Dropbox loopt vast tijdens het synchroniseren, start niet of meldt een fout

Als je een van de volgende problemen ondervindt met de geïnstalleerde Dropbox-app, is de installatie mogelijk niet toegankelijk of beschadigd:

• Dropbox wordt meteen na het openen afgesloten.
  • Dropbox opent niet en meldt een fout. (Als de fout OperationalError of BrokenTempDirError wordt gemeld, herstel je de machtigingen voor de map %TEMP%.)
  • Dropbox kan niet synchroniseren en meldt dat je een oudere versie van de app gebruikt.
  • Het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk blijft ononderbroken synchroniseren (aangegeven door draaiende pijlen op een blauw pictogram), maar zonder enige voortgang.
  • De synchronisatiestatus in het Dropbox-menu is Toegang geweigerd of Geweigerd door server.
  • Het contextmenu van Dropbox ontbreekt.
  • De synchronisatiepictogrammen worden niet correct weergegeven.

Als Dropbox tijdens het synchroniseren gedurende langere tijd lijkt te zijn vastgelopen en geen synchronisatiesnelheid wordt weergegeven in de status, controleer je eerst of je antivirus- of systeemoptimalisatiesoftware de Dropbox-app niet verhindert. Dit is een bekend probleem met de volgende antivirussoftware:

Als dit het geval is, kun je Dropbox in de software toevoegen aan de lijst met toegestane toepassingen. Je kunt ook proberen de antivirussoftware uit te schakelen en de Dropbox-app opnieuw te starten.

Het is bekend dat TuneUp Utilities (Windows) je computer probeert te optimaliseren door Dropbox te verwijderen. Als je TuneUp gebruikt, schakel je deze toepassing uit en installeer je de Dropbox-app opnieuw. Meld het probleem aan TuneUp via het online webformulier.

Als je geen antivirussoftware gebruikt of zeker weet dat deze software de goede werking van Dropbox niet verhindert, zijn de instellingen van Dropbox mogelijk niet toegankelijk. Als de instellingen zijn beschadigd, kun je ze herstellen door je computer te ontkoppelen en vervolgens opnieuw te koppelen aan je Dropbox-account. Geen zorgen: er verandert niets aan de bestanden in je Dropbox-map.

Hebben we je vraag niet beantwoord? Stel je vraag aan de experts in onze community.

Dropbox-forums

Meer informatie

Als het probleem niet is opgelost door je account te ontkoppelen en vervolgens weer te koppelen, zijn de instellingen mogelijk beschermd of ontoegankelijk wegens een probleem met de machtigingen. In dat geval kun je de instellingen handmatig verwijderen via een beheerdersaccount. Zo werkt het:

Linux

In Linux

1. Klik met de rechtermuisknop op het Dropbox-menu in de menubalk en selecteer Afsluiten om Dropbox af te sluiten.
  2. Open een terminalvenster en kopieer en plak de volgende regel in de terminal (precies zoals die hieronder wordt weergegeven):
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

Als je Dropbox-map niet ~/Dropbox is, wijzig je alle bovenstaande opdrachten om ervoor te zorgen dat ze het juiste pad bevatten.
  3. Start Dropbox opnieuw in het menu Internet onder Toepassingen.

Macintosh

In Mac OS X

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk, klik vervolgens op het tandwielpictogram en selecteer ten slotte Dropbox afsluiten in het pop-upmenu om Dropbox af te sluiten.
  2. Open de Terminal-app (in /Programma's/Hulpprogramma's/Terminal).
  3. Kopieer en plak de volgende regels één voor één in de terminal en druk na elke regel op Return.
    • Voer opdrachten niet handmatig in.
    • Nadat je de eerste opdracht hebt ingevoerd, wordt je gevraagd het gebruikerswachtwoord voor je computer op te geven (niet het wachtwoord voor Dropbox). Het wachtwoordvak in de terminal blijft leeg wanneer je het wachtwoord typt. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op Return.
    • Belangrijk: We nemen aan dat voor je Dropbox-map het standaardpad wordt gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende instructies door "https://www.dropbox.com/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
  4. sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
    chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

5. Start Dropbox opnieuw. Je vindt Dropbox in de map Programma's.

Vista/Win7/Win8/Win10

In Windows Vista, Windows 7 of Windows 8

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak, klik vervolgens op het tandwielpictogram in het pop-upvenster en selecteer ten slotte Dropbox afsluiten in het menu om Dropbox af te sluiten.
  2. Druk (tegelijk) op de Windows-toets + R, typ vervolgens cmd en druk op Enter om de opdrachtprompt te openen.
  3. Kopieer en plak de volgende regels één voor één in de opdrachtprompt en druk na elke regel op Enter. Kopieer en plak deze opdrachten. Voer ze niet handmatig in, omdat verkeerd getypte opdrachten voor problemen kunnen zorgen. Je kunt ze ook plakken door met de rechtermuisknop te klikken en Plakken te selecteren.
    icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%LOCALAPPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T
    icacls "%PROGRAMFILES%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T

Als de locatie van de Dropbox-map niet het pad C:\Gebruikers\JouwGebruikersnaam\Dropbox is, wijzig je de eerste opdracht, zodat die het juiste pad bevat. Als het pad van je Dropbox bijvoorbeeld D:\Dropbox is, ziet de opdracht er als volgt uit:
    icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

Verander de andere opdrachten niet. Deze bewerking kan even duren. Dit hangt af van de omvang van je Dropbox. Wacht dus tot de prompt C:\ opnieuw wordt weergegeven.
  4. Open het menu Start en selecteer achtereenvolgens Alle programma's en Dropbox om Dropbox opnieuw te starten.

• Opmerking: als je de optie Dropbox niet ziet onder Programmabestanden, moet je Dropbox opnieuw starten door %APPDATA%\Dropbox in een venster van Windows Verkenner in te voeren en te dubbelklikken op Dropbox.exe.