Bestandssynchronisatie onderbreken en hervatten

Bijgewerkt Oct 16, 2023

Als je Dropbox-bestanden worden gesynchroniseerd, betekent dit dat ze worden bijgewerkt op alle plaatsen waar je toegang hebt tot je Dropbox-bestanden.

Als je bijvoorbeeld een bestand wijzigt op de mobiele Dropbox-app dan zie je deze wijziging wanneer je hetzelfde bestand opent op dropbox.com, de mobiele Dropbox-app en de Dropbox-map op je computer.

Je kunt het synchroniseren voor 30 minuten, 1 uur, tot morgen of voor onbepaalde tijd onderbreken. Wanneer de synchronisatie is onderbroken, worden wijzigingen in je bestanden niet automatisch verwerkt in de Dropbox-map op je computer.

Synchronisatie onderbreken

highlight icon

Opmerking: Je kunt de synchronisatie niet onderbreken op dropbox.com of via de mobiele Dropbox-app.

Synchronisatie van je Dropbox-bestanden tijdelijk onderbreken:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het meldingencentrum (Windows) of de menubalk (Mac).
  2. Klik op de tekst onderaan het venster dat wordt geopend. Dit beschrijft de synchronisatiestatus en heeft een pijl-omlaag ernaast. Er verschijnt een lijst om synchronisatie voor 30 minuten1 uurTot morgen of Voor onbepaalde tijd te onderbreken.
  3. Klik om te kiezen hoelang je het synchroniseren wilt onderbreken. Je ziet een bericht met de tijd waarop de synchronisatie wordt hervat.
highlight icon

Opmerking: Terwijl de synchronisatie is onderbroken, kun je nog steeds meldingen ontvangen over wijzigingen in je bestanden. Maar deze wijzigingen zullen niet zichtbaar zijn in de Dropbox-map op je computer.

Synchronisatie hervatten

Als je ervoor kiest om het synchroniseren 30 minuten, 1 uur of tot morgen te onderbreken, wordt de synchronisatie na de toegewezen tijd automatisch hervat. Maar je kunt synchronisatie ook handmatig laten hervatten.

Synchronisatie van Dropbox-bestanden hervatten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het meldingencentrum (Windows) of de menubalk (Mac).
  2. Klik op de tekst onderaan het venster dat wordt geopend. Het geeft de synchronisatiestatus weer en vertelt je wanneer de bestanden opnieuw gesynchroniseerd worden.
    • Bijvoorbeeld, Bestandssynchronisatie en back-ups maken onderbroken tot 15.22 uur.

3. Klik op Hervatten.

Veelgestelde vragen over synchronisatie onderbreken

Wat houdt synchroniseren in?

Wanneer je wijzigingen aanbrengt in je Dropbox-bestanden, synchroniseert Dropbox die wijzigingen tussen je computer en alle apparaten waarop je toegang hebt tot je bestanden in Dropbox. Dit betekent dat alle wijzigingen die je aanbrengt in een bestand of map automatisch worden verwerkt op dropbox.com, de Dropbox-map op je computer, de mobiele Dropbox-app en andere apparaten waarop je met je Dropbox-account op inlogt.

Wat zijn de voordelen van synchronisatie onderbreken?

Het kan voorkomen dat je de synchronisatie wilt uitstellen. Bijvoorbeeld wanneer je niet wilt dat grote bestanden worden gesynchroniseerd vanwege beperkte wifi-bandbreedte. Op zo'n moment kun je de synchronisatie onderbreken om uit te stellen tot een tijdstip dat jou uitkomt.

Hoe weet ik of synchronisatie is onderbroken?

Wanneer de synchronisatie is onderbroken, verschijnt er een pauzeknop op het Dropbox-pictogram in je meldingencentrum (Windows) of menubalk (Mac). Meer informatie over synchronisatiepictogrammen voor Windows, Linux en macOS.

Maakt synchronisatie onderbreken opslagruimte vrij op de harde schijf van mijn computer?

Wanneer synchronisatie is onderbroken kun je bestanden toevoegen aan je mappen op dropbox.com en in de mobiele app, maar deze nieuwe bestanden nemen geen opslagruimte op de harde schijf van je computer in beslag. Bestanden die al op je harde schijf staan worden niet verwijderd.

Als je voornamelijk ruimte op je harde schijf wilt vrijmaken, heeft Dropbox daarvoor een aantal ingebouwde opties.

Meer informatie over hoe Dropbox kan helpen opslagruimte op de harde schijf van je computer vrij te maken.

Wat gebeurd er wanneer synchronisatie onderbroken is?

Wanneer synchronisatie onderbroken is worden wijzigingen in je bestanden of mappen op dropbox.com en de mobiele Dropbox-app niet verwerkt in de Dropbox-map op je computer totdat synchronisatie wordt hervat. Evenzo worden wijzigingen in je bestanden in de Dropbox-map op je computer niet verwerkt op dropbox.com of te mobiele Dropbox-app totdat synchronisatie wordt hervat.

Opmerkingen:

• Als je de synchronisatie onderbreekt en vervolgens wijzigingen aanbrengt in een gedeelde map, worden deze wijzigingen niet doorgevoerd bij andere gebruikers.
  • Als je met meerdere accounts op je computer bent ingelogd en je onderbreekt synchroniseren voor één account, dan zal dit ook de synchronisatie voor de andere Dropbox-accounts waarop je bent ingelogd onderbreken.

Wat gebeurt er wanneer synchronisatie wordt hervat?

Wanneer je de synchronisatie hervat worden wijzigingen die je hebt aangebracht aan bestanden en mappen doorgevoerd op iedere plek waar je toegang hebt tot je Dropbox-bestanden.

Opmerking:
Je kunt ervoor kiezen om bepaalde bestanden als eerste te laten synchroniseren.

Kan ik de synchronisatie voor specifieke mappen stopzetten?

Ja, je kunt met selectieve synchronisatie ervoor kiezen om bepaalde mappen in de Dropbox-map op je computer niet te synchroniseren. Dit bespaart opslagruimte op je harde schijf, want deze mappen worden alleen gesynchroniseerd op dropbox.com en de mobiele Dropbox-app. Meer informatie over selectieve synchronisatie.

Je kunt ook Dropbox vertellen om bepaalde bestanden te negeren.

Kan ik synchronisatie voor alle bestanden permanent onderbreken?

Ja. Wanneer je de synchronisatie onderbreekt, kun je ervoor kiezen om dit Voor onbepaalde tijd te doen. Hierbij worden bestanden die al gesynchroniseerd zijn niet verwijderd.

Kan ik een synchronisatie ongedaan maken?

Het is niet mogelijk om een synchronisatie ongedaan te maken. Maar, je kunt wel versiegeschiedenis gebruiken om vorige versies van bestanden terug te zetten.

Als je een betaald Dropbox-abonnement hebt, kun je Dropbox Rewind gebruiken om een map naar een vorige versie terug te zetten.

Hoe kan ik controleren of mijn bestanden worden gesynchroniseerd?