Varför har Dropbox-mappen på min dator bytt namn?

Uppdaterat Nov 08, 2023

När du går med i ett Dropbox-team ändras namnet på det arbete Dropbox Folders på datorn. Den kommer nu att innehålla namnet på din organisation eller team inom parentes:

Dropbox (organisationens namn)

Om du har både en personlig Dropbox och en arbetsrelaterad Dropbox i din dator är namnet på din personliga Dropbox också märkt som Personlig inom parentes för att hjälpa dig att hålla dem åtskilda. Mappen kommer att se ut så här:

Dropbox (Personlig)

Vanliga frågor administratörer

Vad händer om en medlem i mitt team redan har installerat Dropbox?

Om dina teammedlemmar redan har Dropbox installerat på sina datorer pekar alla filer och de flesta applikationer automatiskt till den nya arbetsrelateradre Dropbox-mappen och de underordnade mapparna.

Dropbox skapar en dold symbolisk länk som pekar på den nya Dropbox-mappen från den gamla platsen. En ny installation kräver inte detta, eftersom Dropbox-mappen skapas med teamnamnet från början.

Behöver jag uppdatera applikationer med absoluta sökvägar eller anpassade applikationer?

Program med absoluta sökvägar kan behöva testas separat och vi rekommenderar att du testar dina befintliga konfigurationer innan klienten uppdateras.

Anpassade applikationer eller skript med det gamla mappnamnet kommer att behöva uppdateras.

Hur ser jag till att Dropbox-klienten hålls uppdaterad?

Klientuppdateringarna sker kontinuerligt. Se till att alla i ditt team installerar de senaste stabila versionerna av Dropbox-klienten.

Alternativt kan du kontakta Dropbox support och begära att uppdatera hela teamet.

Vad händer om jag ändrar mitt teamnamn?

Om du ändrar namn på teamets verksamhet genom adminkonsolen uppdateras namnen på teammedlemmarnas Dropbox-mappar automatiskt. De visas med det visningsnamn du har valt, i stället för det fullständiga organisationsnamnet som används på faktureringsutdrag.