Kopplade konton och mappsökvägar

Linux

Dropbox-klienten har stöd för samtidig användning av både personliga Dropbox-konton och Dropbox företagskonton. För att ge stöd för detta måste klienten ändra namn på de (nu flera) Dropbox-mapparna lokalt för att tydliggöra vilken som är vilken. Tidigare hade Dropbox-användare på en dator bara det här i hemmappen när de installerade Dropbox:

Dropbox

Nu kan de ha det här om de har kopplat sina personliga konton och företagskonton:

Dropbox (personlig)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)

Obs! ”Personlig” kan översättas.

När användaren kopplar ett andra konto skapar vi för befintliga klienter också en dold symbolisk länk i Windows på den gamla Dropbox-platsen som pekar till det första kontot som kopplades. T.ex.

Dropbox -> ~/Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (personlig)

Det betyder att Dropbox-mappen flyttades till Dropbox (<BUSINESS_NAME>), där <BUSINESS_NAME> är namnet på Dropbox Business-kontot och den symboliska länken vid Dropbox-punkterna vid den nya märkta mappen.

Macintosh

Dropbox-klienten har stöd för samtidig användning av både personliga Dropbox-konton och Dropbox företagskonton. För att ge stöd för detta måste klienten ändra namn på de (nu flera) Dropbox-mapparna lokalt för att tydliggöra vilken som är vilken. Tidigare hade Dropbox-användare på en dator bara det här i hemmappen när de installerade Dropbox:

Dropbox

Nu kan de ha det här om de har kopplat sina personliga konton och företagskonton:

Dropbox (personlig)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)

Obs! ”Personlig” kan översättas.

När användaren kopplar ett andra konto skapar vi för befintliga klienter också en dold symbolisk länk i Windows på den gamla Dropbox-platsen som pekar till det första kontot som kopplades. T.ex.

Dropbox -> /Användare/<USERNAME>/Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (personlig)

Det betyder att Dropbox-mappen flyttades till Dropbox (<BUSINESS_NAME>), där <BUSINESS_NAME> är namnet på Dropbox Business-kontot och den symboliska länken vid Dropbox-punkterna vid den nya märkta mappen.

Vista/Win7/Win8/Win10

Dropbox-klienten har stöd för samtidig användning av både personliga Dropbox-konton och Dropbox företagskonton. För att ge stöd för detta måste klienten ändra namn på de (nu flera) Dropbox-mapparna lokalt för att tydliggöra vilken som är vilken. Tidigare hade Dropbox-användare på en dator bara det här i hemmappen när de installerade Dropbox:

Dropbox

Nu kan de ha det här om de har kopplat sina personliga konton och företagskonton:

Dropbox (personlig)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)

Obs! ”Personlig” kan översättas.

När användaren kopplar ett andra konto skapar vi för befintliga klienter också en dold knutpunkt i Windows på den gamla Dropbox-platsen som pekar till det första kontot som kopplades. T.ex.

Dropbox -> C:\Users\<USERNAME>\Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (<BUSINESS_NAME>)
Dropbox (personlig)

Det betyder att Dropbox-mappen flyttades till Dropbox (<BUSINESS_NAME>), där <BUSINESS_NAME> är namnet på Dropbox Business-kontot och knutpunkten vid Dropbox-punkter vid den här nya märkta mappen.