Lösenordskontroll för Dropbox Business

Med lösenordskontroll kan teamadministratörer skydda Dropbox Business-kontot genom att kräva att gruppmedlemmarna väljer starka lösenord. Lösenordskontroll är tillgängligt för team med Dropbox Business-planerna Education, Advanced och Enterprise.

Aktivera lösenordskontroll:

1. Gå till adminkonsolen.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Lösenord.
  4. Under Lösenordskontroll väljer du Stark.

Obs: Endast administratörer för Dropbox-planerna Education, Advanced eller Enterprise kan justera inställningar för lösenordskontroll.

Genom att ändra lösenordsstyrka måste alla teammedlemmar skapa nya lösenord som motsvarar lösenordskontrollens inställning. Teammedlemmar meddelas via e-post och loggas ut från alla webbsessioner. De kommer att behöva skapa nya lösenord när de loggar in.

Obs: Länkade enheter kommer inte att påverkas.

Läs mer om att återställa ditt Dropbox-lösenord.

Vad innebär det att ett lösenord är 'Standard' eller 'Starkt'?

Dropbox har skapat ett verktyg som utvärderar lösenordsstyrka. Verktyget jämför lösenordet med en databas med ord, namn, mönster och siffror som ofta används som lösenord. Om lösenordet en användare försöker ange är vanligt, ombeds man att ange något mer unikt som är svårare att gissa.

Användning av inställningen Stark säkerställer att teamet har den högsta kontosäkerhetsnivån.

Läs mer om hur Dropbox använder vår teknik för att hålla konton säkra.