Hoe synchroniseer ik bestanden tussen computers?

Als je bestanden wilt synchroniseren tussen je apparaten, installeer je de Dropbox-desktopapp op je computer en installeer je de mobiele Dropbox-app op je smartphone of tablet. Vervolgens meld je je bij beide apps aan met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord.

Als je Dropbox al hebt geïnstalleerd, kun je gewoon bestanden toevoegen aan je Dropbox-map waardoor deze automatisch met je Dropbox worden gesynchroniseerd. Vervolgens kun je ze openen op elke andere computer, smartphone of tablet waarop Dropbox is geïnstalleerd.

Het is ook eenvoudig om bestanden te delen met andere mensen. Daarvoor maak je gewoon een gedeelde map of een gedeelde link.

De Dropbox-app installeren

1. Download de Dropbox-app op elke computer, smartphone en tablet waarmee je wilt synchroniseren.
  2. Tijdens de installatie wordt je gevraagd om je aan te melden of een nieuw account te maken. Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.
  3. Nadat Dropbox is geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je harde schijf. Voeg bestanden toe aan je Dropbox-map. Deze bestanden worden automatisch bewaakt en gesynchroniseerd. Nu heb je ook toegang tot je bestanden via dropbox.com.
  4. Zodra je de app op al je computers met dezelfde Dropbox-aanmeldgegevens hebt geïnstalleerd, zie je jouw bestanden ook in de Dropbox-mappen op deze computers.

Dropbox bewaakt je Dropbox-map en synchroniseert automatisch je bestanden, ongeacht waar je deze opent. Er zijn geen knoppen of extra instellingen vereist. Je hoeft niets meer te doen.

Hebben we je vraag niet beantwoord? Stel je vraag aan de experts in onze community.

Dropbox-forums