. Ga naar het menu Start en selecteer Programmabestanden.
  7. Selecteer Dropbox.

Ondersteuning via Twitter

Contact support