Jak długo Dropbox przechowuje moje usunięte pliki i dane?

Dropbox przez pewien czas przechowuje usunięte pliki i ich wcześniejsze wersje na wypadek, gdybyś chciał(a) je odzyskać. Po upływie tego czasu usunięte pliki są oznaczane do usunięcia w naszym systemie i kasowane z naszych serwerów. Wówczas nie da się ich już odzyskać.

Czas, przez jaki pliki są dostępne do odzyskania, zależy od taryfy Dropbox:

  • Użytkownicy konta Dropbox Basic (bezpłatnego) i Plus mają 30 dni.
  • Użytkownicy Dropbox Plus, którzy wcześniej kupili rozszerzoną historię wersji, mają cały rok (jednak ten dodatek nie jest już dostępny do zakupu).
  • Użytkownicy Dropbox Professional i Business (Standard, Advanced, Enterprise lub Education) mają 120 dni na odzyskiwanie plików.

Trwałe usuwanie plików

Możesz zainicjować usuwanie plików z naszych serwerów od razu, oznaczając pliki do trwałego usunięcia.

Użytkownicy Dropbox Business: Możliwość trwałego usuwania plików może być ograniczona przez administratora Twojego zespołu.

Usuwanie swojego konta

Jeśli usuniesz swoje konto Dropbox Basic, Plus lub Professional, zainicjujemy usunięcie plików, które przechowujesz w Dropbox po 30 dniach. Jeśli jesteś użytkownikiem na koncie Dropbox Business, tylko Twój administrator może wyłączyć Twoje konto i usunąć Twoje pliki.

Odwiedź sekcję "Utrzymanie danych" w naszej Polityce prywatności, jeśli chcesz poznać dodatkowe szczegóły na ten temat.

Przykro nam to słyszeć. Daj nam znać, co możemy poprawić:

Dziękujemy za przesłanie opinii! Daj nam znać, jak pomógł ten artykuł:

Dziękujemy za przesłanie opinii.

Odpowiedzi społeczności

    Inne sposoby uzyskiwania pomocy

    Społeczność

    Pomoc techniczna na Twitterze

    Pomoc z przewodnikiem

    Inne sposoby uzyskiwania pomocy

    Społeczność

    Pomoc techniczna na Twitterze

    Pomoc z przewodnikiem

    Inne sposoby uzyskiwania pomocy

    Społeczność

    Pomoc techniczna na Twitterze

    Skontaktuj się z pomocą techniczną