Dropbox för team: Kan administratörer se mitt konto?

Om du är medlem i ett Dropbox-teamkonto kan administratören komma åt ditt konto med funktionen ”gå in som användare”. Administratören kan logga in på ditt konto för att göra något av följande:

• Visa teammedlemmens mappstruktur
  • Dela filer och mappar med andra
  • Visa, öppna och ladda ner filer
  • Radera filer eller återställa borttagna filer

Obs! Funktionen ”gå in som användare” tillåter inte att administratören öppnar och kommer åt ditt personliga konto om du har kopplar ditt personliga Dropbox-konto till ditt Dropbox-teamkonto. De kan dock se namnet och mejladressen på ditt kopplade personliga konto.

Delningar

För att skydda organisationens data kan administratörer bestämma om du ska kunna dela filer och mappar med personer utanför teamet. Administratörer har åtkomst till aktivitetsloggar som gör att de kan visa mejladresserna till dem du har delat med.

Enheter

Som standard kan du i Dropbox koppla både en personlig och en jobbrelaterad Dropbox till en dator på samma gång. Administratörer kan förhindra att du kopplar båda kontona, men detta gäller enbart för Dropbox-klienten, inte mobila enheter eller dropbox.com.

Kamerauppladdningar

Administratörer har möjlighet att aktivera eller inaktivera kamerauppladdningar för hela Dropbox-teamkontot.

Läs mer om att använda kamerauppladdningar med ditt Dropbox-team.

Filer

Som standard är allt på ditt Dropbox-teamkonto privat. Andra teammedlemmar kan inte nå dina filer om du inte delar dem med delade länkar eller delade mappar. Administratörer för Dropbox-teamkonton kan visa filer i ditt konto med gå in som användare.

Obs! Detta gäller endast filer och mappar som lagras i teammedlemsmappen.

Läs mer om konto- och filsekretess i ett Dropbox-teamkonto.

Lämna din organisation

Om du lämnar organisationen kan en administratör ta bort dig från ditt Dropbox-teamkonto. De kan antingen inaktivera, radera eller konvertera ditt konto.

Läs mer om att lämna ett Dropbox-teamkonto.