Waarom worden mijn voorkeuren voor Selectieve synchronisatie niet bijgewerkt?

In de volgende gevallen is Dropbox mogelijk niet in staat de voorkeuren voor Selectieve synchronisatie bij te werken:

Je harde schijf heeft onvoldoende opslagruimte

Soms heb je onvoldoende opslagruimte om de gegevens op te slaan die vereist zijn voor het bijwerken van de voorkeuren voor Selectieve synchronisatie.

Controleer hoeveel opslagruimte er beschikbaar is op de harde schijf om te zien of dit het probleem is. Als je harde schijf onvoldoende opslagruimte heeft en je geen opslagruimte kunt vrijmaken met Selectieve synchronisatie, moet je ruimte vrijmaken buiten de Dropbox-map.

Bestanden of mappen zijn in gebruik

Dropbox kan mappen niet selectief synchroniseren als die (of de bestanden erin) worden gebruikt door andere toepassingen.

Sluit de toepassingen die bestanden uit je Dropbox-map gebruiken voordat je de voorkeuren voor Selectieve synchronisatie probeert bij te werken.

Onjuiste bestandsmachtigingen

Als de bestanden in je Dropbox niet de juiste machtigingen hebben, synchroniseert Dropbox ze mogelijk niet. Gebruik het onderstaande menu om problemen met bestandsmachtigingen op te lossen voor het besturingssysteem van je computer.

Linux

1. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-menu in de menubalk en selecteer Afsluiten. Meer informatie over de locatie van de menubalk
  2. Open een terminalvenster en kopieer en plak de volgende opdrachten in de terminal:
    • Belangrijk: Bij de onderstaande opdrachten nemen we aan dat je voor je Dropbox-map het standaardpad gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende opdrachtregels door "https://www.dropbox.com/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
    • Als de terminalprompt opnieuw wordt weergegeven, heeft de instructie de verzochte taak uitgevoerd. Je kunt nu verder met de volgende opdracht. Als een opdracht tot een foutmelding leidt of als er na een uur niets is gebeurd, start je de computer opnieuw op en herhaal je deze stappen.
  3. sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Start Dropbox opnieuw in het menu Internet onder Toepassingen.

Mac

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram. Meer informatie over de locatie van de menubalk
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Open de Terminal-app (in /Programma's/Hulpprogramma's/Terminal).
  4. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de terminal. Druk na elke regel op Return.
    • Nadat je de eerste opdracht hebt ingevoerd, wordt je gevraagd het wachtwoord voor je computer op te geven (niet het wachtwoord voor Dropbox). Het wachtwoordvak in de terminal blijft leeg terwijl je het wachtwoord typt. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op Return.
    • Belangrijk: We nemen aan dat voor je Dropbox-map het standaardpad wordt gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende instructies door "/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
    • Als de terminalprompt opnieuw wordt weergegeven, heeft de instructie de verzochte taak uitgevoerd. Je kunt nu verder met de volgende opdracht. Als een opdracht tot een foutmelding leidt of als er na een uur niets is gebeurd, start je de computer opnieuw op en herhaal je deze stappen.
  5. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
    chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

6. Start Dropbox opnieuw op door te dubbelklikken op het Dropbox-pictogram in de map Programma's.

Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je systeemvak. Meer informatie over de locatie van het systeemvak
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R.
  4. Typ cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
  5. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de opdrachtprompt. Druk na elke regel op Enter.
    • Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Users\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die de juiste locatie aanwijst. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, wijzig je de opdracht in:
      icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

De andere opdrachten veranderen niet, ongeacht de locatie van je Dropbox-map.
    • Afhankelijk van hoe groot je Dropbox is, kan deze bewerking wat langer duren. Wacht totdat de prompt C:\ wordt weergegeven voordat je verdergaat met de volgende stap.
  6. icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

7. Ga naar het menu Start en selecteer Programmabestanden.
  8. Selecteer Dropbox.

Windows XP

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je systeemvak. Meer informatie over de locatie van het systeemvak
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  3. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R.
  4. Typ cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
    • Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Users\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die de juiste locatie aanwijst. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, wijzig je de opdracht in:
      cacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

De andere opdrachten veranderen niet, ongeacht de locatie van je Dropbox-map.
    • Afhankelijk van hoe groot je Dropbox is, kan deze bewerking wat langer duren. Wacht totdat de prompt C:\ opnieuw wordt weergegeven.
  5. cacls "%HOMEPATH%\My Documents\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T
    cacls "%APPDATA%\Dropbox" /G "%USERNAME%":F /T

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

6. Ga naar het menu Start en selecteer Programmabestanden.
  7. Selecteer Dropbox.

Je maakt gebruik van symbolische links of verwijzingsbestanden

We raden dringend af verwijzingsbestanden (symbolische links, koppelingspunten of netwerkmappen) te gebruiken in de Dropbox-map. Verwijzingsbestanden leiden niet alleen tot problemen met het bijwerken van de voorkeuren voor Selectieve synchronisatie, maar ook tot hoog CPU-gebruik, slechte synchronisatieprestaties, problemen met machtigingen en onjuiste meting van de gebruikte opslagruimte.