{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Wat is synchronisatie en hoe werkt het?

Synchronisatie is een proces waardoor alle bestanden in je Dropbox-map overal beschikbaar zijn waar je je aanmeldt bij je Dropbox-account.

Alle wijzigingen (bewerkte, toegevoegde en verwijderde bestanden) in je Dropbox-map worden gesynchroniseerd. Dus als je een bestand in Dropbox hebt gesynchroniseerd, kun je het gebruiken op elk apparaat (computer, smartphone, tablet, enzovoort) dat is gekoppeld aan je account.

Hoe synchroniseer ik bestanden tussen computers?

Als je bestanden wilt synchroniseren tussen al je computers, telefoons en tablets, installeer je de Dropbox-desktopapp en meld je je op al je apparaten met hetzelfde e-mailadres aan.

Als je Dropbox al hebt geïnstalleerd, kun je bestanden toevoegen aan je Dropbox-map en worden deze automatisch met je Dropbox gesynchroniseerd. Daarna kun je je bestanden openen op elke andere computer, telefoon of tablet waarop je ook bij Dropbox bent aangemeld.

Als je bestanden met iemand anders wilt delen, maak je een gedeelde map of gedeelde link.

De Dropbox-app installeren

1. Download Dropbox op elke computer, telefoon en tablet waarmee je wilt synchroniseren.
  2. Tijdens de installatie wordt je gevraagd om je aan te melden of een nieuw account te maken. Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.
  3. Als Dropbox is geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je harde schijf. Voeg bestanden toe aan je Dropbox-map. Deze bestanden worden automatisch bewaakt en gesynchroniseerd. Nu heb je ook toegang tot je bestanden via dropbox.com.
  4. Nadat je de app met dezelfde Dropbox-aanmeldgegevens hebt geïnstalleerd op al je computers, worden je bestanden ook weergegeven in de Dropbox-mappen van die computers.

Dropbox zorgt er automatisch voor dat bestanden in je Dropbox-map hetzelfde zijn waar je ze ook opent. Verder zijn er geen instellingen nodig.

Kan Dropbox bestanden synchroniseren die niet in de Dropbox-map staan?

Dropbox synchroniseert alleen de bestanden die in je Dropbox-map staan.

Wanneer je echter een bestand of map verplaatst naar Dropbox, kun je er nog steeds bij vanaf de oorspronkelijke locatie als je een snelkoppeling instelt.