Gå med i ett team via en medlemskapsförfrågan

Medlemskapsförfrågningar hjälper administratörer att enkelt bygga upp ett team. Med medlemskapsförfrågningar kan blivande medlemmar be att få gå med i ett Dropbox Business-team eller ett kostnadsfritt team och teamets administratör kan helt enkelt godkänna förfrågan.

Avsnitt i den här artiklen:

Hur går jag med i ett team med en medlemskapsbegäran?

Med medlemskapsförfrågningar kan vilken Dropbox-användare som helst med en verifierad mejladress i företagets domän be om att gå med i ett team.

Om du skapat en personlig Dropbox med en personlig mejladress gör du så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Team.
  3. Ange din jobbmejladress (om du har en sådan) och klicka på knappen Kom igång .
    • Finns det ett team i den domän du angav blir du tillfrågad om att gå med i det.

Om du skapat din personliga Dropbox med en jobbmejladress gör du så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Team.
  3. Om ett team redan har skapats i domänen visas ett meddelande om att Gå med i teamet.
    • Obs: Du måste vänta tills administratören har godkänt din förfrågan om att gå med (om den inställningen är aktiverad för det team du försöker gå med i).

Specifik information om Dropbox Business-team

Om det finns ett Dropbox Business-team i ett företags domän kan användare av Dropbox Basic och Plus be om att gå med i teamet. Finns det fler än ett team i en domän kan användare se alla tillgängliga team, men kan endast gå med i ett av dessa.

När en användare ber att få gå med i ett Dropbox Business-team skickas en mejlförfrågan till administratören för Dropbox Business-teamet, som kan godkänna eller avslå förfrågan. Godkänner administratören denna förfrågan men teamet inte har tillräckligt många outnyttjade licenser faktureras teamet för ytterligare en licens.

Administratörer för Dropbox Business kan även godkänna eller avslå alla väntande förfrågningar under fliken Medlemmar i adminkonsolen.

Ändra inställningar för medlemskapsbegäran i ett Dropbox Business-team

Som teamadministratör för ett Dropbox Business-konto kan du ange hur medlemmar kan hitta och gå med i teamet:

1. Logga in på dropbox.com med inloggningsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Administratörskonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Godkännande av medlemskap.
  5. Välj hur användare kan hitta och gå med i teamet.

Specifik information om Dropbox kostnadsfria team

Om det inte finns något Dropbox Business-team under ett företags domännamn kan användare av Dropbox Basic och Plus gå med i, eller be att få gå med i, befintliga team under fliken Team . Dessa användare kan även skapa ett team.

Ändra inställningar för medlemskapsbegäran i ett kostnadsfritt Dropbox-team

Som teamadministratör för ett kostnadsfritt Dropbox-team kan du ange hur medlemmar kan gå med i teamet:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Team.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Växla Inställningar för godkännande av medlemskap.