Koppla eller koppla från två Dropbox-konton

Uppdaterat Dec 14, 2023
person icon

Om du använder Dropbox Standard, Advanced eller Enterprise kan du koppla ditt teamkonto till ett Dropbox Basic-, Plus-, Family- eller Professional-konto.

Obs! Dropbox Basic-, Plus-, Family- och Professional-konton kan inte kopplas till varandra, och Dropbox Standard-, Advanced- och Enterprise-konton kan inte kopplas till varandra.

Om du är administratör kan du läsa om hur du hanterar dina teammedlemmars kopplade konton och enheter.

När du kopplar två Dropbox-konton kan du enkelt växla mellan dem var du än använder Dropbox utan att behöva logga ut från det ena kontot och in på det andra varje gång du vill växla mellan dem.

Du kan koppla dina konton på dropbox.com, i Dropbox-klienten och i Dropbox iOS-appen. Det går dock bara att koppla från på dropbox.com. När du kopplat eller kopplat från två konton blir de kopplade eller frånkopplade överallt där du använder Dropbox.

Trots att dina konton kopplas till varandra överallt där du använder Dropbox när du väl har kopplat dem, innebär det inte att du loggas in på båda kontona på alla enheter.Du loggas bara in där du startade kopplingen.På dina övriga enheter visas alternativet för att logga in till ditt kopplade konto.När du har gjort det förblir du inloggad och kan enkelt växla mellan dina kopplade konton på den enheten.

Personlig säkerhet när du kopplar ett teamkonto

När du kopplar konton delas eller överförs inte information mellan de båda kontona.Om du kopplar dina konton och administratörer använder funktionen Logga in som teammedlem för att logga in på ditt teammedlemskonto kan de inte öppna eller komma åt ditt kopplade personliga konto.De kan dock se namnet och mejladressen för ditt kopplade personliga konto.

Koppla dina konton

1. Logga in på dropbox.com antingen med autentiseringsuppgifterna för ditt team eller ditt personliga konto.
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. Klicka på Koppla konton bredvid Koppla ditt personliga konto eller Koppla teamkonto.
  1. Öppna dina preferenser för Dropbox-klienten.
  2. Klicka på Konto -fliken.
  3. Klicka på Lägg till personligt konto eller Lägg till teamkonto.
  1. Öppna Dropbox-appen för iOS.
  2. Logga in med dina teamkontouppgifter.
  3. Tryck på kontoikonen (personen).
  4. Tryck på Lägg till personligt konto.
highlight icon

Obs! Du kan inte koppla konton i Dropbox Android-appen.När du har kopplat konton på en annan enhet kan du dock logga in och växla mellan dina kopplade konton i Android-appen.

Koppla från dina konton

Det går endast att koppla från dina konton på dropbox.com. När du kopplar från dina konton frånkopplas de överallt. På alla enheter och appar loggas du ut från det sista kontot du lagt till i den appen och fortsätter att vara inloggad på det första kontot.

Du kan alltid logga in igen på dina konton på valfri enhet, precis som du vanligtvis gör med ett konto som inte har kopplats.

Så här kopplar du från dina konton:

1. Logga in på dropbox.com med endera kontot.
  2. Klicka på din avatar (foto eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Allmänt.
  5. Klicka på Koppla från bredvid  Kopplade konton.
  6. Klicka på Ja, koppla från för att bekräfta.