Varför ser jag moms på min Dropbox-prenumeration?

Dropbox är förpliktigat enligt lag att betala moms på kundtransaktioner. Vi använder landet som är angivet i ditt konto till att fastställa gällande skattesats. Om du befinner dig i ett land där du måste betala moms visas prenumerationsbeloppet och momsen som en radpost på fakturorna och kvittona.

Från och med maj 2016 debiterar Dropbox den här skatten för prenumerationer på Dropbox Plus, Business och Enterprise för kunder i Japan. Om du bor i Sydafrika och du har en befintlig prenumeration på någon av dessa Dropbox-produkter debiteras du skatt efter nästa förnyelse. Debiteringen visas oavsett om du har en årlig eller månatlig prenumeration.

Läs vidare för svar på vanliga frågor om moms. Har du fler frågor kan du kontakta vårt supportteam.

Vilken är skattesatsen för betalda Dropbox-prenumerationer?

Skattesatsen för Dropbox i Sydafrika är 14 %.

Hur vet jag om jag debiteras moms på min prenumeration?

Gå till sidan där du köper Dropbox Business eller Dropbox Plus och ange kontoinformationen. Den gällande momsen visas om moms omfattar din prenumeration. Du behöver inte avsluta köpet för att visa momsen.

Varför debiterar Dropbox moms på betalda prenumerationer?

Dropbox är momsregistrerat i Sydafrika och är enligt lag skyldigt att betala moms på kundtransaktioner i Sydafrika.

Var visas debiterad moms för min befintliga Dropbox-prenumeration?

Debiterad moms visas i kontots faktureringshistorik på Dropbox webbplats.

Teamadministratörer för Dropbox Business:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Administratörskonsolen.
  3. Klicka på Konto.
  4. Klicka på Faktureringshistorik.

Dropbox Plus-användare:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på ditt namn högst upp på skärmen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Konto.
  5. Klicka på Faktureringshistorik.

Läs mer om att hämta fakturor för Dropbox-prenumerationen.

Erbjuder Dropbox skattebefrielse?

Om ni är ett företag som är undantaget från skatt, kontakta vårt supportteam för att tillhandahålla bevis på skattebefrielsen och få veta om skattebefrielsen gäller er.