Wat is synchronisatie en hoe werkt het?

Synchronisatie is een proces waardoor alle bestanden in je Dropbox-map overal beschikbaar zijn waar je je aanmeldt bij je Dropbox-account.

Alle wijzigingen (bewerkte, toegevoegde en verwijderde bestanden) in je Dropbox-map worden gesynchroniseerd. Dus als je een bestand in Dropbox hebt gesynchroniseerd, kun je het gebruiken op elk apparaat (computer, smartphone, tablet, enzovoort) dat is gekoppeld aan je account.

Hoe synchroniseer ik bestanden tussen computers?

Als je bestanden wilt synchroniseren tussen al je computers, telefoons en tablets, installeer je de Dropbox-desktopapp en meld je je op al je apparaten met hetzelfde e-mailadres aan.

Als je Dropbox al hebt geïnstalleerd, kun je bestanden toevoegen aan je Dropbox-map en worden deze automatisch met je Dropbox gesynchroniseerd. Daarna kun je je bestanden openen op elke andere computer, telefoon of tablet waarop je ook bij Dropbox bent aangemeld.

Als je bestanden met iemand anders wilt delen, maak je een gedeelde map of gedeelde link.

De Dropbox-app installeren

1. Download Dropbox op elke computer, telefoon en tablet waarmee je wilt synchroniseren.
  2. Tijdens de installatie wordt je gevraagd om je aan te melden of een nieuw account te maken. Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.
  3. Als Dropbox is geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je harde schijf. Voeg bestanden toe aan je Dropbox-map. Deze bestanden worden automatisch bewaakt en gesynchroniseerd. Nu heb je ook toegang tot je bestanden via dropbox.com.
  4. Nadat je de app met dezelfde Dropbox-aanmeldgegevens hebt geïnstalleerd op al je computers, worden je bestanden ook weergegeven in de Dropbox-mappen van die computers.

Dropbox zorgt er automatisch voor dat bestanden in je Dropbox-map hetzelfde zijn waar je ze ook opent. Verder zijn er geen instellingen nodig.

Kan Dropbox bestanden synchroniseren die niet in de Dropbox-map staan?

Dropbox synchroniseert alleen de bestanden die in je Dropbox-map staan.

Wanneer je echter een bestand of map verplaatst naar Dropbox, kun je er nog steeds bij vanaf de oorspronkelijke locatie als je een snelkoppeling instelt.