Så här annullerar du din Dropbox-prenumeration

Du måste annullera Dropbox-prenumerationen från samma ställe som där du köpt den.

Välj var du köpt prenumerationen för att se hur du ska annullera den:

• Webbplatsen (dropbox.com)
  • Apple App Store
  • Google Play

Om du använder Dropbox Business ska du besöka den här artikeln istället.

Prenumerationer som köpts via Dropbox-appen

Om du köpt din prenumeration via Dropbox-appen köpte du den genom standardappbutiken på din enhet:

• Om du har en iPhone eller iPad köpte du den via Apple App Store, så du kan annullera den via Apple.
  • Om du har en Android köpte du den via Google Play, så du kan annullera den via Google.

Vanliga frågor i den här artikeln

• Får jag en återbetalning när jag annullerar min Dropbox-prenumeration?
  • Kommer jag att förlora mina filer efter att jag har annullerat Dropbox-prenumerationen?

Så här annullerar du prenumerationen om du köpt den på dropbox.com

Om du köpt din prenumeration på dropbox.com måste du annullera den på dropbox.com. Det går inte att använda Dropbox mobilapp för att annullera prenumerationer som köpts på webbplatsen.

Annullera prenumerationen på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Längst ner på sidan klickar du på Säg upp plan. Följ anvisningarna.
  • Om du har ett Plus-konto kommer du att nergraderas till Basic (kostnadsfritt) när din nuvarande prenumeration tar slut
  • Om du har ett Professional-konto och vill byta till Basic klickar du på Jag vill ändå nergradera. Följ anvisningarna
    • Om du vill växla till Plus istället klickar du på Ändra min Dropbox-plan och sedan på Ändra plan. Följ anvisningarna

Så här annullerar du prenumerationen om du köpt den på Apple App Store

Om du köpt din Dropbox-prenumeration på Apple App Store eller på iTunes måste du annullera Dropbox-prenumerationen via Apple. Gör så här:

Läs om hur du annullerar prenumerationer via Apple.

Kontrollera att du har loggat in på samma konto som du använde för att köpa prenumerationen.

Om du annullerar din prenumeration ändras din plan till Dropbox Basic (som är kostnadsfritt). Du har också möjlighet att byta till en annan plan.

Om du inte kan annullera ditt konto med dessa steg rekommenderar vi att du kontaktar Apple-support.

Så här annullerar du prenumerationen om du köpt den via Google Play

Om du köpt Dropbox-prenumerationen via Google Play måste du annullera prenumerationen genom Google Play. Gör så här:

Läs om hur du annullerar prenumerationer från Google Play.

Kontrollera att du har loggat in på samma konto som du använde för att köpa prenumerationen.

Om du annullerar prenumerationen övergår du till Dropbox Basic (som är kostnadsfritt).

Om du inte kan annullera kontot med dessa steg rekommenderar vi att du kontaktar Google-support.

Får jag en återbetalning när jag annullerar min Dropbox-prenumeration?

Om du köpt din Dropbox-prenumeration via dropbox.com och du annullerar prenumerationen får du ingen återbetalning för resten av den nuvarande prenumerationen.

Om du köpt din Dropbox-prenumeration via Apple App Store eller Google Play:

Kommer jag att förlora mina filer efter att jag har annullerat Dropbox-prenumerationen?

Nej. Alla dina filer och mappar kommer att ligga kvar i ditt Dropbox-konto, oavsett vilken plan du nergraderat till. Du kan fortsätta att öppna och redigera dem som förut.

Om du överskrider den maximala mängden lagringsutrymme i din nya plan kommer filerna inte längre att synkas till dina enheter och du kommer inte att kunna lägga till nya filer om du inte väljer att uppgradera planen igen.