Wat gebeurt er als de inhoud van mijn Dropbox-map niet op mijn harde schijf past? Kan ik kiezen welke bestanden worden gesynchroniseerd?

Dropbox synchroniseert bestanden met je computer op volgorde van grootte. Eerst worden de kleinste bestanden in je Dropbox-map gesynchroniseerd. Dit proces wordt herhaald totdat er geen bestanden meer zijn om te synchroniseren of totdat er geen opslagruimte meer is op je harde schijf.

Als je onvoldoende vrije opslagruimte op je harde schijf hebt voor de spullen in je Dropbox, is het misschien een goed idee om sommige mappen in je Dropbox-map niet te synchroniseren met je computer. Je kunt deze mappen opgeven met Selectieve synchronisatie.

Met Selectieve synchronisatie sluit je mappen uit die je niet wilt synchroniseren met een bepaalde computer. Je kunt bijvoorbeeld je homevideo's uitsluiten van de Dropbox-map op je zakelijke computer, of geen grote bestanden synchroniseren met je laptop. Als je Selectieve synchronisatie wilt instellen, kies je in de voorkeuren voor de Dropbox-app welke mappen je wilt uitsluiten.

Opmerking: wacht totdat de map volledig is geüpload (en het groene vinkje wordt weergegeven) voordat je de selectie ervan opheft in de instellingen voor Selectieve synchronisatie.